7 lovende nytårsmenuer ud af huset – fra den budgetvenlige til den helt klassiske
Slut året med manér - men uden besvær. Når du bestiller mad til nytår, slipper du for meget besvær og arbejde, og der er masser af gode valgmuligheder. Her har vi samlet syv solide bud.
Årets sidste aften skal fejres med manér – ingen tvivl om det. Men selvom forberedelserne kan være hyggelige nok, kan en god aften også hurtigt gå til i planlægning, madlavning og indkøbsstress.
Hvis det lyder som noget, du kunne komme ud for, er det måske i år, at du skal lægge billet ind på en nytårsmenu ud af huset, i stedet for at knokle over kødgryderne selv. Der er gode muligheder for at bestille nytårsmenu ud af huset, som er tilberedt af dygtige kokke, og hvor du (som regel) bare selv skal varme og anrette maden.
Der medfølger en udførlig guide, så du nemt kan sætte den perfekte nytårsmenu på bordet og nyde en festlig nytårsaften.
Nedenfor har vi samlet en række nytårsmenuer, du kan overveje, hvis du vil haved mad ud af huset til nytår. Der er lidt for enhver smag og pengepung, og der er naturligvis gode muligheder for at få en kulinarisk oplevelse, hvad end du spiser kød, er pescetar eller leder efter en vegansk eller vegetarisk menu.
Godt nytår!
1) DEN KLASSISKE
Hvem:
Madklubbens nytårsmenu ud af huset
Hvad:
Nytårsmenu med tre eller fire retter. Foruden en klassisk nytårsmenu, kan du også få den som pescetarmenu eller i en vegetarisk version. Menuerne koster 375 kroner for tre retter og 445 kroner, hvis du skal have den fire-retters nytårsmenu.
Hvor:
Du kan selv hente maden d. 30. eller 31. december på en lang række lokationer over hele landet. Der er også mulighed for, at nytårsmenuen leveres ved døren. Læs mere, og bestil nytårsmenu fra Madklubben her.
Du skal minimum købe to kuverter, hvis du vælger pescetarisk eller klassisk menu, og én kuvert, hvis årets nytårsmenu skal være vegetarisk.
Den klassisk nytårsmenu:
- Forret: Hummerbisque med fyldt pasta af ricotta og citron.
- Eventuel mellemret: Sprød hummertærte med håndpillede rejer vendt i yuzumayonnaise med mild chili.
- Hovedret: Oksemørbrad med kartoffelpuré smagt til med trøffel og brunet smør.
- Dessert: Chokolademousse og saltkaramel med sprød crumble af hasselnødder og pufsukker.
Den pescetariske nytårsmenu:
- Forret: Hummerbisque med fyldt pasta af ricotta og citron.
- Eventuel mellemret: Sprød hummertærte med håndpillede rejer vendt i yuzumayonnaise med mild chili.
- Hovedret: Bagt helleflynder med kartoffelpuré smagt til med trøffel og brunet smør.
- Dessert: Chokolademousse og saltkaramel med sprød crumble af hasselnødder og pufsukker.
Den vegetariske menu:
- Forret: Cremet ærtesuppe med champagne og fyldt pasta af ricotta og citron.
- Eventuel mellemret: Sprød tærte med grillede artiskokker vendt i yuzumayonnaise med mild chili.
- Hovedret: Bagt svampe- og valnøddepaté med kartoffelpuré smagt til med trøffel og brunet smør.
- Dessert: Chokolademousse og saltkaramel med crumble af hasselnødder og pufsukker.
2. DEN NORDISKE:
Hvem:
Meyers Nytårsmenu som take away
Hvad:
Tre- eller fireretters-nytårsmenu i klassisk kød-udgave eller vegetarisk udgave. Du kan også bestille børnemenu til nytårsaften.
Hvor:
Leveres i hele landet den 30. december i hele landet. Du kan også afhente nytårsmenuen i både Århus og Storkøbenhavn. Læs mere her.
