Emma Agers

Emma og Nikolajs bolig er som taget ud af 60’erne med små moderne justeringer

Emma Agersø Bølle og Nikolaj Bølle har fundet et originalt 1960’er-hus, som de har sat i stand med et mere end kærligt blik for årtiets stil. I dag spiller Emmas kunst op mod husets husets farver og detaljer i et varmt og helt særligt miks.

Da Emma Agersø Bølle og Nikolaj Bølle trådte ind i 1960’er-huset i Næsby på Fyn, var det som at gå ind i en tidslomme.

Villaen var et dødsbo, og huset stod, som da det blev bygget for 60 år siden med alle de tidstypiske detaljer, som årtiet er kendt for. Vægge i gule mursten, trælofter og brune fliser på badeværelset. Emma og Nikolaj var lykkelige!

"Vi var ikke et sekund i tvivl om, at vi ville bo her. Huset var virkelig velholdt og fint, og vi ville have mulighed for at sætte vores eget præg og ellers beholde så meget af det originale som muligt. Det var lige, hvad vi havde ledt efter," fortæller Emma.

Emma Agers spisestue.jpg
Ved spisebordet hænger et kæmpe kunstværk af Michael Kaack, en af Emmas yndlingskunstnere. Spisebord og stole er fundet brugt, ligesom stort set alt i huset, der ikke er bygget særligt hertil. Den hvide Verner Panton-stol er Emma og Nikolajs første fælleskøb.

Parret gik helhjertet ind i projektet og fandt en Facebook-gruppe for entusiaster indenfor renovering af 60’er og 70’er huse. Folk, der som parret selv, vil værne om de originale detaljer og som giver gode råd og erfaringer videre. 

"Du kan også være heldig at nogle videregiver materialer eller andet fra deres renovering, som de ikke skal bruge mere. En virkelig god idé, hvis du selv skal ud i et renoveringsprojekt med tanke på at bibeholde og genbruge. Vi har lavet meget selv, hvilket vi også var nødt til for at holde os indenfor budgettet. Heldigvis er vi et rigtig godt team. Jeg har ideérne, og Nikolaj bygger ting. Han finder altid ud af det, også selvom han ikke har prøvet det før," fortæller Emma.

Emma Agers kokken.jpg
Entreen er adskilt fra køkken-alrummet med den tidstypiske lamel- væg. I entreen giver de originale indbyggede skabe masser af god opbevaringsplads.

Husets køkken stod ikke til at redde, så Emma og Nikolaj har investeret i et nyt Ikea-køkken med snedkerbyggede skabslåger og bordplade. De har repareret og genopbygget vægpaneler og indbyggede skabe med genbrugsmaterialer og valgt farver, der går i dialog med villaens varme træ.

Emma har sans for design og trends og har en BA i Fine Arts. Hun finder inspiration til indretningen i alt fra arkitektur til naturen, kunst og Instagram.

Emma Agers stue.jpg
I stuen har Emma og Nikolaj beholdt de klassiske gule beholdt de klassiske gule mursten og varme trælofter. mursten og varme trælofter. Lænestolen af Bernt Pedersen Lænestolen af Bernt Pedersen har navnet Kludestolen og er et har navnet Kludestolen og er et arvestykke fra Emmas morfar. arvestykke fra Emmas morfar. Glasbordet og sofaen er fundet Glasbordet og sofaen er fundet brugt på Dba.dk ligesom flet- brugt på Dba.dk ligesom flet- gulvlampen fra Ferm Living. gulvlampen fra Ferm Living. Papirlampen i hjørnet er fra den Papirlampen i hjørnet er fra den kinesiske købmand. kinesiske købmand.

"Alle vores møbler er genbrug. Jeg overdriver ikke, alt er fundet brugt. Du kan være vildt heldig og gøre virkelig gode fund, vi fik for eksempel vores elskede spisebord til intet mindre end 100 kr. Vores sofa er fundet på Dba.dk, det er italiensk design, der koster over 30.000 kr. fra ny, og vi fik den til 3.000 kr, hvilket jo er en virkelig god pris," fortæller Emma.

Emma Agers kokken2.jpg
Køkkenet er fra Ikea med snedker-Ikea med snedkerbyggede låger fra byggede låger fra Bæk & Madsen Bæk & Madsen og aluminiums-og aluminiumsbordplade fra Lars bordplade fra Lars Broe. Metalreolen Broe. Metalreolen er fra Hay. De store er fra Hay. De store naturstensfliser er naturstensfliser er fra Inalco. fra Inalco.

Udover villaens mange fine vintagefund og indbyggede løsninger, så sætter Emmas egne kunstobjekter og småmøbler i papmaché også deres præg i rummene. Kunsten skaber hun i sit lille værksted i bryggerset, og Emmas værker dukker ofte op hos flere kendte influencers og bliver solgt hurtigt, når hun sætter nye til salg Instagram.

Emma Agers statue.jpg
Der er en blå tråd i boligen – på lofter, reol og Emmas kunst.

"Jeg orienterer mig i forhold til former og udtryk. Hvis jeg synes, der mangler noget organisk eller en form, der kan skabe en anderledes følelse i rummet, så bruger jeg min kunst til at at bryde og skabe kontrast. Danskerne bor ofte meget ens og meget firkantet. Der må gerne flytte lidt flere former ind," slutter Emma.

Emma Agers baenk.jpg
Emma og Nikolaj har bevaret alle husets originale detaljer, som de tidstypiske træpaneler på væggen, som er med til at skabe masser af varme og taktilitet. Bænken er et af Emmas egne værker
Emma Agers reol.jpg
Den indbyggede blå reol i alrummet har parret skabt i alrummet har parret skabt i samarbejde med firmaet Chip samarbejde med firmaet Chip Chop. Her er en lille arbejds- Chop. Her er en lille arbejds- station og plads til masser af station og plads til masser af nips, bøger og kunst. nips, bøger og kunst.
Emma Agers reol2.jpg
Den indbyggede reol i alrummet er perfekt til et miks af praktiske ting og skulpturelle effekte
Emma Agers├© B├©lle_22.jpg
De brune fliser ser man sjældent, for mange har renoveret de originale 60’er badeværelser. Men Emma og Nikolaj er vilde med deres tidslomme.
Emma Agers sovevaerelse.jpg
Soveværelset skiller sig ud farvemæssigt forhold til resten af huset. Her er der valgt en saftig grøn nuance, S3040-G30Y fra Nördsjo. Sengetøj fra Juna.

Hvem & hvad

Hvem

Emma Agersø Bølle, uddannet fra designskolen i Kolding og kunstner, samt Nicolaj Bølle og deres to sønner Eskild og Freddie. Følg med på @emmaagersoe og @e.agersoe

Hvad

Villa fra 1960’erne på 160 kvm. i Næsby på Fyn.