Hailey og hund

5-årige Hailey: Her er det vigtigste, når man har en hund

Hvalpen Nala er blevet en fællesnævner, der bringer familien mere ud i naturen og tættere sammen. Også når hun laver narrestreger med søstrene Hailey og Melia.

Hvordan har I fået jeres hunde?

Vanessa: “Coco er en ældre dame, som vi har haft et stykke tid, og vi fik Nala, som er en brun, amerikansk cockerspaniel, for nylig. Hailey ville gerne have en lillesøster. Så fik hun en hundehvalp i stedet.”

Hailey: “En hundelillesøster. Som jeg kan lege med. Jeg leger tit med bold med hende.”

Vanessa: “Hun kan også godt være lidt fræk.”

Hailey: “Ja, en dag bed hun en ledning over. Fordi hun er en babyhund.”

Vanessa: “Der skete heldigvis ikke noget.”

Hvad kan hun ellers finde på?

Hailey: “Hun tager også mine Barbie’er inde i kassen, når jeg sover. Og så gemmer hun dem i sin kurv. Når jeg vågner, så kommer jeg ned og siger til hende, at det er altså ikke sådan, man gør, når man er en hund.”

Melia: “Hun elsker at lege og være med i skoven. Men hun kan også være helt stille, og vi ligger tit på gulvet og aer hende.”

Hvad er det bedste ved at få en hund, når man er en børnefamilie?

Vanessa: “Nalas race er meget lærenem, og hun har været fuldstændig eksemplarisk. Jeg havde ellers ikke tænkt, at vi skulle have kæledyr. Men hun er virkelig nem og meget kærlig – og så fælder hun ikke, hvilket er et stort plus.

Det er, som om det samler familien på en særlig måde, at vi har kæledyr. Fordi det er en fællesnævner for alle, og fordi vi gør mange ting sammen med hundene og er virkelig meget ude med dem. Det giver også børnene en særlig tryghed. Coco går for eksempel altid i seng, når børnene går i seng, og ligger ved siden af dem. Og Nala er med os alle steder.”

Melia: “Jeg glæder mig også til, at hun skal med os på ferie, og jeg kan være sammen med hende hele tiden.”

Hailey: “Ja, for hun er så nuttet.”

Nala3.jpg

Hvordan har det været at opdrage en hvalp?

Melia: “Det var meningen, at vi skulle have en hundetræner, men vi fandt ud af, at vi kan lære hende rigtigt mange ting selv. Vi har for eksempel lært hende at sitte og give pote, og vi giver hende godbidder, så vi kan vise hende, at det er rigtigt, det hun gør.”

Vanessa: “Hun er også hurtigt blevet renlig og har meget få uheld. Måske fordi hun kan se op til Coco og spejle sig i hende. Der var en enkelt gang, hvor jeg havde hende med i bilen og lige skulle ind til slagteren, inden jeg skulle hente Hailey. Og da jeg kom ud, havde hun lavet en lort på bagsædet, haha. Det er heldigvis ikke sket siden.”

Hvad er det bedste ved at have fået en hundehvalp?

Melia: “Jeg elsker dyr rigtigt meget, og når nogle af mine venner har fået en hund, har jeg altid tænkt, at det kunne være SÅ fedt. Da vi fik Nala, tænkte jeg bare: ‘Jeg vil aldrig miste hende.’ Det var ligesom at få et nyt familiemedlem. Man kalder jo også hunden for menneskets bedste ven. Og jeg synes, at det vigtigste, når man har en hund, er, at man giver den meget kærlighed.”

Familien

Børn: Hailey, 5, Alexander, 7 og Melia, 11.

Forældre: Vanessa Stuhr Petersen, mor til pigerne, og Rolf Stuhr Petersen far til sønnen. Har hunden Coco og hundehvalpen Nala.