Den klassiske menu:
- Forret: Strandkrabbebisque med fyld af kammusling, hjertemusling og glaskål syltet i peberrod sammen med syltede, grønne tomater og dansk tang
- Eventuel mellemret: Torsk pocheret i sødmælk på en bund af smørbagt hvidkål. Serveret med sauce på brændt kål, brunet smør og sennepskorn sammen med kålchips
- Hovedret: Dansk økologisk oksemørbrad med pommes rösti serveret med rødbeder glaseret i blommegastrik, svampe duxelles, rødvinssauce og syltede kantareller
- Dessert: Mørk chokoladebrownie med syrlig solbærkompot, solbærmousse og solbærcoulis serveret med crumble
Vegetarisk menu:
- Forret: Jordskokkesuppe med fyld af karamelliserede jordskokker, syltet æble og grønne tomater vendt med hasselnøddeolie
- Eventuel mellemret: Saltbagt selleri på en bund af smørbagt hvidkål. Serveret med sauce på brændt kål, brunet smør og sennepskorn sammen med kålchips
- Hovedret: Pithivier med svampefyld og pommes rösti serveret med rødbeder glaseret i blommegastrik, svampe duxelles, svampeglace og syltede kantareller
- Dessert: Mørk chokoladebrownie med syrlig solbærkompot, solbærmousse og solbærcoulis serveret med crumble
3) GOURMET TIL GOD PRIS
Hvem:
Homemate Nytårsmenu ud af huset
Hvad:
Klassisk nytårsmenu med tre retter til 279 kroner. Gourmetmenu eller vegansk menu med fire retter til 379 kroner.
Hvor:
Nytårsmenuen skal afhentes på Bernstorffsvej 69, 2900 Hellerup d. 31. i tidsrummet 10-14. Har du ikke mulighed for at hente maden på selve nytårsaften - eller vil du blot spare besværet - kan du også få din nytårsmenu leveret.
Den veganske menu består af:
- Forret: Svampe-lasagne, med hjemmesyltede hyben, portobello svampe og frisk babyspinat i en delikat Karl Johan-sauce.
- Mellemret: Cremet jordskokkesuppe med tørrede rodfrugter og persilleolie.
- Hovedret: Plante-steak og pommes Anna. Rosenkål, glaserede rødbeder med søde æbler og timian i en smagsrig rødvinssauce.
- Dessert: Vegansk chokolademousse på en rund og mild mandelkage, med en sød og syrlig passionssirup i bunden. På toppen placeres en hjemmebagt cookie crumble med smukke tørrede blå kornblomster.
Klassisk 3-retters nytårsmenu består af:
- Forret: Laksetartar af røget laks med ærteskud og krydderurtecreme. Serveres med focacciabrød
- Hovedret: Supermør oksecuvette med flødekartofler, farvestrålende ratatouille og vores ikoniske bearnaise creme.
- Dessert: Paradis is, med 3 isvarianter: Jordbær, kransekage og mousserende bobler.
4-retters gourmetmenu består af:
- Forret: Torsk lagt på en bund af spinat, stegt hokkaido græskar og en delikat hummercreme, hertil glaseret skalotteløg og friske krydderurter med et drys af syrlig citronskal.
- Mellemret: Cremet jordskokkesuppe med tørrede rodfrugter og persilleolie.
- Hovedret: Mør bøf af oksemørbrad med delikate skovsvampe, rodfrugtpuré, cremet kartoffelgratin og frisk timian på toppen. Hertil en eminent Madagaskar pebersauce, som er tilsmagt med cognac.
- Dessert: Mørk hasselnøddemousse, lagt på en lækker bagt chokoladebund. Toppet med hindbærgelé, brændte mandler, hasselnøddestykker og guldstøv.
Se alle menuer, og bestil nytårsmenu ud af huset her.
4. DEN MED HAM FRA TV:
Hvem:
Timm Vladimirs Køkken Nytårsmenu ud af huset
Hvad:
4-retters nytårsmenu og velkomstcocktail for 495 kroner pr. kuvert. Nytårsmenuen fås både med og uden kød og kommer med en snack, som blandt andet er perfekt til regentens nytårstale. Læs mere og bestil nytårsmenu her.
Hvor:
Kan afhentes d. 31. i tidsrummet 08-14 på følgende lokationer: Fiskerivej 2K, 8000 Aarhus Ø/ Skolegade 19, 2500 Valby/ Raffinaderivej 10F, 2300 København S. Når du bestiller mad, har du også mulighed for at vælge levering. I så fald leveres maden d. 30. i tidsrummet 08-18. Der leveres til hele landet, dog kun brofaste øer.
