Klumme: Skal man ud på en skrænt på første date?
Anne Hermansen har læst om, hvordan mænd scorer kvinder. Men hun er ikke helt enig, skriver hun i denne klumme.
"Få succes med kvinder – nu har videnskaben fundet opskriften til mændene," stod der på forsiden af den drivvåde Søndagsavisen, som jeg trak op af postkassen.
Og nedenunder endnu en fængende overskrift: "Dit hjem er fyldt med klamme kryb – se hvordan du slipper af med de ubudne gæster."
Well.
Der er trin 1. Og der er trin 2. Det er godt at kende til begge dele, tænkte jeg og lagde avisen til tørre.
Ikke dermed sagt, at mænd er kryb. Mænd er fantastiske. Tænk, hvis der ikke var mænd i verden. Eller kun 1 pr. 10 kvinder. Det ville være ubeskriveligt kedeligt. Ikke dermed sagt, at kvinder er uinteressante. Tænk, hvis der ikke var kvinder i verden. Eller kun 1 pr. 10 mænd. Det ville være virkelig ensomt. At være hende den ene mellem alle de her væsener, som man bare dybest set slet ikke forstår. Fascinerende med den forskel.
Det synes mænd åbenbart også. I hvert fald er der én af dem, der har gjort sig den ulejlighed at forske i, hvordan man som mand bedre kan forstå kvinder – og bruge den viden til at "flirte, date, score, knalde, finde kærligheden og udvikle tætte, følelsesmæssige forhold", som det hedder i omtalen af den bog, som avisartiklen bygger på.
Det handler om "Datingens psykologi – hemmeligheden til succes med kvinder" skrevet af Jacob de Lichtenberg, der er cand.merc.psyk og har interviewet 40 kvinder om emnet og gravet i psykologisk forskning fra de sidste 50 år. Kort sagt: Manden har sat sig ind i emnet.
Derfor er det også nervepirrende at slå op på interviewet, der i overskriften lover så meget som: "Sådan får du succes med kvinder".
Jow, men jeg vil sgu gerne vide det. Så jeg ligesom er klar over det, når det endelig sker.
Og hvad skal der så til? "Spænding", står der. Ja, godt, godt. "Forskning viser, at ved at øge spændingniveauet, booster vi de følelser, vi har for hinanden", udtaler forfatteren. Uhhum, udmærket. "Han anbefaler bl.a., at første date er en gåtur langs en stejl skrænt eller en tur i rutsjebanen".
En skrænt...?
Den sidste rutsjebane, jeg har siddet i, er den gamle, harmløse træ-rollercoaster Flagermusen i Fårup Sommerland. Min dengang 10-årige søn tog 37 ture (syvogtredive) den sommerdag. Jeg tog én. Og skreg hele vejen. Med lukkede øjne. Bagefter plagede han mig ikke om at køre sammen med ham igen. Han ku' godt selv. Det er det, vi kalder en sund løsrivelsesproces.
Men artikelteksten forklarer så: "For manden handler det om at vise sin maskuline side. Som for eksempel, at han kan passe på hende langs den farlige skrænt".
Farlige...? På en første date. Med et væsen, man ikke forstår. Og slet ikke kender. Tænk nu, hvis han faktisk er et kryb. Og selv om han ikke er, så er det vel ikke særligt flatterende for kvinden (alias undertegnede) at stå der og hyperventilere med den vildeste højdeskræk. I pumps, fordi man troede, at man skulle være pæn. På en lille, knoldet sti med 200 meters frit fald på den anden side af en vissen græstue.
Det er nok bare mig, der ikke har sans for succes. Og for at få det må man skrue op for det maskuline og feminine, sagde en klog parforholdscoach forleden til mig. Ifølge ham er de magiske ord, der åbner de to køns hjerter: Til kvinden: "Du er smuk, og jeg elsker dig". Til manden: "Jeg stoler fuldstændig på dig, og jeg vil følge dig over alt".
Jeg mener bare... osse helt ud på en skrænt?
LÆS OGSÅ: Hvilken slags single er du?