Sara Maria Franch-Mærkedahl

Sara Maria Franch-Mærkedahl deler særlig ting med Nicolaj Kopernikus: "Det er sgu meget dejligt"

Vært og forfatter Sara Maria Franch Mærkedahl fortæller om, hvad forholdet til skuespiller Nikolaj Kopernikus har givet hende, og hvordan naturen og havet giver hende ro. 

I februar 2022 bekræftede Sara Maria Franch-Mærkedahl og Nicolaj Kopernikus, at de var kærester. I dag fortæller hun, at mødet med Nikolaj Kopernikus har bragt en ny ro ind i hendes liv.

”Han har trykket knappen lidt længere ned på lethed i livet. Han har en meget optimistisk og positiv tilgang til tingene på den måde, at der ikke er noget, der ikke kan fikses. Og så er han supergod til bare at være i livet og sige, at det er sådan her det er, og så behøver vi ikke hele tiden at lave det om,” siger vært og foredragsholder Sara Maria Franch-Mærkedahl i det nye FIT Living og fortsætter:

”Han er god til at have en ja-hat på, og det er godt for mig, for den side har jeg også. Den er faktisk helt klart dominerende hos mig, men den får virkelig lov til at have sin berettigelse sammen med ham, for jeg bliver ikke lige så bekymret eller lige så nervøs. Nicolaj løfter de positive sider i mig og gør mig bedre. Og det er sgu meget dejligt.”

Ud i naturen

Det bedste, Sara Maria kan komme i tanker om, når hun vil gøre noget godt for sig selv, er enten at flyde i sofaen sammen med kæresten og resten af familien og se noget i fjernsynet eller at tage ud i naturen.

”Tidligere når jeg var ude i naturen, var det dejligt og hyggeligt, og gik jeg en tur i skoven, var det oftest, fordi jeg havde godt selskab af nogen. Men de senere år har naturen fået en anden betydning for mig. Den vibration, som naturen har, taler ind i en balance for mig og en form for tillid til det at eksistere. Lige så vel som at vi som mennesker har brug for at have tillid til, at solen står op og går ned, som den altid gør, og at årstiderne skifter mellem forår, sommer, efterår og vinter, som de gør hvert år, så er der også for mig en enorm stor tillid ude i naturen til, at vi er forbundet, og det giver mig ro,” siger Sara Maria Franch-Mærkedahl.

Nicolaj Kopernikus har en båd, som de to bruger ofte. Når hun er på båden, føler hun sig som en lillebitte brik i det enormt store puslespil, som naturen har lagt. Følelsen af det skvulpende vand under skroget og synet af vidderne forude får hendes krop til at falde til ro.

”Da jeg var yngre, orkede jeg aldrig rigtigt at skulle udenfor blot for at være ude i nogle timer, men nu har jeg fået en naturlig lyst til det. Jeg kan ligge på det dæk og kigge på stjerner i virkelig lang tid. Jeg har selv haft en motorbåd, og det her er en sejlbåd, så jeg må acceptere, at det går, som vinden blæser, og det har faktisk lært mig at have mere tålmodighed. Ikke overfor andre mennesker, for det har jeg allerede, men det med at være tålmodig i mine egne tanker i forhold til, at det måske ikke er alle de spørgsmål, der rumsterer i mit hoved, som jeg skal finde et svar på.”

Generelt gør Sara Maria Franch-Mærkedahl sig umage for at mærke efter i kroppen, lytte og tilføre den det, som den har brug for. Og lige så vigtigt: ikke at udsætte den for noget, den ikke har brug for.

”Hvis jeg er presset i en periode, så skal jeg ikke absolut gøre ting, jeg føler mig forpligtet til. Selvfølgelig skal jeg overholde mine aftaler med andre, men jeg skal lytte til mig selv og handle på det, så kroppen finder sin balance.”