Kamilla Heick

Kamilla mistede sin mor som 19-årig – og derfor indretter hun nu sit hjem på en helt særlig måde

Hos Kamilla Heick i Fredensborg er farvepaletten rolig – også i højtiden, hvor hun bruger elementer fra naturen og masser af lys for at skabe den varme og hyggelige stemning, som er så vigtig for hele familien.

Da Kamilla Elisabeth Heick Hallas-Møller og hendes mand for fem år siden købte huset i Fredensborg var det fordi, de drømte om, at deres børn skulle vokse op i en mindre by med mere nærvær og ikke mindst noget mere natur.

Netop naturen fylder også meget i deres indretning. Haven inddrages året rundt og lidt ekstra op mod jul, hvor elementer fra skoven og den nærliggende Esrum Sø rykker med indenfor, og stemningen bliver sat med gran, tørrede grene og andet som er at finde i naturens skattekammer.

Lys er også vigtigt for Kamilla – både det naturlige lys og i julen også levende lys.

"Lys er ekstremt vigtigt for mig. Det naturlige lys er med til at give energi, og lyset fra stearinlys er nærmest mediterende og beroligende på mig. Noget af det første, jeg gør i et rum, er netop at sørge for, at der er lamper, stearinlys og gardiner. Det spreder den hygge og ro, som jeg går meget op, der er i mit hjem," fortæller Kamilla.

Kamilla Heick 3.jpg
Det er ikke tilfældigt at spisebordet er placeret lige foran det store og fine vindue med enormt lysindfald. Det naturlige lys er nemlig altafgørende for Kamilla og hendes indretning. Reolen i hjørnet er hjemmelavet af hyldeknægte fra Ikea og hylder fra et byggemarked, malet i samme farve som køkkenet. Dugen er fra H&M Home og gardinerne er fra Ikea.
Kamilla Heick 6.jpg
Puderne i sofaen er henholdsvis fra Ikea og Zara Home, mens plaiden er fra Zara Home. Adventskransen er fra den lokale blomsterhandler.

Det er ingen tilfældighed, at netop det jordnære og kærlige betyder enormt meget for Kamilla. Hun mistede sin mor allerede som 19-årig, og særligt efter, at hun selv er blevet  mor, har hjemmet som base fået en særlig stor betydning for hende.

"I lyset af min historie er det ekstra vigtigt for mig, at mit hjem føles varmt. Det må gerne være som en varm og tryg rede. Jeg har heldigvis været heldig at kunne arve mange ting fra min mor, så hun på den måde stadig omgiver mig," fortæller Kamilla og forsætter:

"Det er vigtigt for mig, at dem vi får på besøg føler sig hjemme. Stil og smag er forskelligt fra person til person, og jeg har ingen ambition om, at alle skal kunne lide de valg, vi har truffet, men hvis mine gæster føler, at de har fået en varm krammer, når de træder ind i vores hjem, så er mit mål nået."

Kamilla Heick 7.jpg
Kamilla ønsker, at hendes hjem skal føles som en stor varm krammer, når man træder ind i det. Sofabordet har hun og Claus selv lavet af en træplade fra Dba.dk og nye bordben.
Kamilla Heick 9.jpg
Kamilla kan godt lide at holde bordpynten enkel og eventyrlig. Det gør hun ved eksempelvis at tilføje masser af levende lys, arvestykker og spiselig pynt på bordet. Lysestagerne har Kamilla arvet fra sin mormor, og efterfølgende selv malet dem. Lysene er lavet af bivoks og er fra Bistad. Glaskaraflen et arvestykke, mens de små metalopsatser er fra Tage Andersen.
Kamilla Heick 8.jpg
Med små børn og mange gæster er det praktisk at have spisestuen i forlængelse af køkkenet.
Kamilla Heick 5.jpg
Reolsystemet på bagvæggen i stuen fungerer som et roligt display af nogle af familiens yndlingsgenstande og bøger. Reolsystemet er et PN-system fra Silvan og skabene er Bestå fra Ikea. Den Spanske Stol fra Vestergaard Møbler var parrets første investering i en designerstol.
Kamilla Heick 4.jpg
Skænken på stuens bagvæg er et arvestykke fra Kamillas oldeforældre. Lampen er en Snoopy fra Flos.
Kamilla Heick 19.jpg
Da parret flyttede ind i huset for 5 år siden, malede de i første omgange alle vægge hvide for at have et blankt lærred. Løbende har der dog sneget sig lidt ekstra farver ind, men for Kamilla giver farven hvid både plads og ro. For at den hvide farve ikke fremstår kold og klinisk har det været vigtigt for Kamilla at parre den med en masse varme i form af træ og andre naturlige materialer. Rispapirslampen over spisebordet er fra Hay, og dugen er fra H&M Home.
Kamilla Heick 14.jpg
Både mandelgaven og gaverne under træet bliver pakket ind i stof og med naturlige elementer som pynt. De tørrede blomster er købt i Søstrene Grene og kan bruges år efter år. Derudover kan Kamilla godt lide at pynte op med andre naturlige elementer som granatæble og pærer.
Kamilla Heick 13.jpg
Stellet er engelsk Fajance, som Kamilla har arvet fra sin mormor og morfar, mens vinglassene er nogle, som Kamilla har fundet i en Røde Kors butik. Vandglassene er arvegods fra Kamillas oldeforældre.
Kamilla Heick 12.jpg
De åbne hylder i spisestuen bruges som et slags åbent vitrineskab. Her står alt det keramik og porcelæn, som de bruger ofte og holder særligt af. Farven på hylderne er valgt i farven Flügger 5333, som matcher køkkenet.
Kamilla Heick 11.jpg
Parret tænkte længe over, hvilket køkken, de skulle vælge, og endte med et Kvänum-køkken, som passer godt til husets ånd og byggestil. Hylden i køkkenet er også fra Kvänum. Marmorbordpladen er fra Borderstone. Amaraturet i børste messing er fra Vola.
Kamilla Heick 1.jpg
Parret kan godt lide en rød tråd gennem indretningen, og vægfarven i soveværelset er den samme som i stueplan, nemlig 5333 fra Flügger. Sengegavlen samt sengetæppet er fra Zara Home.
Kamilla Heick 2.jpg
Også i soveværelset findes adskillige arvestykker, blandt andet stolen her. Gardiner og forhæng er begge lavet af samme type gardin fra Ikea, som Kamilla har syet til i længden, så gardinet kan passe ind som forhæng. Vægkunsten har Kamilla selv lavet og standerlampe samt spejl er fra Zara Home.