Mandag: Gulerodssuppe med spidskommen og speltkerner
Ingredienser:
4 spsk olie
4 små finthakkede løg
1 ½ kg skrællede gulerødder i mindre stykker
500 g skrællede kartofler i mindre stykker
6 laurbærblade
1,2 l vand
1 tsk stødt spidskommen
Salt og peber
3 dl speltkorn (parboiled)
6 dl vand
Tilbehør:
Annonse
Godt groft brød
Sådan gør du:
Løgene sauteres i olien i 1-2 min. uden at få farve. Gulerødder og kartofler kommes i gryden.
Vand og laurbærblade kommes i, og det hele simrer under låg i 30-40 min., til grøntsagerne er møre.
Det hele blendes og smages til med spidskommen, salt og peber.
Speltkernerne simrer i vandet under låg i ca. 30 min., til de er møre. Drys kernerne i suppen ved servering.
Opskrift: Kok, Charlotte Nowak