Maja Kloster Andersen

”Hvis nogen har et godt råd til work-life-balance, så hører jeg gerne om det”

For Maja Kloster Andersen er morlivet lige dele små sejre og større eller mindre nedsmeltninger, som når man glemmer at det er Halloween i børnehaven… Hun praktiserer taknemmelighed og tålmodighed med sig selv, og glæder sig over kaffe på sengen, hyggelige badestunder og en weekend i sommerhus.

Det første, jeg gør om morgenen, er… “At få serveret en kop kaffe på sengen af min mand. Sådan har det været i 12 år, og jeg håber, at han bliver ved med det.

Herefter står jeg op, hælder koldt vand i hovedet og så er morgenen jo bare i gang med alt, hvad det indebærer af stress, havregryn på gulvet, tøjkriser fra både mor og datter, en hund der skal tisse og så afsted til børnehave og arbejde.

Barbara er tre år og kan stadig godt sidde foran på cyklen. Det er noget af det hyggeligste at cykle afsted med hende og snakke på vejen.”

Min yndlingsstund med min datter er… “Når hun skal i bad. Nogle gange er jeg med, men for det meste sidder jeg bare derude på gulvet og snakker.”

Vores yndlingsbog at læse sammen er… “Victor Banan. Det er meget rituelt, men vi skal læse den samme bog hver eneste aften, når vi putter. Jeg glæder mig til den dag, hvor vi kan genopleve de mange gode børnefortællinger, jeg selv er vokset op med. Jeg var selv helt besat af Madicken af Astrid Lindgren.”

I weekenden elsker vi at… “Tage i vores lille sommerhus. Det er rart at komme væk fra to-do-lister derhjemme, også selv om de stadig ligger der, når man kommer hjem. Men det allerbedste ved weekenden er en lang fælleslur om eftermiddagen.”

Det kan gøre mig stiktosset… “Når jeg får for lidt søvn og mad. Så bliver min tålmodighed virkeligt sat på prøve.”

Sidst jeg virkelig jokkede i spinaten som mor, var… “Åh, jokker man ikke jævnligt lidt i spinaten? Jeg tænker lidt, at morlivet er trial and error. Jeg glemte for eksempel Halloween nede i børnehaven. Det var ikke særligt tjekket.”

Det bedste råd, jeg har fået som mor er… “At være taknemmelig og ikke at være så hård ved mig selv. Jeg ved godt, at jeg er en god mor, også selv om Barbara får lov til at se tegnefilm, og jeg har hentet sidst på eftermiddagen. Eller de dage, hvor hun har en nedsmeltning nede i Meny, og jeg har skældt lidt for meget ud. Men hver aften er jeg vildt taknemmelig over at være blevet mor til lige præcis Barbara.”

Af min egen mor har jeg lært… “Virkeligt meget. Jeg har altid været tæt med min mor og brugt hende meget. Jeg nåede desværre ikke selv at blive mor, før hun døde for syv år siden.

Men jeg talte meget med hende om, hvordan det er at blive mor inden, så vi prøvede at forberede os så godt som muligt. Og så har jeg heldigvis den dejligste søster, hvor der altid er gode råd at hente i forhold til alt fra børneopdragelse til at sætte grænser – eller hvilke vinterstøvler man skal købe.”

Mit seneste mom life hack er… “Sænk tempoet, når det er ved at køre op i en spids. Og altid at have kiks i lommen. Hvis nogen har et godt mom life hack til work mom life balance, så hører jeg meget gerne om det!”

Jeg kan ikke leve uden… “Der er få ting her i verden, som jeg ikke kan leve uden. Men de smykker, jeg har fra min mor, og den ring fra Griegst, jeg fik af min mand, da vi fik Barbara, værdsætter jeg meget.”

Øverst på ønskelisten til mor står… “Ud over mere tid i hverdagen, og at himlen igen bliver rolig over Ukraine, så ønsker jeg mig en håndlavet ske af Olga Bonne og en ny dyne og hovedpude fra Geismars. Som børnefamilie er man ofte i søvnunderskud, og derfor prioriterer jeg godt sengetøj højt.”

Jeg elsker at lytte til… “Generelt ville jeg gerne høre flere podcasts, læse flere bøger, se flere smalle film – and then life happens. Men en To The Moon, Honey-podcast kan man altid få sneget ind.

Mine musikplaylister bestående af gamle guilty pleasures er pinlige at nævne her. Derfor ender det ofte med, at det er min mands evige hang til 90’er trommeslagere og Barbaras Popsi og Krelle, der fylder stuerne.”

På Instagram nyder jeg at følge… “For æstetik og madinspiration @Emilie__Holm, for pariser-livet @valerietribes, for det ægte levede morliv og en god portion feminisme @marieplumski og så alle mine venner selvfølgelig.”

Når ungerne er puttet… “Fortjener vi at forkæle os selv lidt. Min mand kan bruge timer i køkkenet, og så er det lidt synd, at maden bliver spist på 10 minutter. Så af og til har vi voksen-middag, efter Barbara er puttet. Og så går jeg altid en aftentur med vores hund og nyder stilheden.”

Maja Kloster Andersen

  • 39 år
  • Marketingansvarlig for Geismars Væverier
  • Kæreste med Lars Peter og mor til Barbara, 3.