Bryllups blomster

Roser er røde

Der var engang, hvor brudebuketten var en gave fra gommen og hovedsageligt bestod af roser og brudeslør. Sådan er det ikke længere. Nu skal buketten afspejle, hvem du er.

Hvordan skal en brudebuket se ud? Det er der ikke noget enkelt svar på. Leif Sigersen, der har arbejdet med blomster de sidste 25 år og er blomsteruddannet hos blomstereksperten Tage Andersen, holder oftest flere møder med brudeparret, før han for alvor får sporet sig ind på, hvilken buket der skal bindes til bryllupsdagen.

– Det kommer an på, hvordan kjolen ser ud, og hvor den er skåret. Men først og fremmest afhænger det af kvindens personlighed. Er hun udadvendt og højtråbende eller mere diskret? Og hendes højde og drøjde. Det hele hænger sammen, siger Leif Sigersen, der i dag arbejder med at skabe blomstermiljøer på modeskydninger, til reklameoptagelser og store arrangementer. Og så selvfølgelig bryllupper.

– Der findes ikke en top ti over blomster, der gør sig godt i brudebuketter, siger han, for nogle gange kan en lyserød rose være helt forkert, og andre gange kan den være helt, helt rigtig, fordi den giver mening i en kontekst og ikke i en anden. Og ind i mellem sender han kommende brudepar videre, fordi han kan høre, at de ikke har samme indre billede af det færdige resultat.

– For det er jo ikke bare en eller anden tilfældig buket. Man kan ikke gøre det om. Det skal være helt rigtigt.

Blomsternes ID

Ifølge blomsterekspert Leif Sigersen

Kløver

Kløver er en hyggelig og meget dansk blomst. Det er en markblomst, og den passer godt til bruden med løst hår, der gerne vil have en buket, der kunne være sat sammen af blomster, hun selv havde plukket på vej hen til kirken.

Orkideer og liljer

Der er noget østerlandsk pang over disse blomster. Der er gang i farverne, og de føles eksotiske. Man skal passe lidt på, at en buket med dem ikke bliver for meget af det gode.

Georginer

Georginer findes i massevis af fede farver. Det kan være virkeligt smukt, hvis buketten kun består af georginer i en masse varianter.

Kalla

Der er noget art noveau over denne blomst, et strejf af det 19. århundrede, som gør, at det er en helt særlig type kvinde, der vælger den. Det er dem, der sværger til designere som Stine Goya og Henrik Viskob. Blomsten er fin i en overraskende sammenhæng sammensat med noget, der er helt anderledes end den selv. Eller helt enkelt alene.

Rose

Faren ved en rose er, at den nemt bliver for yndig. Det kræver en næsten primitivt bundet buket, og at den bliver mikset med noget mere råt, hvis det ikke skal lugte for meget af slotsbryllup.