Petra Nagel vil gøre alt for, at hendes børn ikke gentager hendes dårlige vane: Det opkald behøver de ikke foretage

”De er lige, som de skal være,” siger tv-værten om sine tre børn, og hun ved, hvad hun vil gøre – og ikke gøre – som mor for at sikre, at de fortsætter med at have det sådan. Det fortæller hun i ALT for damerne i uge 21, som er på gaden nu.

”Det vigtigste for mig er, at deres selvværd prioriteres frem for alt.”

Sådan siger Petra Nagel om sine tre børn, som hun har sammen med manden Asbjørn, i ALT for damernes beautytillæg i uge 21.

”De er gode og dejlige i sig selv og ikke i kraft af, hvordan de ser ud, eller hvad de udretter.”

Petra Nagel har ikke altid selv haft det sådan. Som barn var hendes eget selvværd nemlig udfordret.

Hun husker, hvordan hun i folkeskolen var pigen med den runde mave, der altid gik og trak maven ind for at ligne de andre piger i klassen. Pigen der var forkert, for tyk, for meget.

Siden har den i dag 39-årige tv-vært brugt meget tid på at undersøge, hvorfor hun har haft det så svært med sin krop og sit selvværd. Det har hun blandt andet gjort på landsdækkende tv, hvor hun i DR-programmet ”Petra elsker sig selv” fandt ud af, at forholdet til kroppen langt hen ad vejen handler mere om selvværd end om tallet på vægten.

”Endelig har jeg fundet en ny nænsomhed for den lille pige. Hvorfor var jeg så hård ved hende? Nu har jeg selv børn, der har fine maver, der vender udad, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for, at de ikke får de samme følelser, som jeg gik rundt med,” fortæller Petra Nagel.

”Jeg sammenligner heller ikke min egen krop med andre kroppe, der har født tre børn. Jeg synes, at jeg er flot, og jeg synes, at min krop gør det så godt. Men det er da også tarveligt, at det skulle tage mig tre børn, før jeg syntes, det var en bedrift at blive mor, og jeg anerkendte mig selv for det.”

Det skal de ikke ringe for

På baggrund af sine egne oplevelser ligger det Petra Nagel meget på sinde at sørge for, at hendes børn får et godt forhold til kroppen allerede nu.

”Jeg vil have, at vi voksne skruer på de knapper, der skal til, for at de får et sundt forhold til kroppen, mens de er små, så det ikke bliver en kæmpe opgave, de skal tage på sig som voksne,” fortæller hun.

Hun prøver derfor også at styre sin trang til at kommentere, hvor meget smør der kommer på brødet eller sukker på havregrynene. I stedet fokuserer hun på at vise børnene en mor, der ikke taler negativt om sin krop eller er restriktiv i sin diæt.

Men også når det kommer til hendes børns præstationer har hun en helt klar idé om, hvad der er bedst for deres selvværd – og det er ikke at gøre ligesom hende:

”De behøver ikke ringe til mig, når de opnår noget i skolen eller på arbejdet, for at jeg skal synes, at de er gode. Det er det, som jeg gør med mine forældre, og det vil jeg gøre mit ypperste for, at de ikke gentager. De er, lige som de skal være.”

Læs hele interviewet med Petra Nagel på linket nedenfor, hvor hun også fortæller om at opdage en stolthed over sin egen krop under optagelserne til ”Bachelorette”, om hvad hun savner særligt meget under sin barsel og om det bedste hun har gjort for sig selv når det kommer til skønhedspleje.