Cecilie Haugaard og Christopher tog vigtigt valg om børnene: ”Vi har snakket meget om det”

Sammen med sin mand, sangeren Christopher, har model og influencer Cecilie Haugaard truffet en vigtig beslutning, der vedrører deres børn

33-årige model og influencer Cecilie Haugaard er netop nu aktuel med bogen "Instagrim", hvor hun fortæller om de grimme oplevelser, hun har haft på de sociale medier.

Hun mener, at platforme som Instagram er med til at påvirke kvinders selvværd, herunder hendes eget, fordi mange sammenligner sig selv med de perfekte billeder, der bliver lagt ud på mediet. 

I forbindelse med lanceringen af bogen medvirkede hun i "Deadline" på DR, og efterfølgende er Cecilie Haugaard, der på Instagram kalder sig "Cillemouse", endt i et stormvejr af kritik fra både følgere og kommentatorer, der mener, at hun med sine egne polerede opslag på Instagram selv er en del af den problematik, hun nu kritiserer i sin bog.

Også i forbindelse med boglanceringen har Cecilie Haugaard medvirket i et stort interview i det seneste ALT for damerne, som er på gaden nu. 

Blev ked af det

I det nye interview med ALT for damerne fortæller hun om, hvordan hun selv har oplevet at blive påvirket af det perfekte liv, som mange fremviser på de sociale medier.

Særligt krøb det ind under huden på hende, da hendes karriere som model bød på intet mindre end 200 rejsedage om året. For mens hun rejste fra sted til sted, var de sociale medier en kontant i hendes liv – og altid tilgængelige, lige der på telefonen.

”Det endte med, at jeg følte, at det rigtige var at være eller se ud som dem, jeg benchmarkede mig selv op mod på Instagram. Og det er jo klart, at når jeg benchmarkede mig op imod Victorias Secret-modeller, som har fuldstændig vanvittige kroppe, så kunne jeg jo hele tiden finde fejl ved min egen. Eller når jeg benchmarkede mig op mod nogen, der havde fantastiske jobs på eksotiske øer, så var det katalogjob, jeg lavede i Tyskland, pludselig en ligegyldig kampagne og falmede inde i mit hoved. Og når jeg kiggede på folk, jeg kendte, som spiste middag med deres veninder, var sammen med deres kæreste eller deres familie, så blev jeg også ked af det, for det gjorde jeg jo ikke, når jeg sad alene på et hotelværelse.”

Viser også selv det perfekte frem

Cecilie Haugaard ved godt, at hun med sine smukke og stilrene billeder på Instagram også lader til at leve et perfekt liv – i hvert fald i den digitale verden.

Man kan sige, at du jo også selv bar ved til bålet ved at lægge perfekte billeder ud, hvor det så ud som om, du havde alt?

"Ja, og det var også det, der lige pludselig gik op for mig. Og det var noget af det værste ved det. At jeg selv var med til at give andre en følelse af mindreværd. Jeg havde jo den mest fantastiske mand, veninder, skøn familie og en karriere, der kørte, og alligevel var jeg ved at destruere mit selvværd, fordi jeg hele tiden var på Instagram. Først da jeg endelig sagde det højt, kunne jeg begynde at få lidt perspektiv på. Instagram er jo en glansbilledverden, hvor folk lægger de bedste billeder ud, og det gjorde jeg også, lyder det fra Cecilie Haugaard, som dog bevidst har valgt ikke at dele de grimmeste sider af livet og hverdagen.

”Autenticitet er noget af det allervigtigste for mig, og jeg er, oprigtigt talt, meget autentisk, når man møder mig i virkeligheden og i alle mine nære relationer. Men lige præcis med sociale medier fandt jeg ud af, at det ikke ville være for min egen skyld, hvis jeg begyndte at lægge billeder ud af en dårlig dag eller et rodet køkken.

"Det ville være for andre skyld og for, at folk kunne se, at jeg selvfølgelig heller ikke er perfekt. Men det er ikke det, jeg vil bruge de sociale medier til. For mig skal det være et sted, der er inspirerende, og som gør mig glad, men hvor jeg samtidig ikke snyder folk til at tro, at mit hår altid sidder godt” fortæller Cecilie Haugaard, som af samme årsag har valgt at skrive følgende øverst på sin Instagram-profil for at gøre det helt klart, at hendes profil kun præsenterer de bedste stunder fra et levet liv – ikke alle de svære øjeblikke:

”Velkommen til min glansbilledbog fuld af ting, der gør mig glad”

Børnene er også på Instagram

De fleste ved, at livet med børn ikke altid er perfekt eller nemt. Alligevel kan man fristes til at tro, at det hænger sådan sammen, hvis man ikke ser andet end smilende børn i moderigtigt tøj på de sociale medier.

Cecilie Haugaard er helt klar over, at billederne af hendes to døtre, Noelle på knapt 3 år, og Isabelle på 9 måneder, også kun viser de gode sider af livet med børn– men det er en helt bevidst beslutning som hun har truffet sammen med sin mand, sangeren Christopher.

”Jeg har ikke lyst til at lægge noget ud, som handler om, at min mand og jeg lige har haft et skænderi, eller at der er problemer med vores børn. Det er da alt for sårbart, hvis du spørger mig, og det er noget, jeg i hvert fald kun har lyst til at dele med mine nærmeste. Omvendt ved jeg, at mange får vildt meget ud af at åbne op om noget sårbart, og folk er gode til at møde det sårbare på Instagram. Så det skal man selvfølgelig endelig gøre, hvis det er det, man vil. Jeg har bare ikke selv lyst til det. Jeg vil hellere inspirere og motivere”, fortæller Cecilie Haugaard, som også tænker over, præcis hvilke billeder, hun deler af børnene.

”Vi lægger ikke så mange billeder ud af dem, og vi forsøger ikke at vise deres ansigter for meget. Men hvis man kan se ansigterne, så skal det i hvert fald være billeder, som de selv vil blive glade for en dag. Jeg lægger aldrig et eller andet random billede op af dem, som de vil kunne blive kede af. Jeg bruger dem ikke i kommercielle samarbejder, og vi skal helt klart tage snakken igen, når de bliver lidt større.”

Læs hele interviewet med Cecilie Haugaard på linket nedenfor, hvor hun fortæller om at føle sig mobbet og holdt udenfor i gymnasietiden, om den ensomhedsfølelse, hun oplevede på grund af de sociale medier og om den trygge base i hendes barndomshjem.