børnevenlig ferie på bornholm

Børnevenlige Bornholm: Her er vores bedste tips til solskinsøen

”Vores bedste ferie nogensinde.” Sådan sagde journalist Lea Holdgaard Hansens børn, efter en uges familieferie på Bornholm. Her får du hendes bedste råd til billige, børnevenlige oplevelser på klippeøen.

Vi havde vores familiedebut på Bornholm i sommeren 2021, og vi blev alle blæst bagover af den vidunderlige klippeø, hvor vi primært befandt os i nord.

Mine børn omtaler vores uge på Bornholm som vores bedste ferie nogensinde – det, synes jeg faktisk, er ret godt gået af en dansk ø.

Her får I mine bedste råd til en budgetvenlig familieferie på Bornholm. 

Her skal I bo

Hvis I elsker smuk udsigt og landlig idyl, skal I bo på Vestre Borregård tæt på den hyggelige fiskerlandsby Vang. Her står man op til den smukkeste havudsigt fra gårdens ni ferielejligheder.

Der er heste og høns, sø og plads til ungernes leg på de store græsarealer, der ligger trygt og godt langt fra trafik. Og så tager det ikke lang tid at komme rundt til alle Nordbornholms must-sees.

Læs mere her.

Her skal I blive blæst bagover

Den bornholmske natur er storslået og anderledes. Tag for eksempel ud på Helligdomsklipperne, og oplev de stejle klippevægge med dybe gange og grotter.

Med en god portion balanceevne og eventyrlyst kan ungerne gå på klatretur på klipperne eller følge de dybeste grotter godt 60 meter ind i fjeldet. Vildt og betagende!

Læs mere her.

Her skal I grine

Det kilder i maven, når I tager springet fra den stejle klippeside og hopper syv meter ned i Opalsøen. Små og store størrelser får afprøvet modet og måske den nervøse lattermuskel, når I tager de sidste skridt ud mod kanten og hopper i den kølige badesø.

Hvis I drømmer om et endnu større sus i maven, kan I prøve den 290 meter lange svævebane med 48 meters højdeforskel hen over Opalsøen. Minimumsalderen er seks år.

Læs mere her.

Her skal I blive klogere

Kulturlivet er rigt på klippeøen. Tag på gallerier i Gudhjem, se den skulpturelle bro Broen til Bornholm ved det tidligere granitbrud ved Vang, bestig storslåede Hammershus eller besøg Bornholms Kunstmuseum.

Små og store kulturelle perler, som de fleste børn også kan være med på.

Læs mere om gallerier i Gudhjem her, Hammershus her og Bornholms Kunstmuseum her. 

Her skal I gå amok

Hvem elsker ikke et frisk slag minigolf til at ødelægge den gode feriestemning? Vi prøvede banen i Sandvig, og undervejs lærte vi noget nyt om vores ellers rolige, tålmodige og kærlige ældstebarn: Han har et udtalt konkurrence-gen!

Den fornøjelige familiestund blev spoleret af den seksåriges raseri over egne mangelfulde minigolfevner. Men banen var hyggelig!

Læs mere her.

Her skal I snacke

Tæt på minigolfbanen ligger isbaren Kalas – heldigvis, efter sådan en omgang! Og man kan jo ikke IKKE prøve en is fra Kalas, hvis man besøger Bornholm i årets lune måneder.

Bestil jeres frisklavede iskugler med guf på toppen, og sæt jer på klipperne. Is og havudsigt er en god kombination.

Læs mere her. 

Her skal I holde frokostpause

Pak picnickurven, og tag gåturen langs naturstien mod Hammeren Fyr – tæt på Bornholms nordspids. Der er smukke klipper og fritgående køer at kigge på undervejs, og når I nærmer jer fyret, finder I en solrig plet på klipperne, folder tæppet ud og spiser jeres medbragte frokost med de brusende bølger som lydtapet.

Læs mere her.

Her skal I shoppe

Bornholm rimer på keramik – men også på glaskunst og tekstil. Læg en kunsthåndværksdag i feriekalenderen og besøg et udvalg af øens lokale kunstnere.

Må jeg anbefale et besøg hos Gevandt i Rønne, Maja Frendrup Keramik i Sandvig og Baltic Sea Glass i Gudhjem? Svært ikke at købe en smuk souvenir med hjem, og hvis man er heldig, kan man se kunsthåndværkerne i aktion.

Læs mere om Gevandt her, Maja Frendrup Keramik her og Baltic Sea Glass her. 

Her skal I forkæle jer selv

Hvis der nu lige skulle være tid til et lille break fra børneliv, så kunne man jo forkæle sig med en sundowner på Nordlandet.

Her kan man få en velrystet cocktail og spejde ud over Østersøen. I fortjener det!

Læs mere her.

Her skal I være kreative

Er der en lille kreakunstner i maven på dit barn? Hos Pernille Bülow by you i Svanke kan I bruge et par hyggelige timer i værksted og designe jeres egne glas med selvvalgte motiver – og man får endda lov til at sandblæse glasset helt selv. De flotte kreationer kommer naturligvis med hjem til køkkenskabet.

Læs mere her. 

Her skal I spise aftensmad

Ved et tilfælde faldt vi over Røgeriet i Allinge, men blev imponeret over den sindssyge beliggenhed helt ned til klipperne og havet, mens vi plantede fødderne i sandet ved bordet. Der var gode, prisvenlige fiskeretter, som ungerne uden tøven gik ombord i. Og feriens første røgede sild kom da også på bordet i de smukke omgivelser. En stor anbefaling herfra.

Læs mere her. 

Om familien

Lea Holdgaard Hansen er journalist og mor til Ville på 7 år, Elliot på 5 år og Karl Vester på 1 år.