For et par år siden traf jeg en meget stor beslutning. Efter fire år som vært på TV2’s forbrugerprogram Basta valgte jeg at blive selvstændig. Farvel til fast månedsløn, gode kolleger og nogenlunde faste arbejdstider. Og goddag til enmands-tv-produktionsselskab med momsregnskaber, kontor i køkkenet, bekymringer om ordrebogens tykkelse og ingen feriepenge.
Jeg ville gerne mærke friheden. Prøve at være min egen chef. Og udleve min indre købmand. Det var egentlig ikke nogen svær beslutning. Men det var sørme heller ikke gennemtænkt. For pludselig var jeg nærmest på arbejde døgnet rundt, og jeg følte mig meget hurtigt ensom uden faste kolleger. Der er fordele ved at arbejde hjemme, men for mig var ulemperne større. Og utrygheden for, hvad næste måned ville bringe, var til konstant til stede.
LÆS OGSÅ: Kvindelige iværksættere: Sådan tog vi springet
I denne uges ALT for damerne (nr. 3/2014) kan du læse om Trine, som kvittede sit job som journalist på Politiken for at springe ud som selvstændig med egen tøjbutik på nettet (s. 56).
Hun følte ikke længere, at hun var herre over sit eget liv, og det er åbenbart et kendetegn ved min og de yngre generationer. At vi gerne vil sætte individuelle aftryk på alt, hvad vi foretager os, og selv styre hele butikken.
Trine har efter et år som webshop-ejer fundet ud af, at hun er vaskeægte ”fuldblodsiværksætter” med alt, hvad det indebærer. Jeg er, som I ved, i mellemtiden blevet chefredaktør på ALT for damerne og elsker både jobbet og mine nye kolleger.
Jeg ville ikke have undværet mine år som selvstændig, men rigtig købmand med egen disk – det bliver jeg nok aldrig.
LÆS OGSÅ: Voldtægtsofrenes advokat: "Det er aldrig din skyld"