Børneværelse med loppefund

Sådan indretter du børneværelset med de fineste loppefund

Mormors patchwork-tæppe, gamle billeder i rammer, en ramponeret kuffert til legetøj eller en yndig dukkevogn med 50 år på bagen… vintagefund kan i den grad være med til at give børneværelset personlighed.

Udtræksseng i hyggekrogen

Har du en smal krog, der er svær at indrette, kan en gammel udtræksseng være løsningen og hjørnet kan derved blive til et hygge-læsehjørne. Det stribede tapet og de stribede puder giver det lille hjørne blikfang sammen med en vintage quilt, blomstrede puder og en gammel kuffert, som er fyldt med udklædningstøj.

Tapetser kasserne

Sæt kasser på væggen og tapetser bunden af kassen med et fint vintagetapet. Hæng kasserne i børnehøjde så de mindste selv kan finde ting frem fra hylderne. Du kan understøtte vintagelooket med f.eks. gamle skoleplancher og en gammel dukkeseng

Legekuffert.jpg

Legekuffert eller hatteæske

Brug en gammel kuffert til opbevaring af legetøj eller klodser. Den kan nemt stuves af vejen under et skab, og den kan tages med på farten, hvis legetøjet skal med. Du kan også lede efter fine gamle hatteæsker og bruge dem til opbevaring. Se flere ideer til hvad små legekufferter kan indeholde her.

Seng.jpg

Seng med vokseværk

Man kan få mange slags børnesenge, der kan justeres i længden, men de gamle udtrækssenge i træ med patina er nu noget helt særligt. Måske er der en i familien, der er gået i arv, og ellers kig på dba.dk eller de mange loppeshops på Instagram.

TIP

Lav otte pomponer i fine farver, og hæng dem i forskellig højde fra en lille metalring, så har du den fineste uro til børneværelset.

Legebænk med slaw i

Man kan aldrig få opbevaringsplads nok, når det gælder børneværelset, og derfor har de små børneslagbænke også altid været populære. Ser du en på loppemarkedet, så skynd dig at snuppe den med hjem. Bamserne og regnbuetæppet er fra Oy Oy.

Alternativ skolepult

Alternativ skolepult

Her på drengeværelset gør en gammel høvlbænk det ud for skrivebord. Så er der både plads til at tegne og skrive – og til at lege håndværker og skrue ting fast. 

Gallerivæg i børnehøjde

Gallerivæg i børnehøjde

Gå på jagt efter smukke gamle rammer og billeder, og lav en fin gallerivæg på børneværelset. Det kan både være med børnenes egne tegninger, gamle familiefotos eller bare smukke print.

Hyggeligt læsehjørne

Hyggeligt læsehjørne

Sæt en gammel lænestol i hjørnet på børneværelset, så er der et oplagt spot til godnatlæsning – og et som er rarere, end når man som voksen prøver at klemme sig ned i en juniorseng.

Udstil de fine fund

Udstil de fine fund

Det kan godt være at ungerne ikke synes at en gammel tromme eller en gammel brandbil er verdens fedeste legetøj, men hvis DU synes det, så stil de fine fund til skue som her i en lille reol – så kan det jo være at nogen får lyst til at lege med dem på et tidspunkt.