Neel Rønholt

I en travl hverdag har Neel Rønholt lært noget vigtigt af sin mand: ”Det tror jeg gør, at vi aldrig vokser fra hinanden”

Skuespiller Neel Ronhølts mand har lært hende en ting eller to, som er guld værd i deres travle hverdagsliv. Hvad det er, fortæller hun i et stort interview med Vores Børn.

Neel Rønholt havde ellers tydeligt forestillet sig, at hun og manden, skuespillerkollegaen Jens Sætter-Lassen, skulle være typiske københavnerforældre.

Sådan nogle, som smider børnene i en ladcykel og tramper afsted til ferniseringer eller mod den nyeste kaffebar.

Men lykken for familien, som udover Neel og Jens også består af døtrene Ellen på 10 og Franka på 6, viste sig ikke at være i den pulserende energi, som findes i hovedstaden.

”Jeg troede, at jeg kunne det hele på én gang, men det knækkede mig. Jeg fandt ud af, at det høje tempo i byen bare ikke matchede den måde, vi gerne vil være en familie på, hvor der er tid og overskud til at tage de svære kampe,” fortæller Neel Rønholt i et interview med Vores Børn.

I stedet bor familien nu i Humlebæk i et stråtækt bondehus med havet inden for rækkevidde, og hvor idyllen bliver fuldendt af hønsehuset i baghaven, tulipanløgene i bedene og et lille springvand, som skuespiller Jens Sætter-Lassen, er svært begejstret for.

”Jeg bruger ham meget til at sparre med”

Selvom familien har bosat sig der, hvor man kan se mere af himlen, sniger travlheden og omverdenens krav sig alligevel ind på dem, og her er Jens Sætter-Lassen en god medspiller for Neel Rønholt i hverdagens kampe.

Det er nemlig ham, der er god til at prioritere de to som par i en travl hverdag midt i al praktikken omkring børn, der skal hentes og bringes, aftensmad der skal laves og den opvask, der følger. Midt i det hele har Neels mand lært hende ikke at glemme at være til stede i nuet.

“Han er sindssygt god til at sige: Skal vi ikke lige vente med at lave aftensmad og sætte os i solen med en øl og snakke lidt sammen? Hvor jeg godt kan have tendens til at fokusere på alt det, vi skal nå. Han er rigtig god til lige at sætte hverdagstoget på pause, og det sagde jeg faktisk også i min bryllupstale til ham: At han er god til at sørge for, at hverdagen ikke løber af sted med os. Jeg tror faktisk, at det betyder ret meget, at man kan give hinanden det samme dér, hvor man er. Så er det ikke sådan, at nu er vi en familie – og en gang imellem tager vi væk, så vi kan være kærester. Det tror jeg også gør, at vi aldrig vokser fra hinanden,” fortæller Neel Ronhølt, som også har rosende ord tilovers om sin mand i rollen som far:

”Vi er generelt virkelig gode til at være forældre sammen, fordi vi som udgangspunkt bare er enige og har samme værdier. Jeg bruger ham meget til at spare med. Jens prioriterer også meget tid med vores børn, og han er ligesom den stabile, der er hjemme. Han har sit hjemmekontor, hvor han blandt andet speaker. Og det kan jeg faktisk også meget godt lide – at vores børn ser, at far er hjemme, mens mor er ude at arbejde.”

Læs hele interviewet med Neel Rønholt i det nye Vores Børn, som er på gaden nu. Her fortæller hun også om sin holdning til sine børns digitale liv, om at spille hinanden stærkere i parforholdet, og om at finde en ny kurs i familielivet ved hjælp af en familieterapeut.