Kristinna Andreasen bolig

Kristinna og kæresten købte håndværkertilbud: Se den flotte forvandling af det lille bondehus her

Det lille bondehus i Nordjylland er blevet udvidet med en tilbygning, så der er plads til både den voksende familie og det store moderne leverum, som Kristinna Andreasen og Brian Winther drømte om. Tilbygningen har de selv tegnet og bygget, så den passer til det gamle hus’ charme og samtidig åbner sig mod naturen og haven.

Efterhånden som familien voksede blev Kristinna Andreasens og Brian Winthers gamle bondehus for lille, og det satte gang i drømmene.

Det var aldrig en del af overvejelserne at rive det gamle hus ned, men istedet tegnede der sig efterhånden en plan om at kombinere de gamle og charmerende rammer med en moderne og funktionel køkkentilbygning, der samtidig skulle forbinde bondehuset med det bagvedliggende anneks.

1.jpg
Entréen var sidste del af det store indvendige renoveringsprojekt. Før var her tre små rum: et lille badeværelse, en entré og et smalt køkken, og det har givet en kæmpe forvandling at flytte rundt på planløsningen. Kaare Klintbænken er et arvestykke, mens stumtjeneren er fra Ikea.

"Selv om huset var lidt af et håndværkertilbud, har det været vigtigt for os at bevare noget af den landlige sjæl, men samtidig give det et tvist af den moderne æstetik, der også tiltaler os. Ved at opføre en køkkentilbygning, der forbinder bondehuset med annekset, føler vi, at vi nærmest har fået foræret de 40 kvadratmeter, der gemte sig i annekset. Vi fik, som med et blink med øjnene, lagt en hel børneafdeling til huset," siger Kristinna.

2.jpg
Kristinna arbejder som freelance boligstylist og skribent i sin egen virksomhed, hvor hun indretter prøveboliger og laver kreativt indhold for virksomheder i boligbranchen.

Annekset havde parret sat i stand et par år forinden, så det øjeblik, der blev lavet hul i ydervæggen, og annekset blev forbundet med resten af huset, var det klar til brug.

Parret har gennem hele projektet lavet en fornuftig arbejdsfordeling, der tilgodeser Brians uddannelse som tømrer og Kristinnas arbejde med boligindretning.

3.jpg
Den nye og moderne tilbygning rummer et stort køkkenalrum. På grund af de store flader med glas og klinker, blev parret nødt til at tænke over akustikløsninger, og de har derfor blandet andet valgt at montere akustikdug og fyrretræslister i loftet over spisekrogen. Fyrretræet er valgt, da stue og førstesalen er født med fyrretræsgulve. Bordet er fra Ikea, og de læderbetrukne 7’er stole er fra Fritz Hansen. Vasen er fra Tage Andersen, mens lampen er fundet brugt. Puderne i siddenichen er fra Compliments og Mette Frank Design.

Kristinna står for alt omkring indretningen, og Brian står for beslutningerne vedrørende det håndværksmæssige. Det er også ham, der med sine få håndtegninger har gennemtænkt og opført hele køkkentilbygningen.

"Det var stort for os at se den færdige tilbygning, da vi på intet tidspunkt har haft bekvemme arkitekttegninger at visualisere og arbejde ud fra. Vi drømte om et leverum, der kunne forbinde de eksisterende huse, og som kunne fungere som husets hjerterum, hvor vi kunne føle os i symbiose med naturen, skoven og markerne lige udenfor. Hele vores omdrejningspunkt med naturen og landskabet som rettesnor har resulteret i en moderne køkkentilbygning, der forener det gamle og det nye," fortæller Kristinna.

4.jpg
Parret forsøger hele tiden at balancere mellem det gamle bondehus’ charme og den nye tilbygning. Derfor har de blandt andet valgt klassiske fyldningsdøre i en del af køkkenet for at være tro mod den hyggelige bondehusstil og for at give modspil til den stringente arkitektur. De har lavet nicher i den store skabsvæg, hvor der er blevet plads til en kaffestation og en hyggelig siddeplads. Køkkenelementer er fra Ikea. Hylden i massivt egetræ er fra Woodzone, og kopper er fra Trine Rytter, Sakura Copenhagen, Burnt & Glazed, Landskabt og Christina Iversen Studio.

Tilbygningen er beklædt med træ og har sorte vinduesrammer, der sammen med det flade tag og den kubiske form står i skarp kontrast til det eksisterende bondehus.

5.jpg
Kristinnas køkkenskuffer er fyldt med tallerkener fra loppemarkeder, genbrugsbutikker og arvestykker fra familiemedlemmer. Dækkeservietten har Kristinnas farmor kniplet, bestikket er fra H&M Home, glasset fundet på genbrug. Stofservietten er fra FDB Møbler.

"Jeg var bange for, tilbygningen ville blive for moderne. Den måtte for intet i verden ligne noget fra et stereotypt nybyggerhjem, men samtidig havde jeg også brug for et mere rummeligt og stringent udtryk, som de fleste nybyggerier har. Derfor har jeg forsøgt at skabe det perfekte kompromis mellem det moderne og det klassiske," siger Kristinna, som for eksempel derfor har valgt en moderne egetræs-køkkenø i kombination med klassiske hvide skabsvægge.

6.jpg
Et kig fra køkkentilbygningen ind i det gamle hovedhus. For at binde de to huse sammen er klinkegulvet fra tilbygningen ført med ind i bondehuset. Vitrineskabet er fra Direkte Import, mens vaserne ovenpå alle er loppefund. Keramiklampen i entréen er fra Unica Keramik.

