lyst hjem gentofte renovering

Christina og Christian har forvandlet et mørkt hus til en lys drøm: Se det fantastiske resultat her

Christina Buus og Christian Skovbo Toft kunne nemt se muligheder i villalejligheden i Gentofte på trods af de mørke gulve og det tunge udtryk, der var altdominerende. Rum for rum kastede de sig over at lysne og lette de højloftede rum, og idag står hjemmet som et lyst og indbydende familiehjem spækket med Christinas unikke fund fra nær og fjern.

Christina Buus og Christian Skovbo Toft flyttede fra en herskabslejlighed på Østerbro til villalejligheden i Gentofte, og det passede dem rigtig godt, at der i deres nye hjem var det samme herskabelige udtryk med høje paneler, stuk og sprosser.

Dog skulle det lige forfines og ikke mindst lysnes for at få det udtryk, som familien drømte om. Husets gamle plankegulve var malet mørkebrune, og stemningen

var tung med mørkeblå, bordeauxrød og dybe grønne nuancer på væggene, tunge

tekstilerne og et køkken i mørkrøget eg.

images0kl7.png
Christinas yndlingsdetalje ved deres villalejlighed er bl.a. lyset, som især nydes fra udestuen, hvor parret har indrettet deres spisestue. Spisebordet er vintage og stammer fra Frankrig, omkring står stole fra Vico Magistretti, Thonet og den smukke bænk er fra BrightAugustMarch. Loftslampen er en vintage radiohuspendel af Vilhelm Lauritzen. Det finurlige stel er fra Claydies, håndmodelleret og helt unikt i sit udtryk – præcis dét, som Christina værdsætter.

"Det første, vi gjorde, var at booke gulvmænd, som kyndigt sørgede for, at de mørke gulve forsvandt. Det resulterede i et særligt øjeblik, hvor vi gav hinanden en high five og et blik a la ”wow det bliver godt det her.” Det var ret fantastisk at se, hvordan lejligheden øjeblikkeligt lyste op," fortæller Christina, der således fortsatte processen med at lysne hjemmet rum for rum.

"Jeg havde på intet tidspunkt svært ved at forestille mig, hvordan det ville blive med vores ændringer. Det var en næsten magisk proces at justere hvert rum og bygge hjemmet op på ny."

19.jpg
Det lyseblå køkken er fra FrameStudio, oprindeligt i røget eg, men Christina og Christian har slebet det ned og fået det lakeret i en ny farve. Grebene er fra Nina Nørgaard. På endevæggen giver et tonet spejl en særlig rumfornemmelse. Lamperne over er fra Gubi. Værket på væggen er vintage, fundet hos Bendtsens

Den største forandring, som parret kastede sig over, var køkkenet. Christian skilte selv køkkenet ad og fik skabe og låger slebet ned, malet og monteret nye greb.

15.jpg
Køkkenet var på den originale plantegning placeret i det, der i dag er Christina og Christians soveværelse, men de forrige ejer havde rykket det til en ny placering mere centralt i huset, hvilket parret sætter utrolig stor pris på idag. Det lyseblå køkken er fra FrameStudio. Loftlampen er Ringkronen af Vilhelm Lauritzen og armatur i patineret messing fra Quooker.

"Det mørkrøgede eg på køkkenfronterne blev malet i smuk støvet lyseblå, og i stedet for de tunge messinggreb har vi valgt Nina Nørgaards mundblæste og organiske glasknopper. Så føltes det pludselig som vores køkken," fortæller Christina. 

Parret valgte at bevare den italienske marmorbordplade og vasken i messing til trods for, at det ikke var det valg, de umiddelbart selv var gået med. Men da køkkenfronterne havde fået ny farve, føltes bordpladen pludselig knap så mørk og dominerende.

image4u1ed.png
Fadet i keramik er vintage og fundet i Italien, kanden gemmer på samme historie og vasen er en Astier de Villatte vase.

"Selv om vi har ændret udtrykket væsentligt, har vi været utrolig glade for den planløsning, som de tidligere ejere har skabt, hvor køkkenet har en central placering midt i villalejligheden med kig til alle sider."

2.jpg
Før var de gamle planker malet mørkbrune. Det første Christina og Christian gjorde, da de overtog huset, var at bestille gulvmænd, der kunne slibe dem ned og give dem lys lud. Sammen med tapetvalget har det lysnet hele lejligheden. Sofabordet er designet af Børge Mogensen. Christina husker ikke, hvor sofaen er fra, men heri ligger puder fra både Aiayu, Tine K og Stilleben.

