michelle kristensen gravid abort fertilitet

Michelle Kristensen om ufrivillig abort: ”Man begynder at føle, at ens krop er en total fiasko”

Michelle Kristensen og kæresten Pernille venter barn til oktober, men vejen dertil har ikke været nem. I det nye ALT for damerne fortæller Michelle om det hårde og komplicerede fertilitetsforløb, hun har måttet gennemgå, før hun nu står med en sund og rask baby i maven.

Michelle Kristensen venter sit første barn til oktober med sin kæreste Pernille Wass. Parret har allerede øvet sig på at være forældre sammen, fordi Pernille har sønnen Laurits på fem år, og nu har de valgt, at endnu et lille menneske skal bringes ind i familien.

Dog har vejen til Michelle Kristensens graviditet ikke været nem. Tværtimod. Hun har måttet gennemgå et langt og kompliceret fertilitetsforløb med flere tab undervejs. Og det har været ekstremt ensomt og en af de hårdeste kampe, hun nogensinde har måttet kæmpe, fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

”Det har været SÅ ensomt, selvom Pernille og andre har været der for mig. Man begynder jo at føle, at ens krop er en total fiasko. Hvorfor kan den ikke finde ud af det? Undervejs sagde folk også til mig, at det da var underligt, ”for du lever jo så sundt”, men altså, jeg kunne jo ikke gøre noget som helst ved det.”

Flere mislykkede graviditeter

Michelle Kristensen drømte allerede om at blive mor tilbage i januar 2021, da hun første gang fik tjekket sine æg. Efterfølgende var beskeden fra fertilitetslægen klar: Hvis du skal nå at blive gravid, skal du gå i gang NU!

Michelle fik lidt af et chok, for hun var på det tidspunkt stadig ikke faldet til ro i, at hun var sammen med en kvinde. Inden hun mødte kæresten Pernille, havde hun nemlig kun haft mandlige kærester. Dog følte hun sig sikker på Pernille, og kort efter startede hun i et fertilitetsforløb.

”Fordi der var lang ventetid i det offentlige, valgte jeg at begynde behandlingerne på en privat klinik. Vi valgte en åben donor i en spermbank og gik i gang. I begyndelsen tænkte jeg, okay, det her er en opgave, der skal løses, og vi må prøve at løse den bedst muligt. Jeg blev ret hurtigt gravid ved anden æglægning, og vi nåede at se hjerteblink, inden graviditeten gik til grunde.”

Michelle skulle igennem en medicinsk abort efter den første graviditet, og det var en ganske frygtelig oplevelse, der påvirkede hende meget i tiden efterfølgende. Først i december 2021 gik Michelle i gang igen, og ved fjerde ægoplægning blev hun gravid. Efter ni uger var der stadig hjertelyd.

”Det var virkelig en milepæl, og jeg tænkte, fuck, vildt nok, hurra, nu sker det! Og så, ugen efter, fik jeg sådan en mærkelig fornemmelse i maven. Det fik mig til at tænke over min alder og risikoen for kromosomfejl. Jeg havde på fornemmelsen, at der var noget galt, og jeg fik taget en blodprøve, der viste, at der var 99% risiko for, at fosteret var sygt.”

”Samtidig fik vi også at vide, at det var en lille pige, og det hele blev pludselig meget konkret. Der VAR faktisk et lille bitte væsen inde i min mave – og nu var der måske noget galt. Vi var overladt til ingenmandsland hen over en weekend, det var så hårdt.”

Onsdagen efter fik Michelle Kristensen foretaget en moderkagebiopsi, der viste, at blodprøven var rigtig. Der var kromosomfejl. Hun var på det tidspunkt i 13. uge, så der skulle søges om tilladelse til kirurgisk abort.

”Det skulle bare væk. De var enormt søde på Rigshospitalet, så midt i det hele var det egentlig en meget fin oplevelse. Men det var vildt mærkeligt at gå ind ad døren med noget i maven og ud igen uden noget som helst.”

Læs meget mere om Michelle Kristensens hårde fertilitetsforløb i denne uges ALT for damerne. Her fortæller hun også om, hvilke tanker hun gjorde sig, da hun for første gang begyndte at danne par med en kvinde, alle nedturene ved fertilitetsforløbet, og hvordan hun til sidst genvandt troen på, at hun nok skulle blive gravid igen. På flipp kan du købe digitalt abonnement til magasinet.