Morten Kjeldgaard og Frederik Haun

Frederik og Morten har båret på hemmelighed i et år: "Det bliver stærkt, sårbart og hudløst ærligt"

Frederik Haun og Morten Kjeldgaard kan nu fortælle, at der med familieforøgelsen også er en anden stor ting i vente.

Denne artikel er første gang udgivet hos HER&NU. Dette er en redigeret udgave. 

Tv-parret Frederik Haun og Morten Kjeldgaard venter tvillinger. Pigerne, som parret venter, vejer nu 2.000- og 2.300 gram, og der er ikke mange ugers ventetid tilbage, før de kan ligge i deres forældres arme. 

Fordi Frederik og Morten, som et par bestående af to mænd, ikke kan blive forældre uden en rugemor, har de fået hjælp udefra. Og faktisk er forholdene for to mænd langt mere omfattende, end hvis for eksempel to kvinder ønsker barn sammen. 

Den historie ønsker parret at dele, og det har de fået hjælp til.

"Vi har glædet os til at løfte sløret for, at vi gennem et lille år er blevet fulgt af et tv-hold, der har skildret vores kamp for at blive forældre. De har været med os i op- og nedture på vores fertilitetsrejse. Det bliver stærkt, sårbart og hudløst ærligt, når I kommer med helt tæt på," fortæller parret i et opslag på Instagram. 

I opslaget deler de også nogle af de indblik, der kommer med i programmet. 

"Vi filmer stadig, men glæd jer til, at I kan se med og følge rejsen i en dokumentarserie på DR1 i det nye år," slutter de opslaget. 

Parret har fået hjælp af danske Nanna til at bære deres tvillinger, men selve fertilitetsprocessen er foregået i udlandet. 

Se deres opslag herunder: