Gitte og Bolette

Mød 7 seje kvinder, der er nomineret til Søstersind-prisen

I november uddeler vi SØSTERSINDPRISEN, som hædrer en kvinde, der har gjort en særlig indsats, og vi har brug for jeres hjælp til at finde de nominerede. Mød syv af de nominerede her – indstillet af kvinder, de gør en forskel for.

Kender du en kvinde, der fortjener SØSTERSINDPRISEN?

Så skriv til os på alt@alt.dk og fortæl os, hvorfor netop denne kvinde har fortjent en særlig hyldest, inden 30. oktober.

Send gerne billeder med – både af hende og af dig selv. Vi bringer nomineringerne løbende i bladet og på ALT.dk.

Vinderen af SØSTERSINDPRISEN bliver kåret af en jury bestående af sangerinde Fallulah, forfatter Katrine Engberg, sociolog Emilia van Hauen og redaktionschef Rikke Dal Støttrup.

Vinderen af ALT for damernes SØSTERSINDPRIS modtager et rejsegavekort på 10.000 kr. sponsoreret af Atlantis Rejser, der bl.a. arrangerer rejser til Egypten, Bali, Thailand, Seychellerne og Maldiverne.

”Hun er guld værd som veninde, kollega og netværk”

Katrine Gilberg indstiller Marianne Kobstrup til søstersindprisen for hendes evne til at forbinde mennesker.

NOMINERET: Marianne Kobstrup

Marianne Kobstrup
Foto: Privat

NOMINERET AF: Katrine Gilberg

Katrine Gilberg
Foto: Privat

HVORFOR

Jeg har kun kendt hende i et år, men jeg ved, at hun altid vil gøre alt, hvad hun kan, for at hjælpe mig – og alle andre. Hun sætter altid sit netværk i spil, og en samtale med Marianne handler altid om netværk, hvordan hun har mødt et nyt og spændende menneske (eller flere), og hvordan hun, endnu en gang, har connected to sjæle og skabt nye forretninger for dem.

Marianne har været selvstændig i over 20 år og er nu partneri et revisionsfirma. Hun er mor til to skønne døtre og er stadig i lykkeligt ægteskab med faren – i over 25 år!

Marianne er altid glad og imødekommende og vil altid folk det bedste. Hun tænker på andre før sig selv og kan ikke lade være med at anbefale dem, hun kender.

Der er ikke grænser for, hvad hun deltager i, om det er en spontan skiferie, vandreture, yoga i haven eller erhvervsnetværk af forskellig slags.

Hun er guld værd som veninde, kollega og netværkspartner og baner altid vej for andre!

”Hvis du er glad, er hun den bedste at dele det med”

Vivi Maria Bendix Poulsen nominerer Gerd Christiansen til Søstersindprisen for at være en omsorgsfuld powerkvinde.

Vivi og Gerd
Foto: Privat

NOMINERET: Gerd Christiansen (t.v.)

NOMINERET AF: Vivi Maria Bendix Poulsen

HVORFOR

Hun er den vildeste kvinde, jeg kender, med et overskud, der ville gøre de fleste grønne af misundelse. Hun er uddannet HA.jur. og arbejder som jurist til daglig, mens hun samtidig læser jura og snart kan kalde sig cand.jur. Ud over at hun er skarp, har hun fået to børn, som hun opdrager til skønne små mænd.

Hun er med i diverse velgørenhedsorganisationer og har været med til at stable mange arrangementer for velgørenhed på benene her i Odense. Både hun og hendes mand har undervejs været ramt af alvorlig sygdom, men har formået at komme styrket ud af det sammen.

Hun er altid god til at anbefale andre til stillinger og hjælper folk på vej med f.eks. praktikpladser.

Hvis du er glad, er hun den bedste at dele det med; lige meget om det er små glæder eller store sejre, kan man regne med, at Gerd står og klapper eller ringer dig op for at fortælle, hvor sej du er.

Når der er kærestesorg eller anden sorg, er hun den første, man ringer til. Ikke kun fordi man ved, at hun har din ryg, men også fordi du altid vil få et ærligt svar. Hun skal nok fortælle dig, hvis du har dummet dig.

Jeg kender ikke en stærkere powerkvinde end hende, og jeg ved, at alle, der kender hende, beundrer hende og hendes væsen. Omsorgsfuld, dygtig, empatisk og fuld af gennemslagskraft.

”Hun har kæmpet en brav kamp før os – for os”

Birgitte Baadegaard er indbegrebet af søstersind, så hun skal have søstersindprisen, hvis Suzana Milovic må bestemme.

