Vibeke Dorphs brevkasse

Han nægter at tage ansvar for vores børn

Min ekskæreste tager ikke ansvar for vores fælles børn, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om ekskæreste, der ikke tager ansvar

Sagen er, at jeg for syv år siden forelskede mig i verdens dejligste mand. Vi blev kærester, jeg blev hurtig gravid, og vi fik en dejlig datter. Det skal nævnes, at jeg i forvejen har to børn fra et tidligere ægteskab, der begge er ved at være teenagere.

Vi fik et barn til sammen to år senere, hvorefter vi valgte at gå fra hinanden, blandt andet på grund af utroskab fra hans side. Han fik en lejlighed, og jeg flyttede også for mig selv med alle fire børn. Vi har dog i dag stadigvæk følelser for hinanden, men intet forhold.

Jeg har altid taget mig af alt mht. til børnene. Jeg har også stået for alt det praktiske i vores hjem, samtidig med at jeg har passet mit fuldtidsjob. Jeg har indrettet mig fuldstændig efter min ekskærestes planer, hvad angår arbejde og fritid, selvom jeg i forvejen stod med det hele selv.

For et år siden startede jeg på en videreuddannelse inden for den branche, jeg er i. Lige siden, jeg tog det valg, er alt blevet værre. Min ekskæreste vil hverken hjælpe til med at hente eller bringe de mindste, fordi han er for træt. Han træder ikke til ved sygdom og ferie, og alt, hvad der hedder skole/hjem samtaler, forældremøder, står jeg også for.

Jeg har et lille år tilbage af min uddannelse, som jeg elsker, men lige nu overvejer jeg at droppe ud, fordi jeg er så udmattet. Det virker til, at min ekskæreste gerne vil dette ikke eksisterende forhold til mig, men så alligevel ikke.

Jeg elsker ham, men jeg magter ikke længere at skulle forsøge at opdrage på ham. Når jeg tager snakken med ham, er det mig, der er den ”onde”, fordi jeg vælger at tage en uddannelse og dermed ikke sætter vores børn først? Hvad stiller jeg op?

Lotte

Vibeke Dorph råder til ikke at spilde flere kræfter på ham

"Min kæreste vil gerne dette ikke eksisterende forhold til mig, men så alligevel ikke," skriver du. Prøv at læse denne bogstavelig talt håbløse sætning igen og læg så de to børn, I har sammen, og som din ekskæreste ikke gider tage ansvar for, oveni. Hvad får du så?

I mine øjne får du en tarvelig svækling, som du lige nu spilder din gode tid på i et forgæves forsøg på at forvandle til en rigtig mand. Det er et meningsløst projekt, for sådan en mand, har din ekskæreste aldrig været, og det bliver han heller ikke, tro mig. For en mand, der ødelægger et forhold med utroskab, er ikke værd at samle på.

En mand, der dernæst tillader sig at læne sig tilbage i sofaen og overlader hele ansvaret for fire børn til dig, han er slet, slet ikke værd at samle på. For ikke at tale om en mand, der i stedet for at bakke dig op, anklager dig for at svigte, fordi du flot videreuddanner dig.

Jamen, en sådan mand kan du ikke bruge til noget som helst, han hører til på møddingen for ubrugelige mænd, efterlad ham endelig der og brug de overskydende kræfter på noget bedre. For selvfølgelig skal du have den uddannelse, du så flot er gået i gang med.

Du skal ikke droppe ud, du skal i stedet finde nogle andre gode mennesker, der kan støtte og hjælpe dig igennem. Det være sig fra din familie, gode venner eller veninder.

Er der ikke hjælp at hente der, så indvi dit uddannelsessted i dine udfordringer, og se, om de kan hjælpe dig. Under alle omstændigheder er jeg sikker på, at en pige med så gode ben i næsen, som du lyder til at have det, nok skal kunne finde en løsning.

For du er flot i gang og har fremtiden foran dig, især da, hvis du dropper alt om den uduelige mand, du indtil nu har spildt alt for mange kræfter på.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.

Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.