barn har det svært

”Mit barn har det svært uden sine bedste venner. Hvad gør jeg?”

Bedstevenner er vidunderlige at have ved sin side, men hvad gør du, når dit barn pludselig skal klare sig på egne ben? Få psykolog Camilla Carlsen Bechsgaards bedste råd til to legeudfordringer her.

“Børnehaven har splittet storegruppen på fem op, så mit barn nu ikke længere er sammen med sine to bedste venner. Er det sundt?”

– Camilla

Eksperten råder til at se opdelingen som en mulighed 

Det kan være hårdt, når man trækkes ud af sine fasttømrede venskaber. Hvis I er i tvivl, om det er godt for barnet, så spørg i første omgang børnehaven ind til beslutningen og hør, om de har nogle grunde til det, som I ikke er opmærksomme på.

Hvis barnet er meget ked af ikke at være i gruppe med sine bedste venner, skal I selvfølgelig vende det med pædagogerne.

I kan dog også se opdelingen som en mulighed for, at barnet kan få flere gode venner, end han allerede har. Måske kan det åbne nye døre, som barnet ikke før var opmærksom på.

Hjælp samtidig med at holde fast i de gamle venskaber ved at invitere til legeaftaler uden for børnehaven.

“Mit barn har det svært i børnehaven, når bedstevennerne ikke er der”

– Anne

Eksperten råder til at snakke med barnet 

Det er også en helt almindelig og udbredt udfordring for mange børn.

Det, man som forælder kan gøre, for at afhjælpe den, er at hjælpe barnet med at udvide sin sociale cirkel. Øv alternativerne ved at tage andre end de allernærmeste bedstevenner med i legene.

Snak med barnet om, hvad der kan være af fælleslege, barnet kan gå med i på dage, hvor det føler sig alene.

Måske kan man sagtens spille fodbold eller tegne med en større gruppe af børn, man ikke leger fast med.

Om eksperten

Camilla Carlsen Bechsgaard

Psykolog og forfatter. Hun har blandt andet arbejdet som skolepsykolog og er i dag selvstændig terapeut med praksis i Odense.

Læs mere på: Psykologviden.dk