Jennifer Aniston kæmpede længe med ufrivillig barnløshed: ”Skibet er sejlet”

Jennifer Aniston kæmpede længe med ufrivillig barnløshed: ”Skibet er sejlet”

Skuespillerinden Jennifer Aniston fortæller til magasinet Allure, at hun i mange år forgæves forsøgte at få børn. Rygterne gik længe på, at hun satte karrieren over dét at blive mor, men sandheden er, at der var intet, hun ønskede sig mere.

Siden 90’erne har skuespillerinden Jennifer Aniston været en af de mest vellidte og berømte kvinder i Hollywood. I et stort nyt interview med det amerikanske magasin Allure åbner hun op om sine usikkerheder, om at tilgive sine forældre – og om sin ufrivillige barnløshed.

”I mine sene 30’ere og 40’ere gik jeg igennem noget virkelig hårdt lort, og hvis det ikke havde været for det, så var jeg aldrig blevet til det menneske, det er meningen, jeg skal være. Det er også derfor, jeg er så taknemmelig for alle de dårlige ting. Uden dem havde jeg siddet fast i at være den her person, der er bange, nervøs og usikker på sig selv. Og nu er jeg fucking ligeglad,” siger hun.

Intervieweren er usikker på, hvilke oplevelser Jennifer Aniston referer til, og det er her, hun fortæller, at hun i mange år forgæves forsøgte at blive mor.

”Jeg prøvede at blive gravid. Det var en udfordrende rejse for mig. Ingen har rigtig vidst det. Alle de år efter år efter år med spekulationer… Det var virkelig hårdt. Jeg gennemgik kunstig befrugtning, drak kinesisk te, hvad som helst. Jeg kastede alt efter det. Jeg ville have givet alt for, at nogen havde sagt til mig, at jeg skulle fryse mine æg og gøre mig selv den tjeneste. Men det tænkte jeg aldrig på. Så her er jeg i dag. Skibet er sejlet.”

Rygterne har såret hende

I mange år har medier verden rundt plastret Jennifer Aniston på forsiden, hvis de fornemmede, at hun var gravid. Mange medier har også skabt rygter om, at hun ikke ville være mor, fordi karrieren betød mere for hende end dét at få et barn. Det har såret hende, fortæller hun til Allure.

”Fortællingen var, at jeg var meget selvisk. Jeg bekymrede mig kun om min karriere. Og gud forbyde, at en kvinde er succesfuld og ikke har et barn. Der var også rygter om, at grunden til at min mand (red. Brad Pitt) forlod mig, at vi gik fra hinanden og sluttede vores ægteskab, var, fordi jeg ikke ville give ham et barn. Det var fuldstændig løgn. Jeg har intet at skjule på nuværende tidspunkt.”

I dag er Jennifer Aniston 53 år, og hun er nået overgangsalderen. Det betyder også, at løbet officielt er kørt for selv at blive gravid. Det er noget, der på trods har givet hende en ro.

”Jeg har ingen fortrydelse. Jeg føler mig faktisk en smule lettet nu, fordi nu er der ikke flere tanker såsom ’kan jeg? Måske. Måske. Måske.’ Det behøver jeg ikke at tænke på længere.”

I interviewet bliver Jennifer Aniston også spurgt, om hun vil gifte sig igen. Lige nu er hun single og har to forliste ægteskaber i bagagen. Første skilsmisse var fra skuespilleren Brad Pitt i 2005 og senere fra skuespilleren Justin Theroux i 2017. Til spørgsmålet holder hun lidt igen med sit svar.

”Man skal aldrig sige aldrig, men lige nu er jeg ikke interesseret i det. Jeg ville elske at være i et forhold. Hvem ved? Der er tidspunkter, hvor jeg bare har lyst til at krølle mig sammen til en kugle og sige ”jeg har brug for støtte”. Det ville være vidunderligt at komme hjem og falde ind i nogens arme og sige ”det var en hård dag”.”