Sange under fødslen

Se listen: Her er top-10 sange, kvinder lytter til under deres fødsel

Musik kan have en afslappende effekt og en gavnlig virkning på stressfulde situationer. Og lad os være ærlige: findes der en situation mere presset end en fødsel? Derfor bruger mange fødende kvinder musik på fødestuen. Men hvad lytter vi kvinder til rundt omkring i verden, mens vi føder vores børn? Se listen her.

Baby – baby – baby – ooooh like…

Kørte Justin Biebers sprøde pop-røst på repeat under din fødsel? Måske fandt du fornyet energi og støtte i Adeles kraftfulde klang og stærke budskaber? Eller måske havde du mest brug for stilhed og fuld fokus på projekt-pres?

Fødsler er lige så forskellige, som vi er forskellige, men for de kvinder, der har lyttet til musik under fødslen, kan man måske alligevel finde et par fællesnævnere. For hvilke sange og hvilke kunsterne får os egentlig igennem kraftpræstationen over dem alle?

Det har nogen undersøgt!

De mest populære fødselssange

En ny undersøgelse af samtlige engelsksprogede fødselsplaylister på Spotify foretaget af Supplement Place afslører, hvad kvinder lytter allermest til under deres fødsler.

Undersøgelsen er baseret på intet mindre end 16.000 sange, som er fundet på 60 Spotify-playlister, der alle hedder noget med fødsler i titlen – søgeordene var således “childbirth”, “birthing”, “birth”, “labour”, “birthing at home” og “hypnobirthing”. Ud fra den massive mængde sange har Supplement Place lavet en liste over top-10 sange, som kvinder lytter mest til under deres fødsel, og den ser altså sådan her ud:

Top_10_-songs_birth.jpg

Og faktisk kan sangene på listen fortælle os meget mere om den optimale fødselssang. Hvis man kigger på sangenes gennemsnitlige taktslag per minut, er der nemlig noget, der indikerer, at det er de lidt langsommere sange, som hjælper os igennem.

På listens nummer 1 findes Jack Johnsens ”Better Together. Hittet fra 2005 blev fundet på mere end halvdelen af de analyserede spillelister med mere end 460.000.000 afspilninger på Spotify.

På listens andenplads finder vi musikeren Jason Mraz, som blev fundet 26 af spillelisterne med mere end 530.000.000 afspilninger i alt. Adele indtager tredjepladsen med hittet ”Make you feel my love”, som har over 613.000.000 afspilninger på Spotify og som findes på 25 playlister.

Og selvom han ikke fik klemt sig ind på top-3, så er den britiske singer-songwriter Ed Sheeran den mest populære musikerven igennem fødsel med hele to sange på top-10.

The_Artists.jpg

Det langsomme beat

En analyse af de 16.000 sange viser i øvrigt et gennemsnitligt taktslag på 118, hvilket svarer til den samme hastighed som fx Alicia Keys' ”If I ain’t got you”, Mae Robinsons ”What a Wonderful World” og ”Patricia” af Florence and The Machine.

Men ser man på top-10-listen over de mest spillede fødselssange, er tempoet faktisk en smule lavere, nemlig på 110 svarende til Jack Johnsens ”Better Together”. De lidt langsommere sange bliver altså foretrukket under en fødsel, ifølge denne undersøgelse.

Måske det kan inspirere dig til lydtapettet, når du skal føde.

Et varmt held og lykke herfra.