Britney Spears er gravid

Britney Spears på Instagram: "Øhh, altså... Jeg skal have en baby"

Popikonet Britney Spears, 40, fik sidste år kontrollen over sit eget liv. Nu deler hun en stor nyhed på sin Instagram-profil: Hun er tilsyneladende gravid med sit tredje barn.

Britney Spears har haft et hæsblæsende år. Det hersker der vist ingen tvivl om. Hun har både været midtpunkt i en stor, social bevægelse og vundet en retssag, der har fjernet farens jerngreb om hendes liv.

Og ja, nu ser det altså ud til, at den 40-årige popsangerinde for alvor har fået lov til at bestemme over sin egen tilværelse.

I et opslag på sin Instagram-profil skriver hun nemlig, at hun er gravid med sit tredje barn. Og det kommer vist som lidt af en overraskelse for Britney selv.

”Jeg tabte mig så meget inden min tur til Maui, kun for at tage det på igen. Jeg tænkte ’åh, hvad er der sket med min mave?’ Min mand sagde, at det bare var en madbaby, så jeg købte en graviditetstest. Og øhh, altså. Jeg skal have en baby,” skriver hun blandt andet i opslaget, som hun har delt med sine mere end 40 millioner følgere.

Hendes mand, 28-årige Sam Asghari, har også kommenteret på graviditeten på sin Instagram-profil. Og han går til opgaven med ærefrygt. 

"Ægteskab og børn er en naturlig del af et stærkt parforhold fyldt med kærlighed og respekt. Faderskabet er noget, jeg altid har set frem til, og jeg tager ikke let på det. Det er det vigtigste job, jeg nogensinde vil have," skriver han under et akvarelbillede af en løvefamilie

Det står ikke klart, hvor langt Britney er henne, ligesom sangerinden endnu ikke har delt billeder af en gravid mave. 

Yoga mod depression

I sit Instagram-opslag fortæller Britney også, at hendes tidligere graviditeter ikke har været helt nemme – og at hun er nervøs for, at det skal gentage sig denne gang.

”Det er svært, for da jeg engang var gravid, døjede jeg med depression. Jeg må sige, at det er helt forfærdeligt. Kvinder talte ikke om den slags dengang. Nogle mennesker anså det som farligt, hvis en kvinde klagede sådan med en baby i maven. Men nu taler kvinder om det hver dag,” skriver hun og takker så Jesus.

Denne gang er Britney dog forberedt på, hvad der kan ske, og hun håber, at hun kan styre udenom en depression ved at dyrke yoga hver dag.

”Jeg spreder masser af glæde og kærlighed,” skriver hun til sidst.

LÆS OGSÅ: Caroline Wozniacki: ”Det er helt klart en anden tankegang, jeg skal have som forælder…”

En fri kvinde

I slutningen af sidste år kunne Britney Spears endelig kalde sig en fri kvinde, da hendes fars langvarige - og temmelig omtalte - værgemål blev ophævet under en stor retssag.

Et formynderskab, der med Britneys egne ord var decideret mishandling.

"I stedet for at få undersøgt min opførsel, vil jeg have min far set efter i sømmene. Værgemålet tillader min far at ødelægge mit liv. Det er mishandling, og alle ved det," sagde Britney Spears, da hendes sag kom for retten sidste år. Her fortalte hun også, at hun ønskede at udvide sin familie, men at det ikke var muligt, så længe hendes far styrede hendes liv. 

"Jeg har en spiral inden i mig lige nu, så jeg ikke bliver gravid. Men det her såkaldte team vil ikke lade mig gå til lægen og få den taget ud, fordi de ikke vil have, at jeg får børn," hævdede hun og tilføjede:

"Jeg vil gerne blive gift og få en baby."

#FreeBritney

Det var en omfattende #FreeBritney-bevægelse, der sidste år satte skub i sagerne. Bevægelsen startede egentlig som en konspirationsteori blandt sangerindens fans, men endte i både demonstrationer, en omdiskuteret dokumentar og stor opbakning fra andre popstjerner som Cher, Miley Cyrus og Christina Aguilera.

Britney havde i årevis forholdt sig tavs, men i forbindelse med retssagen kom det frem, at hun altså havde forsøgt at få formynderskabet fjernet i flere år.

LÆS OGSÅ: Rihanna er gravid

Efter 13 år, hvor hendes far har bestemt over hendes økonomi og frihed, blev det i september 2021 besluttet, at det i dag er en revisor, som er udpeget af Britneys advokat, der har det midlertidige ansvar for den 40-årige ”Oops I did it again”-sangers økonomi.

Og det betyder, at hun nu er en fri kvinde, der efter alt at dømme nyder friheden med sin mand, sine to teenagedrenge – og hvad der altså tyder på at være en lille baby i maven.

Britney er i forvejen mor til sønnerne Sean på 16 år og Jayden på 15 år, som hun har med sin eksmand Kevin Federline. Hun blev forlovet med Sam Asghari i september sidste år, to måneder inden hendes værgemål blev endeligt ophævet.