NOMINERET: Birgitte Baadegaard

Birgitte Baadegaard
Foto: Privat

NOMINERET AF: Suzana Milovic

Suzana Milovic
Foto: Privat

HVORFOR

Både Birgitte som person og hendes bog, ”Manifest for kvinder”, er indbegrebet af søstersind, og jeg kan ikke forestille mig en mere værdig vinder.

Birgitte har de sidste 14-15 år viet sit liv til at bane vejen for andre kvinder i erhvervslivet, selvom hvert skridt på vejen har kostet knubs og har haft personlige omkostninger. Ligestillingskampen er – og har i høj grad været – et meget upopulært emne og en meget ensom vej. Vi er meget privilegerede i dag, fordi kvinder som Birgitte har kæmpet så brav en kamp før os – FOR os.

Hun har skrevet flere bøger om diversitet og karriere, og har med dem under armen og sit ukuelige væsen banket på dørene hos erhvervsledere og organisationer, fordi statistikker og data viste (og desværre stadig viser) deprimerende tal og en systematisk frasortering af kvinder i de højere ledelseslag. Ved siden af har hun coachet og guidet kvinder, skrevet side op og side ned i pressen, holdt foredrag m.m. for at holde kvinders motivation og selvværd oppe og give dem værktøjer, når de har oplevet lukkede døre eller på anden vis er kommet i krise.

Hendes seneste bog ”ManiFEST for kvinder” er især skrevet til kvinder med henblik på heling af “søstersåret”, så vi bliver klogere på og forstår vores historie, og hvorfor vi handler, som vi gør, når vi eksempelvis udviser jalousi for hinanden.

Det er en af vores tids vigtigste bøger for kvinder at læse! Birgitte har til hensigt at få os til at blive mere solidariske, at få os til at forstå, at vi er gode nok, præcis som vi er, og vigtigst af alt: hun giver os metoder til at ændre fremtiden for senere generationer af kvinder, så historien ikke gentager sig.

Hun har i dén grad inspireret mig, og jeg er lykkelig for, at jeg mødte hende sidste sommer, hvor jeg gik rundt og troede, jeg kæmpede en forgæves og lidt ensom kamp. Hun inspirerer og motiverer mig hver eneste dag, og med hende i mit nære netværk tør jeg nu mere – og gør jeg mere for at bane vejen for andre.

”Hun gør det sjovere at være single”

Lærke Egefjord nominerer Pia Loulou til SØSTERSINDPRISEN for hendes opgør med idéen om, at singler er bænkevarmere.

NOMINERET: Pia Loulou

Pia Loulou
Foto: Privat

NOMINERET AF: Lærke Egefjord

Lærke Egefjord
Foto: Privat

HVORFOR

Pia Loulou er forfatter, journalist, iværksætter og blogger og har som sin mission at gøre op med idéen om, at man som single blot er hensat til en plads som bænkevarmer, mens man venter på, at prinsen på den hvide hest skal komme forbi og tage en ud af sin ensomhed.

Med etablering af både madklubber for singlekvinder over hele landet og hendes nyeste tiltag – ”Fri & fit”, hvor singlekvinder kan mødes og dyrke både motion og sociale relationer samtidig, er hun virkelig med til at få medkvinder ud af den ensomhed, der kan følge med det at være single.

På bloggen fortæller hun om det pinlige i f.eks. ikke at vide, hvad man skal nytårsaften, fordi alle par har aftaler med hinanden, eller om hvor trist det kan være at gå i seng med en plade Marabou kl 20.00 lørdag aften, fordi man ikke rigtig ved, hvad man ellers skal give sig til – men også om, hvordan man kan bryde den onde cirkel, række ud og få mere ud af sin frihed, hvilket hun også har skrevet en bog om, som hun på ægte ”det klarer jeg sgu selv-manér” har fået udgivet på sit eget forlag.

At hun så samtidig er sjov, utroligt hjælpsom og altid med på en bade- eller gåtur, er bare en bonus!

”Hun er utrættelig i sin støtte til andre kvinder”

Mette Julsgaard nomineres til SØSTERSINDPRISEN for at være en kæmperessource og genial sparringspartner.

