Pernille Højmark

Pernille Højmark forelskede sig i sin venindes kæreste: ”Det var uundgåeligt”

Pernille Højmark er gode venner med flere af sine eksmænd, og hun er ikke i tvivl om, hvordan det er lykkes hende. Det fortæller hun i et interview med Hendes Verden.

Skuespiller og sanger Pernille Højmark har oplevet flere forelskelser i sit liv, men skal hun svare på, hvem hendes første store kærlighed var, er hun ikke i tvivl: Det er basguitarrist Kim Kidholm, med hvem hun også stiftede bandet ’Swearthearts’.

Det fortæller hun i et stort interview med Hendes Verden, uge 35.

”Jeg mødte ham i Aarhus, da jeg gik på skuespillerskolen. Han var lige kommet hjem, efter at han havde været ulandsfrivillig som 22-årig. Han var meget eksotisk.”

Der var bare lige et lille problem, fortæller Pernille Højmark. Kim var på daværende tidspunkt kærester med Pernilles veninde, ligesom hun selv havde en anden kæreste.

Alligevel fandt de sammen.

”Det er jo ellers noget, man virkelig ikke gør, men det var uundgåeligt, og det var ikke sjovt at fortælle det til hende (veninden, som var kærester med Kim, red.). Men beviset for, at det var den store kærlighed, er, at vi endte med at være gift i 20 år, og vi er stadig utrolig gode venner.”

Tilgivelse er vejen frem

Hvordan det er lykkes Pernille Højmark og Kim at forblive venner efter skilsmissen, er hun ikke i tvivl om. Og generelt er det noget, hun er god til: at forblive venner med sine eksmænd.

”På et tidspunkt gik der tre eksmænd rundt her i min have og hjalp med at ordne ting. Der er også flere, der har spurgt mig: ”Hvad fanden er det, du kan Pernille?”” fortæller hun og fortsætter:

”Jeg tror, at man skal være villig til at sige, at det også er min skyld, når man bliver skilt og til at se på, hvad fanden er det, jeg kan lære af det her? Hvis man synes, det kun er ham, der er en idiot, lærer man jo ikke noget.”

Selvom det er afgørende, at man er i stand til at se indad, når man står midt i en skilsmisse, er en anden evne mindst lige så vigtig for, at man kommer godt ud på den anden side, mener Pernille Højmark.

”Man skal tilgive både sig selv og ham for, at det ikke gik. Og så har jeg det sådan, at man holder ikke op med at elske, bare fordi man ikke kan finde ud af at være kærester. Den er der jo, kærligheden, et eller andet sted alligevel,” slutter hun.

Læs hele interviewet i denne uges Hendes Verden, der er på gaden nu. Her fortæller hun mere om sin fars død, om at kunne identificere sig med Pippi Langstrømpe og om at blive ældre.

Om Pernille Højmark

  • Pernille Højmark, født i 1960.
  • Uddannet fra Aarhus Teaterskole i 1983 og har haft roller i en lang række danske film og TV-serier.
  • Siden 1987 forsanger i Sweethearts, som hun stiftede med sin daværende mand Kim Kidholm.
  • Forfatter til bøgerne Sande Løgne og Først nu forstår jeg intet.