De bedste byer at blive forældre i

Venter du barn? Her er de bedste byer at blive forælder i

Det er ikke helt ligegyldigt, hvor du føder dine børn. Det viser en ny undersøgelse, der placerer København på en solid 7. plads over verdens bedste byer at blive forælder i.

I dét øjeblik du bliver forælder, sætter bekymringerne ind.

Den dårlige nyhed er, at de ikke stopper lige foreløbigt. Til gengæld kan du glæde dig over, at nogle byer gør livet lidt lettere for nye forældre end andre.

Bor du i København? Ja, så kan du ånde lettet op.

Det viser en ny undersøgelse fra forsikringsselskabet William Russell, der har listet 50 storbyer i verden efter, hvor det er bedst at blive forælder. Her får den danske hovedstad nemlig en flot 7. plads.

Skal rammerne være helt i top, må du flytte til Reykjavik på Island.

Sundhedsvæsnet blandt de bedste i Skandinavien

Det er især børnepasning og sundhedsvæsnet, der sender den danske hovedstad i top 10. For selvom vuggestuer og dagplejere er i den (temmelig) dyre ende, er mulighederne mange – og børnene sikret en plads.

Ja, faktisk får det danske sundhedsvæsen den bedste score blandt de skandinaviske lande i top 10.

Og det er iøjenfaldende efter år, hvor både sundhedsvæsnet og de offentlige daginstitutioner har mødt stor kritik herhjemme. Pengene er for små, mener flere forældre, og måske er du selv blandt dem, der enten har skrækkelige historier fra fødegangen eller hiver deres børn ud af institutionerne.

Leder du efter et land med lang barsel? Ja, så må du hellere se mod nye kanter. Her leger Danmark nemlig med bundniveauet - og det gælder både for kvinder og mænd.

Japan topper listerne

Selvom Skandinavien generelt ligger ganske lunt i svinget, er også Japan god ved deres nybagte forældre.

På en andenplads finder du nemlig storbyen Kyoto, mens landet har yderligere 3 byer i top 10.

Seoul i Sydkorea gør sig også bemærket fra sin 10. plads. Ikke for deres fertilitetsrater, som skraber bunden, men for at være den by med den længste, betalte barsel for fædre. De får hele 52,6 uger, mens fædre i Prag i Tjekkiet får 0.

Går du efter det bedste hospitalsvæsen, skal du flytte til Nice i Frankrig, mens Helsinki i Finland er for dig, der vil have mindst muligt forurening. Her kan du dog også roligt bosætte dig i Danmark.

Er du på jagt efter den storby, hvor der fødes flest børn, skal du flytte til Antalya i Tyrkiet. Her føder hver kvinde nemlig i gennemsnit 1.88 børn.

Top ti: Her er de bedste lande at blive nye forældre i

  1. Reykjavik, Island
  2. Kyoto, Japan
  3. Tallinn, Estland
  4. Helsinki, Finland
  5. Fukuoka, Japan
  6. Oslo, Norge
  7. København, Danmark
  8. Chiba, Japan
  9. Tokyo, Japan
  10. Seoul, Sydkorea

Kilde: William Russell