Børnesikring

Hvad gør du, hvis der sker en ulykke i hjemmet?

Hvad skal man gøre, hvis ens barn drikker afløbsrens? Eller hvis barnet brænder sig? Og endnu vigtigere: hvordan undgår du, at ulykken sker?

Hvert år ender mere end 190.000 danske børn på skadestuen som følge af en ulykke, viser en undersøgelse foretaget af Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital.

Derfor har Børneulykkesfonden lanceret en online sikkerhedsportal, sikkerhverdag.dk. Her er samlet viden om lovkrav, anbefalinger og gode råd relaterede til børnesikkerhed. Målet har været, at forældre fremover kun skal lede ét sted, når spørgsmål vedrørende børnenes sikkerhed melder sig.

Ifølge samme undersøgelse, synes knap hver fjerde forælder (37 procent) nemlig, at det er svært at orientere sig i informationer, lovgivninger og anbefalinger vedrørende børns sikkerhed.  

Faktaboks

Tal fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital I perioden 2011-2015 er knapt 194.000 børn i alderen 0-17 år i gennemsnit endt på skadestuen I Danmark som følge af en ulykke.

94 % af ulykkerne skete i hjemmet/fritiden, mens 6 % skete i trafikken.

16 % af ulykkerne resulterede i knoglebrud.

Næsten hver tredje ulykke (31%) resulterede i yderligere behandling enten hos egen læge, ambulant eller i form af indlæggelse.

Og over halvdelen af forældrene (58 procent) synes, at der er behov for en hjemmeside, som samler al information om børnesikkerhed.

På sikkerhverdag.dk findes desuden et ekspertpanel, som man kan spørge, hvis man har ubesvarede spørgsmål vedrørende børnesikkerhed.

Projektet er udviklet i samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen, Miljøstyrelsen og Vejdirektoratet og er støttet af Sundhedsstyrelsen.

LÆS OGSÅ: Førstehjælp til de mindste

LÆS OGSÅ: Sådan sikrer du, at din kommode ikke vælter ned over dit barn

Kilde: Børneulykkesfonden