Opskrifter til picnic på stranden
Det behøver ikke at tage timer at gøre lidt ekstra ud af strandmadpakken. Her får du nemme opskrifter lige til at pakke i køletasken.
Skovl og spand, solcreme, badetøj, bøger, solbriller, håndklæder – og en stor madpakke. Så er strandtasken pakket. Og det skal nok blive hyggeligt, hvad enten du i sidste øjeblik smider pålæg, brød og spækbræt i køletasken, smører sandwich og laver poser med frugtstykker eller giver dig i kast med tærte og salat, steger kyllingelår og bager en kage.
Lad dig inspirere af følgende opskrifter til en tur ud i det blå med hele familien.
Sjov kylling med cornflakes
(Tilberedning 25 min.)
Det skal du bruge:
500 g kyllingefilet
100 g cornflakes
Salt og peber
Fedtstof til stegning
Sådan gør du:
Skær kødet i strimler.
Blend cornflakes, og krydr med salt og peber.
Vend kødet rundt i cornflakesraspen, og steg i fedtstof på panden over middel varme i ca. 15 min.
Dip til kylling
Det skal du bruge:
1 dl tomatpuré
2 spsk farin
1 spsk soja
Sådan gør du:
Bland ingredienserne, og kom dippen i en beholder med låg.
Servér dippen til kyllingestykkerne.
Pastasalat med basilikum
(tilberedning 15 min.)
Det skal du bruge:
250 g pasta
1 dl yoghurt 0,1 %
1 dl let majonæse
1 potte basilikum
1 fed hvidløg
Sådan gør du:
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
Blend yoghurt, majonæse, basilikum og hvidløg, og smag til med salt og peber.
Vend den afkølede pasta i dressingen, og fordel den i madkasser og plastikbeholdere.
Pirogger
(tilberedning 1 time)
Det skal du bruge:
Dej:
10 g gær
1 spsk sukker
1 spsk lunt vand
2 dl lun mælk
1 tsk salt
1 æg
50 g blødt smør
400 g mel
1 sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du:
Rør gæren ud i vand og sukker, og stil det til side i 10 min.
Hæld mælk, salt, æg og smør i gærblandingen, og rør melet i.
Ælt, til dejen er smidig, og lad den hæve i en time.
Tilbered fyldet imens
Fyld:
Det skal du bruge:
1 løg
2 fed hvidløg
Olie til stegning
100 g pølse, gerne chorizo
250 g hakket oksekød
Salt og peber
Sådan gør du:
Pil og hak løget, og skær det i små tern.
Hak hvidløget, og skær pølsen i skiver.
Varm panden op med olie, og vend løg og hvidløg i olien et par minutter.
Tilsæt kødet, og vend det godt. Kom pølserne i, steg færdig i 15 min., afkøl fyldet.
Ælt dejen igennem, og rul den.
Udstik dejen med en stor kop eller lignende (11 cm dia.).
Læg fyldet på, og luk brødet.
Pensl med æg, og pres siderne sammen med en gaffel.
Sæt piroggerne på en bageplade med bagepapir, og bag i 15-20 min. ved 200 grader.
Sandwich med skinke og ost
Det skal du bruge:
Skinke
Ost
Flødeost
Mangochutney
Salat
Rugbrød
Franskbrød
Sådan gør du:
Smør rugbrødet med flødeost og franskbrødet med mangochutney.
Skær salaten i strimler, og læg den på brødet.
Læg skinke og ost på, og klap sammen.
Skær evt. kanterne af.
Rød sandwich
Det skal du bruge:
En halv rød peberfrugt
25 g soltørrede tomater
3 spsk flødeost
Salt og peber
Rugbrød
Franskbrød
Sådan gør du:
Vask peberfrugten, og skær den i tern.
Blend peberfrugt, tomater og flødeost, og smag til med salt og peber.
Smør den røde creme på rugbrød og franskbrød, og klap sammen.
Laksesandwich
Det skal du bruge:
Flødeost
Røget laks
Purløg eller dild
Rugbrød
Franskbrød
Sådan gør du:
Smør brødet med flødeost, og læg laks og purløg/dild på.
Læg brødet sammen, og skær evt. kanterne af.
Husk! Sandwichene er alle lagt sammen med rugbrød og franskbrød. Hvis der ikke er rugbrød med, bliver selv små maver ikke ordentlig mætte.
Scones ca. 12 stk.
(Tilberedning 20 min. plus bagning)
Det skal du bruge:
275 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
50 g sukker
35 g rosiner
25 g blødt smør
2 dl mælk
Lidt mælk til pensling
Sådan gør du:
Sigt mel og bagepulver i en skål.
Tilsæt salt, sukker, rosiner og smør, og ælt dejen.
Tilsæt mælken, og saml dejen uden at ælte den for meget.
Rul dejen ud i to centimeter tykkelse, og tryk scones ud med et glas eller en udstikker.
Stil dem på en bageplade med bagepapir, pensl med mælk, og bag ved 200 grader i 10-12 min.
Sommermos med hindbær og bananer
Det skal du bruge:
1 bakke friske hindbær
1 banan
Evt. lidt vanilje
Evt. modermælkserstatning.
Sådan gør du:
Tag en lille beholder med friske hindbær og en banan med på tur. Hold det køligt, og mos det med en gaffel, lige inden det skal spises. Spice evt. op med en knivspids vanilje eller lidt modermælkserstatning eller modermælk, som giver en god og genkendelig smag til bryst- eller flaskebarnet.
Nem og luksuriøs sommermos til de mindste. Værsgo!