Små speltpizzaer 6 stk.
INGREDIENSER
25 g gær, 1½ dl lunken vand, 1½ tsk. havsalt, 1½ spsk. olivenolie til dejen, frisk rosmarin, 200 g speltmel (fint sigtet), 100 g groft ølandshvedemel, 1 spsk. olivenolie til at smøre skålen med, 1 dåse hakkede tomater, salt og peber, 150 g emmentaler, 4 let kogte kartofler, 12 skiver pølse.
SÅDAN GØR DU:
Udblød gæren i vandet, tilsæt salt, den første 1½ spsk. olie og 1 spsk. Hakket rosmarin. Vend melsorterne sammen, kom det i gærblandingen lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem. Kom dejen i en skål smurt med 1 spsk. olie, og lad den hæve i køleskabet i et par timer eller gerne natten over. Sæt en bageplade i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader. Hæld lidt af saften fra tomaterne, og vend dem med hakket rosmarin, salt og peber. Riv osten, og skær kartoflerne i skiver. Slå dejen ud, form dem i små cirkler, og læg dem på bagepapir. Smør pizzabundene med tomatblandingen, fordel kartoffelskiverne på pizzaerne, og drys med ost. Bag pizzaerne i ovnen i ti minutter på den varme bageplade, kom pølseskiverne på, og bag pizzaerne videre i to minutter. Pynt med rosmarin, og servér de lækre pizzaer til store og små.