Babyshower sjove lege quiz

Babyshower: 5 sjove lege og quizzer (der rent faktisk er underholdende…)

Skal du arrangere et babyshower, der får din veninde til at glemme alle bekymringer om sin nye rolle som mor, men som også underholder gæsterne? Vi giver dig her bud på sjove lege og gode råd, så underholdningen er i top hele dagen.

Du skal holde et babyshower for din veninde, der fortjener den bedste dag, inden hendes liv går fra glamour til lortebleer og søvnløse nætter. Men det kan være udfordrende, da aktiviteterne i de fleste tilfælde er begrænset til at foregå i hjemmet.  

Men hvem elsker ikke en god quiz eller en underholdende aktivitet, der sætter gang i lattermusklerne?

Vi gør i hvert fald!

Heldigvis kan du sagtens lave flere lege og quizzer i løbet af et babyshower. Du kan fx starte med en quiz, hvor man skal gætte, hvordan de enkelte gæster kender hovedpersonen. Det er en sjov måde at blive introduceret til hinanden på. Senere kan der komme en temaquiz, hvor gæsterne bliver testet i deres viden om graviditet. Ved du fx, hvor meget livmoderen vejer omkring terminsdatoen?

Fortvivl ikke, vi har fundet nogle quizzer og lege, der er sjove for alle – både den kommende mor og gæster med og uden børn.

Udvælg gerne legene på forhånd, da flere af dem kræver lidt forarbejde.

1. En Kahoot-quiz med tema til babyshower

Kahoot er et online program, som giver dig mulighed for at lave quizzer, hvor deltagerne svarer på tid via deres mobiltelefon. Du kan lave quizspørgsmål på Kahoots hjemmeside eller downloade app'en til din smartphone og lave den dér.  

Det skal I bruge:

  • Kahoot (læs mere på kahoot.com)
  • En skærm fx et TV eller en computer
  • Gæsternes egen smartphone

Hvordan:

Beslut temaet for din quiz(zer). Skal den omhandle benhårde (men sjove) fakta om graviditet og babyer, eller skal det være en mere personlig quiz med sjove facts om den kommende mor? Hvis du starter med en introduktionsquiz, hvor alle deltagere til babyshoweret bliver præsenteret for hinanden, skal du sørge for at skrive ud til alle gæsterne inden selve dagen, så de kan fortælle, hvordan de kender hovedpersonen.

2. Den store Kusse-Quiz

Man kommer ikke udenom, at babyen skal ud, og i mange tilfælde foregår det igennem én vej. Men hvor meget ved I egentlig om det kvindelige kønsorgan?

Vi har gjort arbejdet for jer og lavet den store Kuzze-Quiz med 22 spørgsmål, der lærer jer om alt fra kønshårenes levealder, til hvornår i cyklussen ægløsningen sker. 

Det skal I bruge:

Hvordan:

Print den store Kusse-Quiz ud, så alle gæsterne får en. Læs spørgsmålene højt og sæt så ring rundt om det, I hver især tror, er det rigtige svar.

Læs til sidst de rigtige svar højt og tæl sammen, hvem der har flest rigtige.

3. ”Gæt en baby, hvis vi fik et barn sammen”-quiz

Hvordan ville den kommende mors baby se ud, hvis den delte gener med en af jer andre gæster? Drop den klassiske leg med at gætte nuttede babybilleder. Her skal I gætte, hvilken baby der er resultatet af et match med hovedpersonen for babyshoweret og de forskellige gæster.

Der findes nemlig programmer på nettet, hvor I kan tage et nutidigt foto af jeres gravide veninde og på skift ”photoshoppe” det sammen med voksenbilleder af jer gæster over på et babyansigt. Kønt bliver det nok ikke, men I får jer helt sikkert et godt grin!

Det skal I bruge:

  • Et profilbillede af alle gæsterne
  • ’What will my baby look like’-programmet på hjemmesiden Morphthing
  • En skærm, hvor I kan se billederne på

Hvordan:

Få alle gæsterne til at sende et profilbillede af sig selv. Upload to billeder i morphthing.com og download babybilledet. Lav et slideshow med alle babybillederne. Den, der først gætter ”forældrene” til babyen, får et point. Den gæst med flest point til sidst har vundet konkurrencen.

