Mos med kødboller

Nemme og sunde opskrifter fra babys første mos til hele familiens livretter.

Til 1 barn

Fars til flere portioner:

100 g hakket kød – kalv og flæsk, svin eller okse

2 tsk hvedemel

0,5 æg

0,25 dl sødmælk eller modermælkserstatning

2 mellemstore kartofler

1 lille stykke broccoli

Vand

0,5 dl færdig modermælkserstatning eller sødmælk

1 tsk fedtstof

Ingredienserne til farsen blandes. Tilsæt melet først, derefter æg og mælk.

Kødbollerne fomes med en tsk og sættes af i kogende vand, hvor de simrer 5 min. De trækker færdige i vandet og opbevares også heri, hvis ikke de skal bruges med det samme. Kødbollerne serveres med mosen.

Kartoflerne skrælles og skæres ii mindre stykker. Dækkes med vand og koges møre under låg i ca 15 min. Broccolien koger med de sidste 10 min. Vandet hældes fra og grønsagerne moses med en gaffel. Mælken røres i til konsistensen er passende og fedtstoffet tilsættes.

Kødbollerne kan med fordel fryses ned.

Fra 6 måneder