Taylor Swift

Taylor Swift vælger side: With love & hope, Childless Cat Lady

Den første debat mellem de to amerikanske præsidentkandidater var netop overstået, da sangerinden lavede et opslag på sin instagram-profil.

Den amerikanske sangerinde har en vamset kat i armene på sit seneste opslag til sine 283 millioner følgere. I den tilhørende tekst erklærer verdens pt største popstjerne, at hun støtter demokraternes præsidentkandidat, Kamala Harris, til det kommende valg.

I opslaget skriver hun bl.a., at hun netop har set aftenens debat, og hun opfordrer sine vælgere til også at følge med i præsident-debatten, så de kan få et indblik i de to kandidaters politik og derved træffe et oplyst valg.

Hun begrunder blandt andet sin opbakning til Kamela Harris med, at hun for nyligt blev opmærksom på, at Donald Trump havde delt falske AI-billeder af hende, der støtter Donald Trump. Og det har forstærket hendes frygt for AI og misinformation.

"Det overbeviste mig om, at jeg bliver nødt til at være transparent omkring mine planer som vælger ved dette valg. Og den enkleste måde at besejre misinformation er med sandheden," skriver hun i opslaget.

Hun fortsætter derefter med at skrive, at hun stemmer på Kamala Harris, fordi hun kæmper for rettigheder og sager, som kræver en kriger til at forsvare dem. 

"Jeg synes, hun er en stabil og begavet leder, og jeg tror, at vi kan opnå så meget mere i dette land, hvis vi ledes af ro og ikke kaos.

Jeg er imponeret over hendes valg af Tim Walz, som i årtier har kæmpet for LGBTQ+ rettigheder, fertilitetsbehandling og en kvindes ret til sin egen krop."

Taylor Swift afslutter opslaget med en stikpille til Republikanernes vicepræsidentkandidat, J.D. Vance, som tidligere har kaldt Kamala Harris og andre kvindelige politikere for "barnløse kattedamer". Sangerinden afslutter nemlig sit opslag med: With love and hope, Taylor Swift, Childless Cat Lady. 

At Taylor Swift nu erklærer sin støtte kan måske få en betydning til det kommende valg, da hun har en meget dedikeret følgerskare. Hun har fx tidligere mobiliseret sine følgere til at registrere sig, så de kan stemme til valget, hvilket hun igen opfordrer sine følgere til i det nye opslag. 

Selvom hun – trods alt – ikke kan afgøre valget, er de fleste eksperter enige om, at hun kan påvirke det. Det samme mener rendforsker og etnolog, Julia Lahme:

"Taylor Swift kan flytte stemmer. Hun har reel politisk magt," sagde Julia Lahme til ALT for damerne i et portræt af sangerinden.