NOMINERET: Mette Julsgaard

Mette Julsgaard
Foto: Privat

NOMINERET AF: Thea Vestergaard

Thea Vestergaard
Foto: Privat

HVORFOR

Mette husker ikke selv, da vi mødte hinanden første gang, men det gør jeg – vi læste i 2007 begge til læge på Aarhus Universitet og gik en dag forbi hinanden på trappen op til læsesalen. Mette roste ud af det blå mit tøj og sagde, at jeg så godt ud. En uopfordret kompliment, der bare tjente til at booste en medsøster. Jeg mødte hende igen i 2014, da jeg som ung læge begyndte at interessere mig for forskning.

Vi stødte tilfældigvis ind i hinanden på Ph.d.-kontoret. Hun fortalte, at hun beskæftigede sig med kronisk tarmsygdom, medicinsk behandling under graviditet og amning, og det var tydeligt, hun brændte for det. Hun inviterede mig åbent og hjerteligt ind i sit netværk. Hun præsenterede mig for sit bagland af kolleger, gav mig i starten lettere opgaver, som jeg kunne vokse med, og hjalp mig i gang på det område, jeg nu selv laver Ph.d. indenfor. At blive hjulpet så godt i gang inden for et konkurrencepræget felt er ikke en selvfølge.

Mette vil til hver en tid guide og rådgive, hun er en kæmperessource inden for sit felt, en genial sparringspartner, både når det gælder udvikling af nye ideer og at få dem ført ud i livet. Mette er i en ung alder allerede tildelt adskillige forskningsmæssige priser og er typen, der har 25 timer i døgnet. Hun er ekstremt ordentlig og samvittighedsfuld som menneske, kollega og læge, og hun får tingene gjort.

Mette er utrættelig i sin støtte til andre kvinder, både os yngre kolleger i klinikken og de kvinder, hun hjælper igennem sin forskning. Hun ser muligheder frem for begrænsninger og er en marianer-grav af positiv energi og opbakning.

”Hun hepper på mig, og jeg hepper på hende”

Mia Hemming Balint nomineres til SØSTERSINDPRISEN for at være gavmild i alt, hvad hun gør.

NOMINERET: Mia Hemming Balint

Mia Hemming Balint
Foto: Privat

NOMINERET AF: Monna Cheikh

Monna Cheikh
Foto: Privat

HVORFOR

Mia er så gavmild i alt, hvad hun gør, så dygtig og dedikeret: Inden jeg startede på mit projekt, Modern W, præsenterede en i mit netværk mig for Mia. Der gik ikke længe, før hun både havde introduceret mig for min samarbejdspartner og en masse spændende kvinder i hendes netværk. Efter første samtale var hun klar til at hjælpe mig videre, og jeg kunne mærke, hun ønskede, at jeg skulle lykkes, lige så meget som jeg selv gør.

Mia har introduceret mig for så mange for- skellige kvinder. Hun tagger mig i alt, der kunne være interessant, og vi sparrer næsten hver dag og taler om, hvordan vi og andre kan lykkes i det, vi drømmer om og elsker at gøre.

Det er fantastisk at have en, som kan forstå en, som kender ens struggle, og som man også kan dele livets op- og nedture med: Hun hepper på mig, og jeg hepper på hende, og det er bare en fed følelse.

”Hun gav mig modet til at tage springet”

Bolette Niebe nominerer Gitte Aabech til SØSTERSINDPRISEN for hendes evige støtte og opbakning.

Gitte og Bolette
Foto: Privat

NOMINERET: Gitte Aabech (t.v.)

NOMINERET AF: Bolette Niebe

HVORFOR

Gitte Aabech fortjener denne pris, fordi hun er så fantastisk og altid kan få mig i godt humør og give mig mere tiltro til mig selv, når selvværdet er længst nede.

Jeg tog for et par år siden et karriereskifte fra sekretær til yogainstruktør, og havde det ikke været for Gitte, havde jeg aldrig turde tage springet.

For to år siden havde jeg ikke et kæmpe netværk i Dragør (hvor vi bor), men det har Gitte i den grad lavet om på, hvilket er vigtigt i forhold til at få kunder i min “yogabutik”, og i det hele taget har hun et stort hjerte for at hjælpe små lokale butikker ved f.eks. at dele deres opslag på Facebook.

Gitte har også introduceret mig for gospel og vinterbadning. Det sidste er jeg blevet dybt afhængig af!

Gitte har den usynlige sygdom fibromyalgi og får sjældent en god nattesøvn. Alligevel møder man hende altid med et smil, og hun er superopmærksom på alle omkring hende på hendes vej, høj som lav, ung som gammel.

forsommeren deltog vi i ”Stafet for livet” (som Gitte selvfølgelig også introducerede mig for), hvor billedet er taget.