dreng der gamer

Bekymret mor: ”Min søn vil hellere game end at lege med sine venner”

Hvad gør du, når dit barn hellere vil spille computer end at lege med sine venner? Vi har spurgt brugerne på Vores Børns Instagram-profil, hvad I døjer med, når det kommer til små venskaber. Få psykolog Camilla Carlsen Bechsgaards bedste råd her.

“Min dreng på 11 år har ikke lyst til legeaftaler. Han vil hellere slappe af eller game med sine venner.

Bør jeg være bekymret?”

–Susanne

Eksperten råder til ikke at bekymre sig

I dag skelner børn og unge ikke mellem fysisk og digital leg på den måde, som deres forældre typisk gør. De føler, at de er lige så meget sammen med vennerne, om det foregår over et computerspil eller fysisk sammen omkring et brætspil eller et slag rundbold.

Der adskiller de sig meget fra tidligere generationer, og derfor kan det være vanskeligt helt at forstå som forælder. Men så længe barnet trives og fungerer fint socialt i børnehave eller skole, er der ingen grund til at være bekymret.

Det er også vigtigt at huske, at børn er forskellige. De har forskellige personligheder, og nogen er mere sensitive end andre.

Deres behov for dels fysisk samvær og dels alenetid er lige så forskelligt, som det er for voksne, og det ene er ikke mere rigtigt end det andet.

Giver barnets digitale liv anledning til bekymring for, om barnet får rørt sig nok, kan I kompensere ved at lave flere fysiske aktiviteter sammen i familien.

Om eksperten

Camilla Carlsen Bechsgaard

  • Psykolog og forfatter.
  • Hun har blandt andet arbejdet som skolepsykolog og er i dag selvstændig terapeut med praksis i Odense.

Læs mere på: Psykologviden.dk