Vegetarisk nytårsmenu ud af huset
- Velkomstcocktail: Gin, citron og timian – toppet med danskvand og dehydreret lime
- Snack: Krustader med jordskokkecreme og trøffel – anrettet med syltet grøn radise og karse
- Forret: Tomatbisque med spinat- og ricottaravioli samt sprød ”disc” vendt i urtestøv – anrettet med tomatinfuseret olie
- Hovedret: Confiterede østershatte, kartoffelkompot med vesterhavsost, glaseret gulerod i gastrik, vol-au-vent med cremede svampe og solsikkeskud, gulerodspuré og sherrysauce med syltede sennepskorn
- Dessert: Panna cotta-creme med solbær i mørdejstærte, romsyltede solbær med vanilje og chokoladespåner med gulddrys
Nytårsmenu med kød:
- Velkomstcocktail: Gin, citron og timian – toppet med danskvand og dehydreret lime
- Snack: Krustader med jordskokkepuré og trøffel – anrettet med syltet grøn radise og karse
- Forret: Muslingebisque med hummerravioli og sprød “disc” vendt i urtestøv – anrettet med tomatinfuseret olie
- Hovedret: Bøf af oksefilet, kartoffelkompot med vesterhavsost, glaseret gulerod i gastrik, vol-au-vent med cremede svampe og solsikkeskud, gulerodspuré og sherrysauce med syltede sennepskorn
- Dessert: Panna cotta-creme med solbær i mørdejstærte, romsyltede solbær med vanilje og chokoladespåner med gulddrys
5. DEN FOR AARHUSIANERNE:
Hvem:
Restaurant MellemRum Nytårsmenu ud af huset
Hvad:
4-retters nytårsmenu for 500 kroner pr. kuvert for nytårsmenu med kød eller 475 kroner pr. kuvert for den vegetariske nytårsmenu. Kan bestilles her.
Hvor:
Afhentes hos Restaurant MellemRum på Fredens Torv i Aarhus C. Afhentningstidspunkt gives ved bestilling.
Nytårsmenuen med kød består af:
- Forret: Hummerbisque serveret med store rejer, porrer, gulerødder & urter
- Mellemret: Grillet tun med soya-sesamvinaigrette, råmarineret kinaradise estragonolie & ristede sesamfrø
- Hovedret: Dansk kalv på to måder steak af mørbrad samt braiseret bryst serveret med bagte beder, syltede bøgehatte, selleripuré & portvinssauce hertil knuste kartofler med urtesmør
- Dessert: Chokoladekugle på mørk chokolademousse serveret med skovbærpuré, sukkersyltede tyttebær & bronzechokolade
- Tilbehør: Bolle med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum
Nytårsmenuen uden kød består af:
- Forret: Cremet blomkålssuppe serveret med ristede kikærter, porrer, gulerødder & urter
- Mellemret: Terrine af vinterkål med soya-sesamvinaigrette, råmarineret kinaradise estragonolie & ristede sesamfrø
- Hovedret: Rodfrugttimbale med trøffel serveret med bagte beder, syltede bøgehatte, selleripuré & rødvinssauce hertil knuste kartofler med urtesmør
- Dessert: Chokoladekugle på mørk chokolademousse serveret med skovbærpuré, sukkersyltede tyttebær & bronze chokolade
- Tilbehør: Bolle med kryddermayo, øko-smør med havsalt & hummus a la MellemRum
6. DEN FRANSKE PÅ FYN
Hvem:
Magasingaardens Nytårsmenu ud af huset
Hvad:
4-retters nytårsmenu til 475 kr. pr. kuvert. Du kan også bestille hovedret eller dessert for sig, ligesom der er mulighed for at tilkøbe bl.a. natmad og champagne til når klokken slår tolv.
Se mere, og bestil nytårsmenu ud af huset her.
Hvor:
Du skal afhente menuen på Magasingaarden d. 31. mellem 12 og 15.
Denne nytårsmenu består af:
- Snack: Middelhavsoliven, røgede-saltede mandler og små, franske løgtærter
- Forret: Lun torsketerrin bagt med spinat anrettet med cremet, flødelegeret muslingesuppe, smørsauterede porrer, trøffelolie og krydderurter. Hertil brød og smør
- Hovedret: Oksemørbrad stegt med bacon og krydderurter anrettet med rodfrugter, langtidsbagte tomater, pommes anna og kraftig rødvinssauce
- Nytårsdessert: Islagkage fra Det Blå Ishus i Faaborg. Vaniljeis, kiksebund, passionsfrugt sauce, sprød chokolade, friske bær, ristet hasselnød
7. DEN LANDSDÆKKENDE
Hvem:
Føtex
Hvad:
Føtex tilbyder en række forskellige løsninger til nytår. Der er både en fast menu og mulighed for at købe buffet. Derudover kan du købe pakker til blandt andet raclette og fondue, ligesom du kan bestille nytårsdessert.
Hvor:
Du kan afhente din nytårsmenu i Føtex landet over. Se de forskellige menuer, og bestil nytårsmenu her.
Hvorfor bestille mad udefra til nytår?
Nogle synes, det er hyggeligt at gå at forberede og bruge nytårsaftensdag på at stå i køkkenet. For andre er det en stressfaktor at få styr på den rette nytårsmenu med alt, hvad den indebærer af tilberedning og anretning.
Tilhører du sidstnævnte gruppe, er det det oplagte valg at bestille årets nytårsmenu udefra. Så kan du bruge dagen på alt muligt andet og stadig være sikret en god kulinarisk oplevelse at fejre årets sidste aften med.
