Cecilie og Maria Reumert Wagtmann

Cecilie og Maria har rykket ved vores puslerutiner: ”Disse tre almindelige ting skal du undgå”

Duoen bag de velkendte Olívy-produkter har været med til at rykke ved de danske mødres puslerutiner – alt sammen inspireret af 100 år gamle franske hudplejehemmeligheder. Hør, hvad søstrene Cecilie og Maria Reumert Wagtmann lært af den ’franske måde’ at skifte ble på.

Hvad er ideen bag Olivy?

Cecilie: “Vi har fransk familie, og da vi selv fik børn, blev vi introduceret til den ’franske måde’ at skifte ble på. 

I Frankrig har mødre i generationer brugt en blanding af olivenolie og kalk til at rense og pleje babynumserne ved bleskift, og det virkede! Vi kunne samtidigt se i vores omgangskreds, hvor stor forskel der var på babyernes sarte hud. Rød numse og udslæt er ubehageligt – og til tider også smertefuldt og kan føre til både forstyrrelser i søvnrytme og tab af appetit.

Vi besluttede os for at prøve at rykke ved de danske puslevaner og fandt frem til en fransk-belgisk medicinalvirksomhed, som kunne hjælpe os med at producere vores baby care, så Olívy er altså en videreudvikling af den gamle franske apotekeropskrift.”

Er der forskel på babyhygiejne mellem lande som Frankrig og Danmark?

Maria: “På mange måder ja. Franskmændene har altid været et foregangsland, når det kommer til hudpleje. Det er et felt, som de virkelig er dygtige til. Bleskiftemetoden med olivenolie og kalk findes i den ældste franske Pharmacopé (håndbog med apotekeropskrifter, red.) – så det er altså en metode og tankegang, som er meget gammel.

På nogle områder er franskmændene forud – og det er deres tradition omkring forebyggelse af bleudslæt et godt eksempel på. Men på andre områder kan man måske godt sige, at de er lidt bagud eller i hvert fald har en helt anden kultur. Det gælder f.eks. i forhold til fokus på allergi og bevidsthedsgraden i forhold til sund hudpleje, hvor det i Frankrig er helt normalt at bruge bleer og babyplejeprodukter, der indeholder parfume."

Hvordan har I selv skiftet jeres babyer?

Cecilie: “Vi kendte jo til den franske metode, så vi brugte et fransk produkt baseret på olivenolie og kalk. Noget af det, vi ved, er, at ekstra jomfruolivenolie har en masse gavnlige egenskaber og bl.a. indeholder lipider (dvs. fedtstoffer), som er lig dem, som vi naturligt har i vores hud.

Kalken virker bl.a. syreneutraliserende. Det er kombinationen af de to ingredienser (olivenolien og kalken), der gør opskriften så effektiv til både rens, pleje og forebyggelse af rødme.”

Hvad har I lært af jeres egen mor? 

Cecilie: “At tro på mig selv og stole på min intuition. At vise omtanke og drage omsorg for andre. At stå tidligt op om morgenen på varme sommerferiedage og nyde roen og stilheden, inden resten af familien vågner. At bage verdens bedste rugbrød.”

Maria: “Nærmest alt. Hun har blandt andet lært mig at holde fast i min mavefornemmelse. At stole på, at de valg, som jeg træffer, er gode valg. Og så har hun lært mig at være en god mor for mine egne børn. Hun er et forbillede, og jeg søger dagligt råd af hende.”

Det bedste I ved at lave sammen med jeres børn?

Maria: “Det kan være at tilbringe en hel søndag i nattøjet og bygge Lego med min søn Alfred. Eller være sammen med min datter Augusta, når hun rider. Og så selvfølgelig at holde ferie med dem, hvor tiden bare står stille, og vi kan nyde at være sammen. Jeg værdsætter virkelig både rolige dage hjemme og oplevelser ude. Det er altid en kæmpe glæde at være sammen med de to – nærmest uanset hvad vi laver.”

Cecilie: “At vandre i bjergene på Korsika med udsigt over havet eller langs en flod, hvor vi kan stoppe og bade. At tage på ture i den danske bøgeskov, når den lige er sprunget ud, og skovbunden stadig er dækket af anemoner. Det har vi gjort, siden de var helt små – og de elsker det stadig. At ligge sammen på et tæppe under vores blomstrende kirsebærtræ og kigge op i himlen og snakke om alt og ingenting.”

Har I et godt mom-life hack?

Cecilie: “Jeg prøver at gøre den travle hverdag lidt enklere ved altid at have frisk brød i skiver i fryseren lige til at tage ud om morgenen. Til ugens aftensmåltider laver jeg tit større portioner, hvor noget kan fryses ned – eller jeg sørger for, at der kan blive forskellige retter ud af den samme grundsubstans i flere dage.

Rester bliver altid brugt til nye variationer af den ret, som de udspringer af. Alle i familien sætter pris på god, sund og varieret mad, men i hverdagene skal det også helst gå lidt hurtigt.”

Maria: “Når det kommer til hudpleje hos børn, så tænk forebyggelse fra starten – det er bedre og meget sundere for huden. Undgå vand, sæbe og vådservietter – det er nedbrydende for hudens barriefunktion.”

Om Cecile og Maria

Cecilie Reumert Wagtmann

Mor til Clara på 13 og Emilie på 10 år.

Maria Reumert Wagtmann

Mor til Augusta på 13 og Alfred på 9 år.

Søstrene er begge stiftere og direktører i Olívy.