Micki Cheng

Micki var "klassens tykke dreng": "Min livsglæde er blandt andet en reaktion på de udfordringer, jeg har været igennem"

Tilværelsen har ikke altid været lige let for Micki Cheng. Men han mener selv, at modgangen har gjort ham til den glade dreng, han er i dag, og at hans liv er blevet endnu bedre efter hans deltagelse i Den Store Bagedyst.

Følger man grusvejen hele vejen igennem sommerhusområdet, finder man til sidst et sort træhus med hvidmalede vinduer.

Fra det yderste hus ved Fjellerup Strand på Djursland kommer Micki Cheng ud og tager imod med åbne arme og et velkendt smil: Velkommen!

Det er to år siden, han nåede til finalen i Den Store Bagedyst på DR1. Her bagte han sig ind i seernes hjerter med jysk charme og klassiske kager og fik en andenplads. Siden da har livet taget en ny og endnu bedre drejning, oplever han.

Vi møder Micki i sommerhuset i Fjellerup, hvor han og kæresten gennem ni år, Michael, bor hovedparten af året.

Indtil de byggede huset for et par år siden, var Micki et bymenneske, der foretrak masser af liv omkring sig. Men roen, rådyrene og solen, der i løbet af dagen skinner på hyggepletter hele vejen rundt om træhuset, har til hans egen overraskelse fået tag i ham:

– Nu kan jeg bo her for altid, udbryder han.

Micki blev født i Aalborg. Hans vietnamesiske mor og hendes familie var flygtet til Danmark i forbindelse med Vietnam-krigen, og faderen kom hertil fra Hong Kong.

Livet begyndte for Micki med en barndom, som ikke var lige ud ad landevejen. Da han var 10 år, blev forældrene skilt, og Micki og hans lillesøster flyttede med deres mor den lange vej fra Aalborg til Esbjerg. Det var ikke nogen let omvæltning. Han oplevede at skulle begynde forfra. Og flere problemer fulgte. I skolen var Micki med sine egne ord „klassens tykke dreng" – ham, der aldrig blev valgt først, når der skulle sættes hold i idrætstimerne.

– Men den modgang, jeg oplevede, har måske været med til at gøre mig til den, jeg er.

– Jeg tror, min livsglæde blandt andet er en reaktion på de udfordringer, jeg har været igennem tidligt i mit liv. Jeg har haft det sådan, at jeg bare ville have det godt, siger han.

Drøm i opfyldelse

Micki Cheng, 28, tøver ikke med at kalde sig selv en glad dreng. Han kommer ud af en højtsnakkende familie. Men han er også et taknemmeligt menneske, som er overvældet over alt det gode, der er fulgt med kagedysten.

Ikke mindst er drømmen om at lave mere tv gået i opfyldelse. Senest som medvært i underholdningsprogrammet „Ultras sorte kageshow", hvor børn smager, lugter og føler sig frem til at bage i et mørklagt køkken. Her indtager Micki rollen som den sjove dommer.

– Jeg er jo bare mig selv, siger han. – Det er det gode ved det.

At lave underholdning med og for børn giver meget, synes han. Han tager det desuden alvorligt at være rollemodel for unge mennesker.

Micki tager os med ned til stranden i Fjellerup, hvor han ofte går tur. I naturen slapper han af efter travle dage og får sit eget høje energiniveau ned. Under Bagedysten lærte han meget om sig selv.

– Jeg lærte ikke mindst at håndtere stress, og jeg fandt ud af, at jeg har en høj stress-tærskel, siger han.

Da vi kommer ned til vandet, udspiller sig en anden af de forandringer, der er fulgt med at blive bage-stjerne. En ung pige råber „Det er Micki!", og bliver forfjamsket, da han vinker til hende og siger hej. Og et par kvinder kommer hen til Micki og fortæller, at de ser hans programmer.

Micki oplever den nye opmærksomhed som noget positivt.

– Det er stort set kun gode ting, jeg bliver mødt med, så det kan jeg kun glæde mig over.

Holdånd og hygge

Ud over tv, som han gerne vil lave mere af, har Micki et fuldtidsjob med kommunikation i firmaet Tulip. Han er uddannet handelsøkonom i salg og salgsledelse og fik derefter en kontoruddannelse hos Tulip.

Også her har han kommet flødeskum på arbejdslivet og taget initiativ til et yogahold for kolleger fra mange afdelinger:

– Yoga er godt for velværet og sjovt at være sammen om. Jeg elsker at sætte ting i gang, som skaber fællesskab og holdånd, siger Micki, der selv går forrest på yogamåtten og instruerer kollegerne.

I studietiden fik Micki flere legater for at være en god kammerat, som satte meget i værk for fællesskabet. Da han deltog i kagedysten, var det hans ide, at de medvirkende skulle slutte hver udsendelse med et kampråb.

– Jeg er en udadvendt person, som godt kan lide at være omgivet af glade mennesker. Og jeg skal i øvrigt helst vide alt, hvad der sker på et hold, siger han med et smil.

Han taler stadig i telefon hver uge med mange af de venner, han fik blandt deltagere i Den Store Bagedyst.

– Vi udveksler billeder via Snapchat og følger med i hinandens liv, fortæller han.

De gode venskaber er en af de allerstørste gevinster, der for ham har været ved kagedysten.

Under den intense bage-konkurrence forstod han for alvor, hvor meget det betyder at have baglandet i orden. Mens Micki kom hjem fra arbejde og bagte hver aften for at øve sig og forfine sine kager, sørgede kæresten for alt det praktiske i huset.

De to holder af at lave mad sammen, og mad har altid været et omdrejningspunkt i Mickis familie. Faderen og mormoderen tog ham tidligt med i køkkenet, og det var i høj grad hans skattede mormor, der fik ham i gang med at lave mad og bage. At det endte med deltagelse i Den Store Bagedyst, er han lykkelig over.

I disse dage går endnu en af Mickis livsdrømme i opfyldelse med udgivelse af bagebogen „Mickis kager – når det skal være rigtig hyggeligt". Han kunne ikke være mere glad.

Som en livsnyder, der på mange måder har hang til de søde ting i tilværelsen, har Micki ud over hygge, mad og gode kager et blødt punkt for Disney-film. Og han kniber uvægerligt en tåre, når endnu en Disney-film slutter godt:

– De historier, hvor en hovedperson folder sig ud undervejs, rører mig særligt. Måske fordi de minder om noget ved min egen historie.