Alle skabe og hylder er fyldt op med loppesager og kunsthåndværk, der med deres formsprog er med til at opbløde de stringente og lige linjer i den nye tilbygning, og resten at hjemmet har har Kristinna på samme måde indrettet, så det nye møder det gamle i et skønt miks af designklassikere, arvestykker, loppefund og kunsthåndværk.

7.jpg
Ønsket for køkkentilbygningen var, at det skulle føles som om, man er i ét med naturen. Derfor faldt valget også på store vinduespartier og en kæmpe skydedør, så man med et enkelt skub kan få inde- og uderummet til at smelte sammen. Vitrineskabet er fra Direkte Import, mens havemøblerne er fra FDB Møbler

Indretningen komplementeres af mindre farveindslag, hvor især farven blå går igen i flere forskellige afskygninger.

"Vores base har vi holdt i beige, brune og gyldne toner, så mine mange, små interiørfund kan komme til deres ret. Farven blå har fulgt mig, siden jeg som barn malede hele mit værelse lyseblåt og brændende ønskede mig en karriere som indretningsarkitekt. Og jeg kan næsten ikke forestille mig andet, end at den vil blive ved med at forfølge mig i mange år," slutter Kristinna.

8.jpg
Til kogeøen har parret valgt røget eg og bordplade i olieret eg. De varme nuancer giver køkkenet dybde og karakter og et modspil til alle de hvide skabe, som resten af køkkenet er bygget op omkring. Barstolene er fra Make Nordic
9.jpg
Når den dobbelte skydedør er åben er der kort vej til middagsmad under åben himmel. Havemøbler fra FDB Møbler, dækkeservietter fra Jou Quilts. Glas, kande og vase er arvestykker samt loppefund.
10.jpg
For at få det smalle rum til at virke visuelt større er der bygget en reol i hele rummets bredde. Lænestolen er designet af Jørgen Bækmark for FDB Møbler, mens papirklippet er af Kristine Hellesøe. Keramiklampen er et arvestykke, bonbonnieren er af Helle Mardahl, lysestagerne fra Stoff Nagel, mens den blå vase er et loppefund. Sofaen er i Re-wool stof fra Make Nordic med puder fra Mette Frank Design og Compliments. Den ternede piedestal er lavet af skulptøren Emma Agersø
11.jpg
I den ene ende af stuen er en trappe til første sal gemt bag en panelvæg, som også praktisk skærmer for opbevaringsrummet under trappen. Platten på væggen er et loppefund. Bænken er fra Norr11, mens lampefoden er et loppefund med håndlavet skærm fra Unica Keramik. Gulvtæppet er fra Benuta, mens stolen er fra Takt Cph. Papirklip er fra About Cuts.
12.jpg
For at give dybde til de indbyggede skabe er bagvæggen malet i den grågrønne nuance Exhale fra Jotun. Farven er ligeledes med til at fremhæve de ting, som er opbevaret ovenpå skabene. På væggen er et træsnit af Kristine Hellesøe iramme fra Moebe. Den stribede lysestage og den grønne tulipanskål i glas er begge loppefund.
13.jpg
I forbindelse med udskiftning af taget, etablerede Brian en kvist, hvor dagslyset strømmer ind og giver de bedste arbejdsbetingelser. Det gamle skrivebord i egetræ har fået et frisk pust med en omgang rød maling i farven Venedig fra Color Stories. Kontorstolen er fra Vermund, mens det ternede gulvtæppe er fra Benuta. Gulvlampen er fundet hos Slow Folk, og spejlet er fra Moebe.
14.jpg
Der var lige akkurat plads til en dobbeltseng i værelset. Sengen er redt med Bæk & bølge fra Juna, puder fra Mette Frank Design og sengetæppe fra H&M Home.
15.jpg
I forsøget på at skabe ægte hotelstemning i soveværelset har parret valgt at tapetsere og sætte et lille cafébord fra Eberhart Furniture ved vinduet mod skoven. Den øverste del af væggen er tapetseret med tapet fra Helene Blanche, mens den nederste tredjedel har fået farven Marrakech fra Jotun. Vasen er et loppefund, mens bambusgardinet er fra Color & Co.
16.jpg
Kristinna har ofte fokus på det taktile element, når hun finder detaljer til indretningen. Hun kan godt lide, at tingene er æstetiske for øjet og samtidig stimulerer følesansen. Det meste af interiøret er loppefund, arvestykker eller kunsthåndværk.
17.jpg
Parret ønskede ikke et traditionelt væghængt møbel på badeværelset, men fandt i stedet et jalousiskab, som de indrettede badeværelset omkring. Jalousiskabet er fra Ilva, mens porcelænsvasken er fra Svedberg. Værket er fra Kunst og Objekt, og gardinet syet af Gardin Lis.
18.jpg
Husets eneste badeværelse blev under ombygningen rykket ned i den anden ende af entréen, således blev det dobbelt størrelse og med direkte udgang til vildmarksbadet på træterrassen. For at skabe en let bruseløsning og samtidig afskærme for nysgerrige blikke har Kristinna fået Gardin Lis til at lave en kombineret bruse- og gardinløsning i et let cremefarvet tekstil, som på samme tid kan trækkes for både terrassedøren og badet.
19.jpg
Yndlingssmykkerne og dagligdagsrutinerne er sat frem på badeværelsesmøblet. Toilettasken er syet af vintage Bjørn Wiinblad-stof, mens skålene er fra Sakura Copenhagen.