Line Gertsen

Line Gertsens datter blev indlagt efter fødslen: ”Jeg var bange og bekymret”

Al begyndelse er svær. Journalist Line Gertsen mistede vejgrebet, da hun blev mor til sin yngste datter, Ingeborg. Det fortæller hun i et stort interview til Hendes Verden.

Line Gertsen har prøvet det før; at føde børn og blive mor. Alligevel er tredje gang noget særligt – og ikke kun på den gode måde. Datteren Ingeborg kommer nemlig til verden fem uger før planen, og familien må derfor igennem en længere indlæggelse på neonatal.

En periode, der slår store skår i lykken, fortæller den populære journalist i et stort interview med Hendes Verden.

”Der er folk, der vil tænke: "Det er da ingenting”, men for mig var det at miste vejgrebet, fordi jeg var underkastet et system, hvor jeg ikke selv tog beslutninger for mit barn, for det gjorde sygeplejerskerne og lægerne. Jeg havde fået to børn før, men tredje gang græd jeg hele tiden.”

Familien ender med at ligge indlagt på neonatal i flere uger, og det er ikke et sted, Line Gertsen har gode minder fra.

”Jeg var bange, bekymret og i en verden med meget dårlige børn. Jeg var ikke bange for at miste hende, men jeg var helt ude på et overdrev. Alle forældre kan genkende, at du mister vejgrebet, når du har et sygt barn.”

Hendes ældste søn, Nis, som Line Gertsen har fra et tidligere forhold, var dengang 16 år, mens hendes mellemste, Nora, var blot seks år. Samme alder, som Ingeborg har i dag.

Glem ikke selvomsorg

Som mor til tre og med en karriere, der fylder mere end gennemsnittet, har Line Gertsen med tiden lært, at selvomsorg er vigtigt for, at hun kan fungere. At hun skal kunne være der for sig selv, før hun kan være der for andre.

Det har taget lang tid at lære, men med 49 somre bag sig er hun nu ved at være i mål.

”Du skal huske, at du ikke kan give det hele, at der skal være noget tilbage til dig selv, ellers bliver du syg eller alt for træt. Jeg er sådan en, der glemmer at spise, når jeg har travlt. Selvomsorg er at tage vare på sig selv og få motion og spise ordentligt. Selvomsorg betyder for mig, at du ikke kun skal stå til rådighed for andre, men også for dig selv.”

Læs hele interviewet med Line Gertsen her. Der fortæller hun også om kærligheden til sin mand, Nikolaj, som hun har været sammen med i 18 år, og om at blive mobbet som barn.

Line Gertsen, 49 år

Uddannet journalist og arbejder i dag som undersøgende korrespondent og vært på TV-Avisen.

Gift med journalist Nikolaj Sommer og mor til tre børn: Nis på 22, Nora på 12 og Ingeborg på seks år.