Onsdag: Gullasch med kartoffelmos

Denne ret tager ret lang tid at lave ( ca. 1½ time,) men den ene time passer den sig selv.

Ingredienser:

Ca. 400 g gullasch kød

2 løg (groft hakket)

3 store gulerødder, skåret i skiver

½ lille selleriknold, skåret i tern

1 porre skåret i ringe

1 lille dåse tomatpure

1 dåse flåede tomater

Ca. 4 tsk. paprika

1 oksebouillontern udrørt i 5 dl. kogt vand

1 spsk. med top maizena udrørt i lidt vand 

30 g margarine (eller 2 spsk. olie)

Salt og peber

(evt. 2 laurbærblade, 4 enebærkorn i en kaffepose lukket med sytråd)

Evt. kulør

Kartoffelmos:

Ca. 750g skrællede kartofler skåret i tern

2 dl. skummetmælk

salt og peber

Sådan gør du:

Kødet skæres i tern på ca. 2×2 cm, hvis ikke det er gjort.

Grøntsagerne gøres i stand (ringe, tern og skiver).

Kødet duppes med lidt køkkenrulle og svitses i halvdelen af margarinen og paprikaen i en gryde. Herefter tages kødet op, og grøntsagerne svitses i gryden i det resterende margarine.

Kødet hældes tilbage i gryden og bouillon tilsættes.

Tomatpure tilsættes sammen med flåede tomater. Smag til med salt og peber og læg evt kaffeposen ved).

Lad retten snurre i ca. 1 time, eller til kødet er mørt.

Smag til med salt og peber og tilsæt udrørt maizena til ønsket konsistens er opnået.

Kartoffelmos:

Kartoffelternene koges møre i usaltet vand i ca. 15 min.

Mos dem med gaffel eller med elpisker og tilsæt mælk.

Pisk mosen luftig og smag til med salt og peber.

Energifordeling:

Protein: 25,8E%

Kulhydrat: 50,5E%

Fedt: 23,7E%

Tip: Tilsæt evt. hakket persille til kartoffelmosen eller 1 lille fed knust hvidløg. Retten kan også serveres med ris i stedet for kartoffelmos.