Selv da hun og eksen var et par, boede Stine Stengade alene med deres søn: Vi fik et specielt signal-sprog

Skuespiller Stine Stengade har altid boet alene med sin søn. Nu er sønnen fyldt 21, og hun er derfor begyndt at forberede sig på, at han flytter hjemmefra på et tidspunkt – og det er med blandede følelser, fortæller hun i et stort interview med ALT for damerne.

Skuespiller Stine Stengade bor alene med sin søn, Svend, og det har hun altid gjort. Også dengang hun og faren stadig var et par. For det var den bedste løsning, fortæller hun i et stort interview til ALT for damernes nummer 22.

”Jeg har levet som enlig forsørger. Selvfølgelig har min søns far og jeg altid haft er fælles ansvar, men jeg har været meget mor på egne ben, og det har da føltes som et stort ansvar.”

Ansvaret, der følger, når man er enlig forsørger har ikke kun været en ulempe, fortæller Stine Stengade.

”Selvfølgelig er min søn og jeg tæt knyttet til hinanden. Samtidig har jeg gennem hele hans barndom gjort mig umage for, at det ikke blev for massivt for ham at være alene med en forælder. Jeg har haft et udtryk med ham, der hed: ”Godt ord igen!”. Det har været et signal for ham til at vide, at nu er mor overhovedet ikke sur mere. Han skulle vide, at nu var luften renset, hvis jeg havde skældt ud eller måske havde været urimelig.”

”Når man er alene med et barn, er der jo ikke en anden voksen, der kan gribe ind ved at sige, hey, slap lige af. Der er heller ikke en anden voksen, man kan spørge til råds, når man står i en situation, hvor man bliver i tvivl. Man er alene med bolden, og det er der både fordele og ulemper ved. Ansvaret er større, ja, men der er også mange beslutninger, der er enklere, fordi man bare selv kan træffe dem uden at skulle blive enig med en anden,” fortæller den populære skuespiller.

At flyve fra reden

Stine Stengades søn blev student sidste sommer og bor stadig hjemme under sit igangværende sabbatår. Det betyder, at hun så småt er begyndt at forberede sig på, at der nok snart kommer en tid, hvor han er klar til at flyve fra reden.

”Jeg har altid syntes, at det var vidunderligt at være mor, det har været en stor lykke i mit liv. Og er det stadig. Så der er et lille stik af vemod over en tid, som ikke kommer igen. Men det gælder jo alt her i livet. Jo længere man lever, jo flere små stik mærker man. Ens egen ungdom kommer jo heller aldrig tilbage, det tænker jeg da også over. Men når jeg mærker vemodet over, at min søn ikke er lille mere, så kigger jeg på ham og ser jo i stedet en stor og pragtfuld ung mand,” fortæller Stine Stengade.

Selvom der er en vis tristhed forbundet med, at sønnen er blevet ældre, fyldes skuespilleren også af taknemmelig, og hun forsøger at se alle de positive ting, der også følger, når ens børn bliver ældre og på sigt flytter hjemmefra.

”Det er en særlig stolthed, der fylder mig, over at være mor til en voksen. En ung voksen, ja, men alligevel. Jeg synes, at man sidder med en guldskat, når man har været så heldig at få et barn – eller flere børn – som man har elsket at være sammen med,” fortæller Stine Stengade og slutter:

”Jeg ser nogle nye muligheder. Mere tid til mig selv for eksempel. Det er der også noget dejligt ved. Så det er lidt en blandet tid i disse år. Heldigvis gider Svend stadig lave ting sammen med mig, og vi hygger os enormt meget, men han er jo også meget ude og bor hos sin far i perioder, så jeg snuser allerede lidt til det med at være alene. Og det er også en ny god tid, kan jeg mærke.”

Læs hele interviewet med Stine Stengade på linket nedenfor. Her fortæller hun mere om alle fordelene ved at være midt i livet og om sin rolle i den aktuelle film 'Fuld af kærlighed'.

Om Stine Stengade

  • Skuespiller kendt for film som ”En kærlighedshistorie”, ”Prag” og ”Flammen og Citronen”, tv-serier som ”Rejseholdet”, ”Sommer” og ”Borgen” og teater på bl.a. Betty Nansen Teateret og Det Kongelige Teater.
  • Aktuel i filmen 'Fuld af kærlighed', hvor hun bl.a. spiller over for Lars Ranthe.
  • Fik sit store gennembrud med hovedrollen i tv-serien ”Edderkoppen” i 2000.
  • Hun er 51 år og bor med sin søn, Svend, på 21, som hun har fra sit forhold med instruktør Ole Christian Madsen.