Mode: Klædt på i regntøj og røjsere

Mode: Klædt på i regntøj og røjsere

Det vigtigste tøj i dit barns garderobe er et regnsæt med røjsere. I hvert fald hvis vejret bliver lige så afvekslende, som de plejer. Bliv klar til masser af vandpjaskeleg i klare farver.

Faktaboks

… Danmark i gennemsnit har

121 regnvejrsdage om året?

Kilde: Dmi.dk

Inden du køber regntøj

Størrelse: Du kan gå ud fra samme regler med regnbukser som med flyverdragter. Du skal kunne få fat i en håndfuld stof i skridtet, for at dit barn kan røre sig. Husk også at tænke på, at der skal være plads til en varm trøje og bukser under.

Forstærkninger: Når du køber regntøj, er det vigtigt at se på dit barns behov. Har du et barn med krudt i, kan det være en god ide at gå efter forstærkninger på knæ og ende.

Seler: Der findes regnbukser med og uden seler. Med seler undgår du, at barnet skiller på maven, til gengæld kan det være svært at nå at få bukserne af, når man hurtigt skal nå på toilettet. Har du et barn, der har svært ved at holde sig, kan det være en fordel at købe bukser uden seler, men med elastik i taljen.

Sømme: Svejsede sømme gør regnsættet mere vandtæt, da sømmen ikke er perforeret af en nål som ved syning.

Reflekser: Køb altid regntøj med reflekser både for og bag, så dit barn kan ses i mørket.

Ikke for store gummistøvler: Du skal ikke købe gummistøvlerne for store, så dit barn kan have tykke sokker i. I forvejen sidder gummistøvlerne løst på fødderne i forhold til støvler med snører eller velcrolukning. Til gengæld er gummistøvler noget, de fleste børn elsker, fordi de er så lette at få af og på.