En stor del af møblerne i hjemmet er fundet brugt, på Lauritz.com, Dba.dk eller på loppemarkeder, for Christina føler sig nærmest allergisk overfor spritnye møbler.

"Jeg kunne aldrig finde på at tage i en møbelbutik og ’ordne det hele på én gang.’ Det er der ingenting i vejen med, og jeg forstår praktikken, men for mig er det en sport i sig selv at gå på jagt efter et særligt møbel, en skammel, en lampefod eller noget helt fjerde," forklarer Christina, der heller ikke går på kompromis, hvis ikke den rette lampe eller stol dukker op.

33.jpg
Den lyseblå vintagekommode fandt Christina på et gammelt gods på Sydsjælland. Den er helt særlig for hende i dag, og årsagen til at hendes kærlighed til den støvede lyseblå farve opstod og dermed også grund til, at køkkenet fik netop den sarte lyseblå nuance.

"Det kræver en god portion tålmodighed og ihærdighed, men det lykkes altid i sidste ende, og så nyder jeg det ekstra meget."

13.jpg
Christinas bedste rejsefund er den hvide Vico Magistretti loungechair.

Christinas drømmescenarie, når det kommer til bolig- og interiørshopping, er et italiensk marked i de sene sommermåneder. Helst i Arezzo i Toscana, hvor mange af parrets fund stammer fra.

"Jeg har været der en del gange, og jeg kender efterhånden de italienske mænd med de gode sager. Jeg går totalt inkognito og forsvinder helt ind i mig selv i min søgen efter lige præcis dét, som jeg er kommet efter."

1.jpg
Vico Magistretti lounge chair er et fund fra Italien for en del år siden – og endda til en yderst god pris. Sofabordet er designet af Børge Mogensen, og loftlampen er en vintage Murano. Tapetet er fra Tapet Café med navnet Drop Charcoal. Den skulpturelle lysegrå gulvlampe er fra Valerie Objects.

"Den jagt er i sig selv meget inspirerende for mig. Jeg glemmer alt om tid og sted, mens jeg snuser rundt fra den ene bod til den anden. Jeg drømmer virkelig om at kunne leve af den hobby en dag," slutter Christina.

imagen0xwc.png
I soveværelset har Christina og Christian også skiftet den mørke og tunge hotelstemning ud med en lys og let stil med et tykt beige væg til væg-gulvtæppe fra Tæppeland og lange luftige gardiner fra &drape. Sengetæppet er fra Merci Paris.
31.jpg
Villalejligheden har to badeværelser. Det ene har en fin dobbeltdør, da der er taget en bid af børneværelset og lagt til. Fliserne er italienske, maleriet er fundet hos Lauritz.com, og kurven er vintage.
29.jpg
Christina elsker alle lejlighedens gamle originale detaljer som gulvplankerne, fyldningsdørene med de gamle håndtag og de indbyggede skabe.
30.jpg
I et hjørne er der blevet plads til en lille arbejdsplads. Taburetten med de rosa-orange farvede ben er fra Marni, bordet har Christina fundet hos Lauritz.com, og lampen er vintage med skærm fra Studio Belle-Seour. Spejlet er ligeledes et vintagefund.
6.jpg
Christina bruger ofte kun farver sekundært i indretningen, dvs. med særlige møbler, puder, tekstiler, kunst og keramik i en fin farve, gerne i tone i tone, så farverne komplementerer hinanden og ikke forstyrrer for meget. Den grønne kop med prikker er af Jessica Hans via Ganni Market, den lille fiskeske er designet af Olga Bonne, fadet med hanen er italiensk og vintage. Det blå duftlys er fra svenske Amoln.
10.jpg
Børnenes værelse ligger i forlængelse af stuen, og det har været vigtigt for Christina og Christian at skabe et varmt og hyggeligt børneunivers, hvor de som forældre stadig er tæt på. Farverne her er lige så fint afstemt som i resten af hjemmet. Rattansengen er fra Bonton, det quiltede tæppe på gulvet er fra BrightAugustMarch, skrivebordet er vintage, og stolen er en 7’er-stol i børnehøjde. Spejlet er arvet af Christinas farmor og kaninlampen er fra KleinStudio.

Hvem og hvad?

Christina Buus, Marketing og SoMe Manager, Christian Skovbo Toft, advokat samt børnene Augusta og Esther.

Villalejlighed på 150 kvm. i Gentofte.