Sagas børneværelse

Sagas værelse er fyldt med gode minder: Så langt kan du komme med udvalgt arvegods og loppefund

Se lige, hvor langt man kan komme med lidt udvalgt arvegods og en håndfuld gode loppefund! Sagas nye børneværelse er et hyggeligt sammensurium af mors og fars barndomsminder og Sagas egne favoritter – og så er Junosengen blevet skiftet ud med en seng, der er stor nok til godnatlæsning, og at mor kan sove med.

På væggen i Sagas værelse hænger et broderet alfabetbillede, som er arvet fra Ninas forældre, og det hang også på Ninas pigeværelse, da hun var lille. Legetøjssoldaterne i træ har Sagas far Anders samlet på loppemarkeder og auktioner. Begge forældre har nemlig budt ind i forhold til indretningen af datteren Sagas værelse.

“Vi har begge en kæmpe passion for vintagemøbler og godt design i høj kvalitet, så det har vi selvfølgelig også vægtet højt på børneværelset,” siger Nina, der deler hjem med Anders Forup, og sammen står de blandt andet bag Handcrafted Living, som sælger kunst, lamper og vintagemøbler.

Parret startede med at samle på smukt trælegetøj, inden Saga blev født, og samlingen er udbygget over tid. Hvor andre måske ikke plejer at stille de gode designobjekter på børneværelset, tænker Nina og Anders helt omvendt.

sagas-boernevaerelse-legetoej.jpg
Sagas far, Anders, er en habil loppejæger og har samlet på træfigurerne igennem mange år. Nu pynter de på Sagas hylde, og forhåbentligt vil Saga starte sin egen samling af sjove loppesager en dag.

“Hvis møblerne er brugt og allerede har levet i 50 år, så kan de også tåle at blive brugt af et barn, og tingene bliver kun skønnere af at få lidt hak og patina. Det er også en måde at samle minder på,” siger Nina.

Legetøjet i træ, der pynter på de åbne hylder, er mest til forældrenes fornøjelse, da Saga ikke helt kan nå endnu, men der bliver også leget med trælegetøjet ind imellem. De mere kulørte Gurli Gris og Barbie bor i kurve under reolen.

sagas-boernevaerelse-reol.jpg
Det har været vigtigt for Nina og Anders at indrette børneværelset med møbler i samme kvalitet som resten af hjemmet. Reolsystemet er snedkerbygget i olieret egetræ med messingbeslag og kunne hænge lige så flot i en stue. Trælegetøjet er fundet på diverse antikvitetsmarkeder.

“Det har været vigtigt for mig at indrette et roligt og dejligt værelse, for der kan hurtigt komme mange farver og støj på et børneværelse. Det varme træ, flet og den sarte rosa farve på væggen giver en blød base og baggrund for leg,” siger Nina, der også har tænkt praktisk, når det kommer til indretningen.

Sengen er nemlig lidt større end nødvendigt til en 5-årig, men det er der en helt særlig årsag til.

“Saga er en putter, og hun vil helst sove i arm, og så blev jeg træt af at sove dårligt, når jeg lå hos hende. Derfor opgraderede vi sengen, så alle kan sove godt uanset, hvor vi havner,” fortæller Nina.

sagas-boernevaerelse-seng.jpg
Saga er flyttet fra Junosengen og direkte over i en stor seng, fordi mor eller far ofte havner herinde og var trætte af at ligge dårligt. Sengetøjet er fra Aiayu, sengekappen er fra Ellos, og luftballonerne er fra Lirum Larum Leg. Væggene er malet i farven Transparent pink Fra Jotun.
sagas-boernevaerelse-skab.jpg
Skabsvæggen er bygget, så den matcher resten af husets skabsløsninger og er perfekt til børnetøj og legetøjskasser. De små stole er vintage-Ikea, og bordet er fundet i storskrald og malet lysegråt. Dukkevognen er et heldigt fund fra et loppemarked.
sagas-boernevaerelse-guitar.jpg
Legetøjet i afdæmpede farver er æstetisk smukt at se på. Det mere farvestrålende af slagsen er gemt væk i kurve, når der ikke bliver leget med det.
sagas-boernevaerelse-kjole.jpg
Den broderede alfabet tavle er broderet af Ninas oldemor i 1965 og først givet til Ninas mor og herefter Nina, da hun var to år, og nu er den givet videre til Saga. Egentlig var det bare et stykke stof, men Nina har fået sat det i ramme. Knagerækken er fundet på loppemarked.

Her bor:

Saga, snart 6 år. I huset bor også Sagas forældre, Nina og Anders, der sammen står bag Handcrafted Living, som sælger kunst, lamper og vintagemøbler.