Hvorfor fejrer vi Mors dag?

Den anden søndag i maj er en ekstra travl dag for blomsterbutikkerne, for der fejrer vi Mors dag i Danmark. Men hvorfor fejrer vi egentlig Mors dag? Få svar på det herunder samt gode tips til, hvordan du skaber den bedste dag for din egen mor.

Historien om Mors dag

I Danmark fejrer vi hvert år Mors dag den anden søndag i maj, men det har vi faktisk kun gjort siden 1929, hvor dagen blev en fast tradition. Mors dag stammer dog helt tilbage fra 1872 i USA og er opfundet af den amerikanske forfatter og kvindevalgretsforkæmper Julia Ward Howe. Dengang var dagen tænkt som en dedikation til fred.  

Det var dog først senere, at Mors dag fik den form, som vi – og mange andre lande – kender i dag. Traditionen blev mere global takket være den amerikanske kvinde Anna Jarvis, der var en del af gruppen ”Mothers Day Work Club”, hvor hun sammen med andre mødre arbejdede for at forbedre sanitære forhold og mindske børnedødelighed. Dagen var for at ære hendes egen mor, der var død tre år forinden, men traditionen om at ære alle mødre spredte sig hurtigt til resten af verden.

I de fleste lande verden over falder Mors dag hvert år den anden søndag i maj, men nogle lande som fx Norge, Sverige og Frankrig har valgt en anden dag til at hylde landets mødre.    

Giv den perfekte Mors dags-gave

Anna Jarvis gjorde den hvide nellike til den officielle Mors dags-blomst, da den symboliserede moderskabets dyder som trofasthed, barmhjertighed og kærlighed.

I dag er der dog ikke en fast tradition for at give én bestemt blomst eller gave, og det er blevet mere udbredt også at købe chokolade, smykker eller noget helt andet.

Din mor fortjener kun det bedste, så derfor har vi fundet de bedste Mors dags-gaver i guiden her, som vil bringe lykke hos enhver mor.

Du kan også finde mange flere bud på gode gaver i vores gaveunivers på ALT.dk lige her.

Og så kan du lære at binde den fineste Mors Dag-buket til din kære mor her

Kilder