Bedsteforældre brevkasse

”Mit barns bedsteforældre har for travlt med dem selv”

Ikke alle bedsteforældre er lige meget til stede for deres børnebørn. Men hvad gør man, når de aldrig engagerer sig? Vi har spurgt brugerne på @voresbørn, hvilke ting I dealer med, når det kommer til jeres børns bedsteforældre. Her er eksperternes svar.

Spørgsmål om manglende engagement fra bedsteforældre

“Bedsteforældrene til vores barn har for travlt med dem selv. De engagerer sig ikke særlig meget i deres børnebørn, og de kan aldrig hjælpe os med at passe.”

Eksperter råder til at dele tanker og frustrationer med bedsteforældre

Kathrine Hemmingsen: “Det kan virkelig gøre noget for en familie, om bedsteforældrene bakker op eller ikke gør. Og der kan ligge en sorg og en skuffelse, hvis man har regnet og håbet med noget, som ikke bliver. Også selv om man måske aldrig har haft en tæt relation til sine forældre.

I mange tilfælde vil jeg være nysgerrig på, om der er noget andet, der holder dem tilbage. Er det fordi, de ikke ved, hvilken rolle de skal spille? Den tvivl kan man rydde af vejen ved at invitere dem og sige: ‘I er værdifulde for os, og vi ønsker, at I bliver nogle vigtige personer for vores børn.’

Det kan jo være, at der ligger noget under. Der er for eksempel bedsteforældre, der ikke ved, hvordan de skal være en del af børnebørnenes liv, og så oplever forældrene det som om, at de ikke engagerer sig.”

Maria Holkenfeldt: “Det gør ondt at opleve, at bedsteforældre ikke er, som vi drømmer om.

Bedsteforældre kommer i forskellige udgaver, og nogen er ikke indstillet på at opgive eller tilsidesætte egne behov til fordel for det at være bedsteforælder – og det kan der være mange årsager til. Ved jeres forældre, hvordan I har det? At I ønsker en tættere relation mellem jeres børn og dem?

Det er også værd at vide, at nogle bedsteforældre kan komme stærkt igen, når børnebørnene er blevet større, for måske føler de sig ikke trygge med små børn.

Det gør dog ikke den nuværende smerte mindre eller løser et pasningsproblem. Og her kan gode venner så måske være et alternativ, selv om de ikke er bedsteforældre.”

Om eksperterne

Kathrine Hemmingsen

Har en kandidat i pædagogik og er familie-, par- og psykotereapeut.

Hendes fokus er på relationen til os selv og andre.

Følg hende på Instagram under navnet @familiemakker.

Maria Holkenfeldt

Privatpraktiserende psykoterapeut med ekspertise i relationelle problematikker.

Hun er også medforfatter til bogen 'Guide til bedsteforældre og deres børn'.

Læs mere om hende på igennem.dk.