Da Julie Agnete Vang så sin datters tegning, skar det i hendes mor-hjerte

Skuespiller Julie Agnete Vang spiller rollen som mor i årets TV 2-julekalender ”Valdes Jul”. En rolle som udfordrede hendes egen rolle som mor. På et tidspunkt var hun så meget væk på jobs, at hendes datter valgte sin far som go to-person, og det gjorde ondt. Ikke på datteren, men på Julie.

Efter to heftige arbejdsår mærker skuespiller Julie Agnete Vang pludseligt, at hendes rolle som mor ændrer sig. Fra at være den nærværende mor, som henter datteren tidligt fra institution, står hun på en optagelse med et pas i lommen, fordi hun skal flyve videre til en ny optagelse et andet sted senere på dagen.

På daværende tidspunkt filmede hun en norsk tv-serie, som foregik i Rumænien, Litauen og Norge samtidig med, at hun filmede en spillefilm og en tv-serie hjemme i Danmark. Og lige bagefter lavede hun julekalenderen ”Valdes Jul”, som er årets familiejulekalender på TV 2.

”Det var for voldsomt, og det gik ud over min rolle som mor. Når jeg indimellem var hjemme på weekend, oplevede jeg, at Eva kunne finde på at kalde på Thomas, selvom jeg sad lige ved siden af,” fortæller hun i et stort interview med ALT for damerne.

Og det var nyt?

”Ja, og det skar mig i hjertet. Det var virkelig svært. Måske også fordi hun jo er min eneste lille … fis. Vi har også Thomas’ to drenge, men de er efterhånden så store, så de bedre kan klare sig selv. Det var selvfølgelig fedt, at der var gang i den med spændende opgaver, men jeg syntes, det var svært at være lykkelig i det, fordi jeg gerne ville være en nærværende mor,” fortæller Julie Agnete Vang.

Hun husker de aftener, hvor hun sad på et hotelværelse et eller andet sted og facetimede hjem, og der var en, som tog telefonen, sagde hej, og så blev den ellers lagt på bordet, hvor hun kunne vente på, at nogen måske samlede den op igen.

”Alle var jo videre med deres egne ting herhjemme, og der var ingen, der led overlast, fordi jeg ikke var her. Men det gjorde jeg. Jeg følte mig megameget udenfor. Til overs. Jeg er normalt hende, der henter tidligt, og jeg er også trivselsforælder i Evas klasse. Jeg vil gerne være tæt på min datters liv. På hele familiens liv. Jeg kan godt lide at være mor. Jeg kan godt lide at være familie. Det er ligesom derfor, jeg har sat projektet i søen.”

En tegning siger mere en tusinde ord

Samtidig ved Julie Agnete Vang også godt, at hun ikke kunne have gjort det anderledes. For de mange ting, hun var med i, har åbnet mange nye døre, og det er et usikker erhverv at være skuespiller.

”Man kan heller aldrig vide, hvornår man igen får noget at lave, men det tog hårdt på mig,” fortæller hun.

Reagerede Eva ellers på, at du var meget væk?

”Ja. De skulle lave en tegning i skolen, en kærlighedsblomst, og så skulle de skrive, hvad dem, de elsker, er gode til. Ved Thomas stod der alt muligt. Far er god til at lege. Far er god til at tegne. Far er god til alt muligt fantastisk. Ved mig stod der, mor er god til at lege – det stod der dog – og så stod der, mor er god til at facetime.”

Hun holder en lille pause.

”Den tegning kunne jeg slet ikke have hængende. Jeg syntes, det var så forfærdeligt. Igen – Eva har jo ikke lidt overlast, for hun har haft Thomas og to dejlige brødre herhjemme, men jeg kunne bare mærke, at jeg ikke gider at gå glip af at være min datters go-to. Jeg dur ikke til at være den fraværende mor.”

Om Julie Agnete Vang

  • Skuespiller kendt fra bl.a. tv-serierne ”Borgen” og ”Agent”, film som ”Kollektivet” og ”Mødregruppen” og en lang række teaterforestillinger.
  • Aktuel i TV 2-julekalenderen ”Valdes Jul”, hvor hun spiller Valdes mor, Malou. 
  • Hun er 39 år og gift med skuespilleren Thomas Voss. Sammen har de datteren Eva My på otte år. Thomas har to sønner på 14 og 12 år fra sit tidligere ægteskab.