Brevkasse bedsteforældre

”Mine børns bedsteforældre mener selv, at de er eksperter. Hvad gør jeg?”

Gode råd, ingen har bedt om. Ja, det følger uundgåeligt med forældreskabet. Men hvad gør man, når de kommer fra bedsteforældrene? Vi har spurgt brugerne på @voresbørn, hvilke ting I dealer med, når det kommer til jeres børns bedsteforældre. Her er eksperternes svar.

Spørgsmål om mindre gode råd fra bedsteforældre

“Vi får SÅ mange gode råd af vores barns bedsteforældre på begge sider! De mener selv, at de er eksperter på børn, fordi de er forældre til os – men det er jo 35 år siden, at jeg var en baby.

Jeg kan godt selv vurdere, om mit barn skal have mere tøj på, og kamillete er altså ikke et vidundermiddel.”

Eksperterne råder til at afvige med et smil

Kathrine Hemmingsen: “Det lyder til at være bedsteforældre, som oplever omsorg for vores børn og gør det af kærlighed. Det vil jeg prøve ikke at tage så alvorligt. De vil også tage sig af det lille menneske, som de elsker.

Men hvis du har brug for at sige noget, så sig det med humor og varme: ‘Hvad tror I, at vi gør med den lille, når I ikke er er?’ De fleste bedsteforældrene kan godt selv se det.”

Maria Holkenfeldt: “Gode råd kan være fine, når vi beder om dem. Men gode råd kan også virke modsat, når vi ikke har bedt om dem. Nogle gange kan de endda føles som kritik. Ofte er gode råd givet af et velmenende og kærligt hjerte.

Så i den udstrækning, det er muligt, kan du måske smile og sige: ‘Tak for rådet, men lige nu har jeg hverken bedt om det eller har brug for det,’ med et kærligt glimt i øjet.”

Om eksperterne

Kathrine Hemmingsen

Har en kandidat i pædagogik og er familie-, par- og psykotereapeut.

Hendes fokus er på relationen til os selv og andre.

Følg hende på Instagram under navnet @familiemakker.

Maria Holkenfeldt

Privatpraktiserende psykoterapeut med ekspertise i relationelle problematikker.

Hun er også medforfatter til bogen 'Guide til bedsteforældre og deres børn'.

Læs mere om hende på igennem.dk.