Mandag: Gulerodssuppe med spidskommen og speltkerner

Ingredienser:

4 spsk olie

4 små finthakkede løg

1 ½ kg skrællede gulerødder i mindre stykker

500 g skrællede kartofler i mindre stykker

6 laurbærblade

1,2 l vand

1 tsk stødt spidskommen

Salt og peber

3 dl speltkorn (parboiled)

6 dl vand

Tilbehør:

Godt groft brød

Sådan gør du:

Løgene sauteres i olien i 1-2 min. uden at få farve. Gulerødder og kartofler kommes i gryden.

Vand og laurbærblade kommes i, og det hele simrer under låg i 30-40 min., til grøntsagerne er møre.

Det hele blendes og smages til med spidskommen, salt og peber.

Speltkernerne simrer i vandet under låg i ca. 30 min., til de er møre. Drys kernerne i suppen ved servering.

Opskrift: Kok, Charlotte Nowak