Rørvig

På jagt efter Danmarks smukkeste badestrand? Vi tror, vi har fundet den

Masser af fisk og skaldyr, hvidvin fra vingården Ørberg, stand up paddling og løbeture på stranden skaber den perfekte sommerferie i Rørvig for ALT for damernes chefredaktør.

OBS: Denne artikel er skrevet før coronavirus, og det anbefales derfor at tjekke hjemmesiderne for de enkelte restauranter, butikker mv. for at blive klogere på åbningstider, priser osv. Hold dig i øvrigt løbende orienteret om myndighedernes anbefalinger.

Derfor skal du holde ferie i Rørvig

Rørvig er en dansk perle, som stadig er meget uberørt. Den hyggelige havn, hvor færgen går til Hundested, har både en lille sandstrand, ishus og en dejlig fiskebutik, hvor folk gerne står i kø for at få friske rejer til dagens frokost. Nordstrand må være en af Danmarks smukkeste badestrande – med store klitter med hybenroser og lilla lyng. Sandet er kridhvidt, og vandet klart og blåt – fyldt med små sandbanker, som gør stranden meget børnevenlig. Selv på en flot sommerdag er der meget få mennesker på stranden, og i det hele taget hersker der en fred og ro i Rørvig, som gør, at man kommer helt ned i gear.

Rørvig

Her skal du shoppe

Dorthes Brocante i Nykøbing Sjælland er en fin lille butik med loppefund, marokkanske tæpper, lokallavet keramik og blomstrede puder som kan pifte både sommerhus og humør op. Jeg har købt et gammelt rosafarvet vitrineskab, som jeg aldrig skiller mig af med.

Rørvig

Her finder du underholdning for hele familien

Min familie og jeg har købt et stand up paddle-board (SUP), som vi elsker at bruge på Nordstrand. Der er altid noget at lave på stranden, og selvom vores sommerhus ligger meget tæt på, kan vi godt finde på at mødes med venner og grille frokosten på engangsgrill og have kolde drikke i køletasken.

Rørvig

Her finder du byens bedste udsigt

På min løberute fra mit sommerhus og ud til spidsen af Korshage følger jeg en smal grussti langs klitterne, og på vejen hjem løber jeg på stranden. Undervejs kommer jeg igennem små skovstykker med flotte gamle fyrretræer, som skygger mod solen og skaber det smukkeste landskab. Jeg kan ikke få nok.

Rørvig

Denne lokale specialitet skal du smage

På vej mod Sjællands Odde kan man øjne vinmarker, som tilhører vingården Ørberg. Jeg har altid tænkt, at vi umuligt kan lave god vin i Danmark med det klima, vi har, men hvidvinen ”Jørgen” er fabelagtig. Server iskold til lune sommeraftener eller til frokosten. Når du henter vinen på gården, så køb samtidig de lækreste, sprøde grøntsager bag stalddøren.