Støt julehjælp

Her kan du hjælpe fattige familier i juletiden

Ikke alle familier har overskud til and på bordet, brunede kartofler og gaver under træet. Vi har lavet en oversigt over steder, hvor du kan hjælpe med at forsøde julen for trængte familier.

Det siges, at julen er hjerternes fest. Men det er også pengepungens mareridt. En traditionel, dansk jul koster nemlig rigtig mange penge, og desværre er det ikke alle familier, der har råd til gaver under træet, andesteg og brunede kartofler.

I 2022 år modtog 19.823 børn i trængte familier julehjælp fra Mødrehjælpen. Det var mere end en fordobling i forhold til i 2021. 

Allerede i 2021 modtog Mødrehjælpen 15.000 ansøgninger til julehjælp, hvilket ligeledes var en fordobling fra 2020. 

I år forventer man endnu engang, at mange familier ansøger om en håndsrækning i juletiden. 

Måske har du lidt ekstra at gøre godt med, som du gerne vil bruge på at forsøde julen for de børn og familier, der ikke kan få enderne til at mødes. Men måske ved du ikke, hvordan du skal bære dig ad.

Vi vil gerne hjælpe dig lidt af vejen og har derfor lavet en oversigt over, hvor du kan give en lille håndsrækning med julemagi til trængte familier.

Kender du et initiativ, vi ikke har med? Tip os på amalie@alt.dk

Her kan du hjælpe i julen

Meyers

Hvad: I alle Mødrehjælpens butikker kan du købe Meyers julekalender for 100 kr. Kalenderen er en klassisk lågekalender, der gemmer på en række præmier fra Meyers, bl.a. gavekort til restauranter, madkurser, kogebøger m.m. Hele overskudet fra julekalenderen går til Mødrehjælpen.

Derudover sælger Meyers selv Danmarks dyreste smuttede, økologiske mandel som tilvalg til deres catering til julefrokost og juleaften. Mandlen koster 25 kr., og hele beløbet går til Mødrehjælpen. 

Hvornår: Det er muligt at købe julekalenderen og mandlen - og dermed støtte - indtil jul. 

Læs mere om initiativet her.

Julehjælpen

Hvad: Giv en mønt eller to til julehjælpen og hjælp økonomisk trængte børnefamilier med at få en dejlig jul. Du kan også ansøge om at blive frivillig i organisationen og donere med din gratis arbejdskraft. Sidst, men ikke mindst, kan du også donere dit genbrug. Pengene bliver bl.a. brugt på gavekort, mad, materialer, mens dit genbrug får nyt liv hos en ny familie.

Hvornår: Du kan donere penge eller ansøge om at blive frivillig hele året rundt. Vil du give genbrug væk, skal du oprette dig som donor senest den 18. december.

Læs mere om initiativet her.

Mødrehjælpen

Hvad: Mødrehjælpen hjælper fattige familie, hvor der ikke er overskud til hverken pakkekalender eller julegave. Du kan donere et beløb efter eget valg. 

Mødrehjælpen sælger i år også et kalenderlys desginet af illustrator Pia Olsen, hvor man kan give mindsteprisen 110 kr - eller mere, hvis man har lyst til dét. Overskuddet fra kalenderlyset går til børn i en fattig familie, som ellers ikke har råd til at fejre jul.

Hvornår: Doner til julehjælpen indtil jul. Mødrehjælpen kan dog støttes hele året.

Læs meget mere om Mødrehjælpen og deres julehjælp her.

Hellebro

Hvad: Hellebro hjælper unge hjemløse og udsatte mellem 18-29 - og du kan støtte dem soveposer, liggeunderlag, pænt vintertøj, støvler og lignende.

Hvornår: Kom forbi deres hovedkontor i Valby mandag til fredag mellem 13-20.00.

Læs mere initiativet Hellebro her.

Blå Kors

Hvad: Blå Kors’ frivillige arrangerer jul og nytår arrangerer julelejre for børn og unge, som har brug for et pusterum. Du kan støtte deres arbejde ved at donere et valgfrit beløb.

Hvornår: Du kan donere penge eller ansøge om at blive frivillig hele året rundt. 

Læs mere om Blå Kors’ julelejre her.

Eventyrjul

Hvad: Hvert år inviterer Eventyrjul trængte familier i København og Aarhus til at fejre en eventyrlig juleaften med ligesindede. Det initiativ kan du være med til at støtte ved enten at give en julegave eller donere et valgfrit beløb.

Hvornår: Du kan donere penge eller sende en julegave hele året rundt.

Læs mere om initiativet her.

Julemærkehjemmene

Hvad: Hvert år udgiver Julemærkefonden en ark med frimærker, hvis overskud går direkte til Julemærkehjemmet. Et hjem for børn, hvis liv er præget af mobning, ensomhed og mistrivsel. 

Hvornår: Du kan købe årets julemærker med motiv af en smuk juleskov i de fleste af landets dagligvarebutikker, boghandlere samt hos Kop & Kande - eller købe de seneste fem års julemærker her.

Læs mere om årets julemærke her og julemærkehjemmene her.

Røde Kors 

Hvad: Hjælp Røde Kors med at hjælpe en lang række familier, der ikke har råd til juletræ og gaver ved at donere penge til deres julehjælps-indsats. 

Hvornår: Du kan donere hele året rundt. 

Læs mere om initiativet her

Læs for livet

Hvad: Donér dine gamle børnebøger til Læs for livet, som indsamler bøger til skræddersyede biblioteker til udsatte børn og unge. 

Hvornår: Du kan donere via dit lokale bibliotek året rundt.

Læs mere initiativet Læs for Livet her.