Vegetarisk? Med kød? Hvor mange retter?
Hvad end du foretrækker en menu med eller uden kød, er der masser af gode muligheder. Det samme gælder, hvad end du vil have tre eller fire serveringer. Køber du en fire-retters nytårsmenu, er der ofte en snack, du kan nyde, når regenten siger "Gud bevare Danmark", hvorefter der følger yderligere tre retter.
Nogle steder er der også mulighed for at tilkøbe diverse snacks og tilbehør, natmad eller drinks og champagne. På den måde kan du nemt få en skøn, festlig aften med god mad og drikke - uden at skulle bruge en masse tid i dit køkken.
Find den perfekte menu til din nytårsaften
Er du ikke faldet pladask for en af de lækre menuer, vi har på listen her på siden, er der naturligvis også mange andre muligheder. Der er rigtig mange cateringfirmaer og restauranter, som tilbyder mad ud af huset til nytår, så prøv blot at kigge på dine favoritters hjemmesider.
Det skal du være opmærksom på, når du bestiller nytårsmenu
Hvis du vælger at bestille mad udefra til nytår, er der nogle forskellige ting, du skal være opmærksom på. Ellers kan du risikere pludselig at stå med håret i postkassen uden mad til nytår, og dét går ikke.
Afhentning
Når du bestiller mad til nytår, skal du være opmærksom på, hvornår du skal afhente din mad - eller om der er mulighed for levering.
De fleste steder kan du afhente i et fast tidsrum d. 31., men nogle gange kan du også hente maden allerede d. 30.
Mulighed for levering
Nogle steder er der også mulighed for, at nytårsmenuen leveres ved døren. Her skal du være opmærksom på, om du skal være hjemme eller ej.
Nogle tilbyder at efterlade maden i en termokasse, hvis ikke du er hjemme, andre steder er det et krav, at du kan tage imod din nytårsmenu.
Hvis du skal være hjemme, skal du lægge mærke til leveringstidspunktet. Ofte får du et estimeret leveringstidspunkt på forhånd, men eftersom det er en travl dag, skal du forvente, at det kan afvige lidt.
Tilberedning
I de fleste tilfælde skal du kun gøre minimalt i køkkenet, når du køber mad udefra. Du får typisk en udførlig guide til at tilberede de lækre retter, og det kræver som regel blot, at du varmer eller koger lidt, hvorefter du skal anrette maden - og så er du klar til nytårsfest. Men vær opmærksom på, hvad det kræver af dig, når du bestiller årets nytårsmenu.
Antal kuverter
Nogle steder er der et krav om, at du skal bestille et bestemt antal kuverter, når du køber din lækre menu.
Mange steder er kravet på to kuverter, men der er også mange steder, hvor du kan nøjes med at bestille en enkelt - og nogle få steder, hvor du skal bestille nytårsmenu til mere end to mennesker.
Derudover skal du bide mærke i, om der er et begrænset antal kuverter hos leverandøren, så du når at lægge billet ind på dem, du skal bruge.
Frist for bestilling
I forlængelse af ovenstående skal du naturligvis også undersøge, hvornår du senest skal bestille din nytårsmenu.
Nogle steder kan du bestille din take away-nytårsmenu blot få dage før nytårsaften, men ikke altid. Så hvis du har forelsket dig i en særligt fantastisk menu, skal du være obs på dette.
Hvor mange retter til nytår?
Langt de fleste steder er der faste menuer, men mange steder kan du vælge imellem tre eller fire serveringer. Der er dog også mange steder, hvor du skal købe alle retter, så det skal du være opmærksom på.
Nogle få steder er der også mulighed for kun at købe eksempelvis hovedretten fra en nytårsmenu.
Køber du hovedretten som take away, slipper du for en stor del af arbejdet i køkkenet, men kan stadig sætte dit eget præg på din menu til nytår.
Lækre drinks til nytårsaften
-
Skøn cocktail til nytårsaften: Bulldog Tom Collins
-
Festlig champagnecocktail med appelsin & campari
-
Velkomstdrink: Bobler med ingefær, citrus og mynte
-
Champagnemojito
-
Spændende cocktails til nytårsaften: Amaretto 23, Bubbly Cherry & Hot Buttered Scotch
-
Nytårsbobler med granatæble og lime
-
Champagne cocktail
-
Velkomstdrink: Bellini og sprøde brød med lakse-tatar
-
Skøn drink: Aperol Spritz
De bedste opskrifter til dit nytår
-
Champagnemojito
-
Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
-
Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
-
9 skønne hovedretter til nytårsaften
-
Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
-
Festlig nytårsmenu med små retter
-
Nytårsmenu med skaldyr
-
Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
-
Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
-
Brownielagkage med champagneflødeskum
-
Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
-
Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller