Nicolai Jørgensen

Skuespiller Nicolai Jørgensen har et helt særligt bånd til sin mor: ”Det er jeg meget taknemmelig over”

Skuespiller Nicolai Jørgensen er blevet udråbt til fremtidens store navn, alligevel er der ikke nogen tvivl om, hvem hans allerstørste fan er. Det fortæller han om i det nye ALT for damerne.

Skuespiller Nicolai Jørgensen er vokset op i Odense med sin mor, far og to yngre brødre. Og ifølge ham selv er det et barndomshjem, der har givet ham kærlighed og selvværd med i spandevis. Det fortæller den 33-årige skuespiller i denne uges ALT for damerne.

Han er for tiden ved at forberede et foredrag, han skal holde i sin gamle idrætsforening, og i den forbindelse er han dykket ned i sin barndom, blandt andet via alle de videoer, hans forældre optog dengang i 90’erne.

”Og på alle videobånd karter jeg rundt som fransk klovn, altså. Ind foran kameraet og lave grimasser. Det er nemt nok at se, at der bor en skuespiller i det barn der, selvom mine forældre altid har sagt, at det tænkte de sgu ikke over dengang. Men når de ser mig spille skuespil nu, så siger de: ”Nå ja, men det gjorde du da også altid derhjemme”. Men det var ikke noget, jeg dyrkede. Det begyndte først efter gymnasiet, hvor jeg tog på teaterhøjskole og fandt ud af, at det var vildt sjovt at spille skuespil.”

I dag genkender de fleste af os ham for rollen som Frans Lynge i den populære dramaserie, ’Carmen Curlers’.

Kærlighed nok til hele verden

Da han sidste sommer var til festivalen SVEND Filmdage, lagde han et billede af sin mor og sig selv på Instagram med teksten ”Til SVEND med min bedste backup og største fan” – efterfulgt af tre hjerter.

”Man tænker jo ikke rigtigt over sine forældre, når man vokser op. Men alle mine venner, min kæreste og alle andre kærester, jeg har haft, har altid sagt, at min mor har kærlighed nok til hele verden. I dag kan jeg godt forstå, hvad de mener. For i min mors bog kan man bare ikke gøre noget forkert. Man kan altid komme til hende, få en kop kaffe og en god snak, og så slutter det altid med, at hun siger noget i retning af: ”Og ved du hvad, du er, som du er, og det er der ikke noget i vejen med”. På samme måde har både hun og min far proppet så meget selvværd ind i mine brødre og mig, da vi var børn, og det er jeg meget taknemmelig over.

Opbakningen hjemmefra er han heller ikke et sekund i tvivl om.

”Min mor vil med til alt, hvad jeg laver. Forestillinger og film. Og hun ringer altid, når der er kommet noget nyt ud og siger: ”NEJ, hvor var det godt, Nicolai”. Og så snakker vi lige lidt om det. Min mor er jo slet ikke inde i det faglige, men hun kan tale om det fra en mors synspunkt og fra en forbrugers synspunkt, og det er virkelig dejligt. Hun ser nogle andre ting end folk, der er i faget.”

Og hvad med din far?

”Han er også altid med. Min far er et meget genert og stille gemyt med et rigt indre følelsesliv, så det er min mor, der som udgangspunkt står for snakken. Min far har masser af humor, og det er altid sjovt at se, om han griner de samme steder i en film, som jeg gør. Jeg finder meget inspiration i mine forældre, for de har været sammen, siden de var 17 og 19 år, og de har en helt særlig dynamik, som er spændende for mig både fagligt og personligt.”

Læs hele interviewet på linket nedenfor, hvor han også fortæller, om rollen som Frans Lynge i ’Carmen Curlers’, og hvordan han mødte sin store kærlighed, kæresten Stine Winther Johansen. Det involverede bl.a. en fødselsdag, en ostemad og en misforstået date.

Om Nicolai Jørgensen

Skuespiller kendt fra tv-serierne ”Carmen Curlers”, ”Dag & Nat” og ”Doggystyle” og teaterforestillinger som ”Den Vægelsindede” og ”Jean de France”. Medvirkede også i Tivolirevyen i 2023. Modtog i 2021 Ove Sprogøe Prisen og i 2023 en Robert for bedste mandlige birolle i en tv-serie, ”Carmen Curlers”.

Aktuel som Mads Skjern i musicalen ”Matador”, der er instrueret af Susanne Bier og Anders Thomas Jensen, og som har verdenspremiere den 15. februar.

Han er 33 år og kæreste med Stine Winther Johansen, 27, som læser til dramatiker i Sverige.