4. Babyshower-Musikbanko

Glem alt om ”Gamle Ole” og noget med at ryste tal i en pose. Her er tallene på bankopladerne skiftet ud med forskellige sangtitler, der alle indeholder ordet ”baby”, som undervejs vil vække jeres indre Beyoncé. Hvem ved, måske ender I med at danse på bordene?

Det skal I bruge:

  • En playliste proppet med sange, hvor ordet ”baby” indgår i titlen
  • Udprintede bankoplader - Du kan fx lave dem her eller her 
  • Nogle små brikker, der passer til bankopladerne

Hvordan:

Gå ind på Spotify og skriv ”baby” i søgefeltet. Vælg så alle de gode klassikere, som sangen ’Baby’ af Justin Bieber og Britneys ’Hit me baby one more time’. Sørg for at lave en stor playliste, så der er god variation på bankopladerne. Gerne op til 75 sange.

Lav dine bankoplader her, hvor du indtaster alle sangtitlerne fra din playliste, og så sørger ”plade-generatoren” for at mixe dem på pladerne. Som prikken over i’et kan du vælge et babytema, som baggrund på selve bankopladen. 

Til babyshoweret udvælges en bankomester, der sætter playlisten på shuffle, og så afspiller hver sang indtil, at alle har tjekket, om den er på deres plade. Sådan fortsætter I, indtil der er banko. I kan eventuelt starte med at spille om en række, inden I går efter en fuld plade.

5. Gæt en lorteble

Den her leg er ikke så ulækker, som den lyder. Du smelter noget forskelligt chokolade i bleerne, og så er det ellers bare med at stikke fingere i det eller smage for at gætte, hvilken chokolade det er.

Det skal du bruge:

  • En pakke bléer
  • Forskellige slags chokolader (eller sennep, remoulade osv.)
  • En mikrobølgeovn eller gryde til at smelte chokoladen i

Hvordan:

Smelt de forskellige chokolader og hæld det i bleerne. Sørg for, at du selv har styr på, hvilken chokolade der er i hvilken ble. Del gæsterne i to hold. Det er nu op til dem, om de vil se, lugte, røre eller måske smage for at gætte sig frem. Det hold, der først har gættet alle bleer rigtigt, har vundet.

Et godt tip! Det er en god idé at købe små præmier til vinderne. Det kan få enhvers indre konkurrencemenneske frem, når der er noget på højkant.

Gode råd og idéer til et godt babyshower:

Hvem skal med?

Det vigtigste til et babyshower er gæsterne, så sørg for at invitere dem i god tid. Få din veninde til at lave en liste med alle de personer, som hun gerne vil have med på dagen, så du ikke risikerer at glemme hendes søde kollegaer eller gamle studieveninder, selvom du aldrig har mødt dem.

Hvad skal I spise?

Når du skal planlægge maden, så tænk på din venindes graviditets-cravings og gå efter dem. Hvis fisk giver hende kvalme, skal du nok gemme lakserouladen til en anden fest.

Leg med maden og lav et tema ud af det. Lav fx vagina-cupcakes i stedet for de klassiske kager med lyserøde eller blå sløjfer. Du kan også bage boller og give dem en klat lyserød glasur eller pynt af marcipan, så det ligner bryster.

I forhold til drikkelse kan du servere (alkoholfri) drinks i sutteflasker med sugerør.

Gode gaver til babyshower? 

Når du skal købe en gave så overvej, hvad den kommende mor vil blive mest glad for. Hun vil uden tvivl få rigeligt med tøj og udstyr til baby, så måske vil en lækker creme, et kaffekort til hendes yndlingscafé eller en middag med dig bringe større glæde? Få masser af inspirations til gode babyshower-gaver lige her.  

Hvad er et babyshower?

Et babyshower er et amerikansk koncept, der efterhånden også er blevet en stor ting i Danmark. Det afholdes oftest som et surpriseparty en eller to måneder inden terminsdatoen.

Som udgangspunkt indeholder gæstelisten de vigtigste kvinder for den kommende mor. Formålet med dagen er at forkæle hende, inden hun indtager rollen som mor, hvor tiden til venindehygge kan være svær at finde. 

Læs meget mere om, hvorfor vi holder babyshower lige her