Nicolai Jørgensen: ”Det var 99,9 procent kærlighed, kærlighed, kærlighed”

Nicolai Jørgensen blev landskendt i rollen som homoseksuelle Frans i ’Carmen Curlers’. Og at spille netop dén rolle i allerbedste sendetid har betydet meget for ham.

De fleste danskere kender skuespiller Nicolai Jørgensen for hans rolle som Frans Lynge i den populære DR-serie, ’Carmen Curlers’, og det er også en rolle, der har betydet særligt meget for ham at spille. Det fortæller han i denne uges ALT for damerne.

”Først og fremmest fordi vi med den rolle og Frans’ fortælling lavede afsnit 6 i første sæson, som er et lille stykke Danmarkshistorie. Indtil da havde vi endnu ikke i dansk tv – i bedste sendetid søndag aften på DR – haft en så udførlig kærlighedshistorie med et par, der er homoseksuelle. I det her tilfælde to homoseksuelle mænd. Og det var bare rart at være med til at fortælle den historie og blive støttet i det.

Og i forhold til, at der har været meget snak om, hvem der kan spille hvad på film og tv, så var det rart at mærke, at det vigtige var, at historien blev fortalt, og ikke hvem der fortalte den.”

Reaktionerne har ifølge skuespilleren været helt vilde.

”Min Instagram brændte i flere måneder efterfølgende. Det var kun kærlighed. Jeg har ikke fået noget negativt på det overhovedet. Jo, jeg læste en Facebookkommentar et eller andet sted, hvor en kvinde spurgte, hvor Carmen Curlers-fabrikken blev af i det afsnit. Vi var nemlig slet ikke på fabrikken i det afsnit. Men ellers var 99,9 procent bare kærlighed, kærlighed, kærlighed.”

Står ved sin følsomhed

Nicolai er i Berlingske blevet kaldt ”fremtidens store navn i dansk teater”, og det var med en blanding af stolthed, ansvarsfølelse og pres, at han læste den overskrift.

”Lige da jeg så det, fik jeg bare sådan en WHAT-følelse! Og lige bagefter tænkte jeg SHIT, det kan jeg jo ikke leve op til. Men det er virkelig store ord, som jeg er vildt beæret over. Og også lidt skælvende overfor.”

På spørgsmålet om, hvad der gør ham til en god skuespiller, svarer han, at det må være en blanding af mange ting.

”For det første arbejder jeg rigtigt, rigtig flittigt. Jeg går meget op i min forberedelse, den er ALTING for mig. Jeg bruger rigtig lang tid på analysedelen af et værk og af den karakter, jeg skal spille. Når jeg går ind til en rolle, så ved jeg, hvilket uddannelsesniveau vedkommende har, hvad hans IQ er og så videre. Jeg har stillet min karakter en masse spørgsmål, fordi jo bedre, jeg kan svare på dem, jo mere falder karakteren på plads i mig,” siger han til ALT for damerne.

Og så er han god til at stå ved sin følsomhed, og det spiller også en rolle i hans professionelle arbejde.

”Nogle gange kan man se, at et menneske har en reaktion, som det prøver at skjule. Og det er et spændende sted at befinde sig, synes jeg. Mellem det indre og det ydre liv. Så jeg arbejder meget med, at man har en følelse indeni og en anden udenpå. At der er noget, man prøver at camouflere. Det er meget skrøbeligt og sårbart, og jeg kan godt lide at arbejde med min sårbarhed. Jeg tør godt være i den og stå ved den.”

Kender du det fra dig selv også, at du har en følelse indeni og viser noget andet udenpå?

”Ja, det tror jeg, alle gør. Jeg har skullet lære at sige fra i forskellige situationer. Det er jo det, der er så skønt ved børn. De står bare ved alle deres følelser og begynder pludselig at græde, fordi hunden ikke må komme med i skole, og det er jo fantastisk. Men som voksne har vi lært, at sådan må vi ikke opføre os, og det synes jeg et eller andet sted er vildt problematisk. Selvfølgelig kan voksne mennesker ikke stå og tudbrøle, fordi der ikke er mere kaffe på arbejdet – det går jo ikke – men vi kan også komme til at lægge FOR meget bånd på os selv.”

Læs hele interviewet på linket nedenfor, hvor han også fortæller om, hvordan han mødte sin store kærlighed, kæresten Stine Winther Johansen. Det involverede bl.a. en fødselsdag, en ostemad og en misforstået date.

Om Nicolai Jørgensen

Skuespiller kendt fra tv-serierne ”Carmen Curlers”, ”Dag & Nat” og ”Doggystyle” og teaterforestillinger som ”Den Vægelsindede” og ”Jean de France”. Medvirkede også i Tivolirevyen i 2023. Modtog i 2021 Ove Sprogøe Prisen og i 2023 en Robert for bedste mandlige birolle i en tv-serie, ”Carmen Curlers”.

Aktuel som Mads Skjern i musicalen ”Matador”, der er instrueret af Susanne Bier og Anders Thomas Jensen, og som har verdenspremiere den 15. februar.

Han er 33 år og kæreste med Stine Winther Johansen, 27, som læser til dramatiker i Sverige.