Sussies julestuer

Sussie Frank tør noget, når det kommer til i iøjnefaldende indretningsløsninger

Når julen melder sin ankomst, klæder boligstylist Sussie Frank den store villa i Randers i et skønt julemiks af klassiske juleornamenter, glitter, unikapynt og vintagekugler, der klæder stilen i de store stuer.

At komme indenfor i Sussie og Rasmus Franks hjem er som at åbne en æske fuld af farvestrålende bolsjer – det ene lokker mere end det andet, og det kan være svært at vælge.

I villaen i Randers står farverige og kreative indretningsløsninger i kø, og det er ikke til at pege på, hvilken af de mange inspirerende ideer, man bedst kan lide.

Er det den lyserøde trappe, der snor sig som en skulptur gennem huset eller det lyseblå køkken, der både er moderne og samtidig passer perfekt ind i stilen i den gamle villa? Eller måske det gennemførte badeværelse klædt i marmor fra gulv til loft?

Det gamle hus fandt i Sussie en ejer, der havde drømme og planer for en istandsættelse tro mod husets alder og udtryk, og som samtidig er sprængfyldt af alternative indretningsideer.

Sussi Frank bolig11.jpg
Sussie og Rasmus nedlagde under ombygningen den ene stue, hvor de i stedet nu har køkken. Det lyseblå køkken er et speciallavet snedkerkøkken med marmor både som bordplade og høj stænkplade.
Sussi Frank bolig9.jpg
Familien har etableret et nyt badeværelse, og det har fået masser af wow-effekt. Smukke marmorfliser på både gulv og væg giver en gennemført helhedsoplevelse. Det elegante vaskemøbel har Sussie selv designet og fået specialfremstillet.
Sussi Frank bolig14.jpg
Sussie falder ofte for det skæve og finurlige, og vintagevasen og den skulpturelle stage fra @lescoulissesdk er ingen undtagelse.
Sussi Frank.jpg
Sussie Frank er boligstylist og kreativ konsulent i egen virksomhed og har over 20 års erfaring fra modebranchen. Hendes flair for farver og nye spændende måder at sammensætte elementer på skinner igennem i indretningen af den gamle patriciervilla i Randers.

"Allerede et halvt år inden vi overtog huset, havde jeg forelsket mig i Ditte Reffstrup fra Gannis smukke blå køkken, som jeg havde set i et boligblad, og da vi overtog huset, opdagede vi, at køkkenlågerne som de tidligere ejere havde malet hvide, oprindeligt var blå. Da kunne det slet ikke være anderledes – lågerne på vores fremtidige køkken skulle selvfølgelig være blå. Den lyserøde trappe kom sig af, at de tidligere ejer havde hvid trappe og mørkeblå væg opad. Jeg synes, det kunne være smukt, hvis trappen i stedet blev til en skulptur i rummet, i stedet for at væggene tog fokus," forklarer Sussie.

I følge Sussie er der ingen indretningsregler hos hende. Loppefund, nye designs og hjemmekreerede ting forenes i et skønt sammensurium, og julens pynt passer perfekt ind her.

"Jeg pynter ikke bevidst op, så julens pynt passer ind. Det sker helt automatisk, fordi jeg vælger med hjertet og mikser tingene, præcis som jeg gør i min indretning resten af året. Hvis en genstand til hjemmet, et møbel eller et nyt stykke julepynt er valgt med hjertet, så er det min erfaring, at det passer ind, uanset om farven er off eller ej," siger Sussie.

Sussi Frank bolig.jpg
Den gamle patricier-villa gemmer på mange smukke detaljer. En af dem er verandastuen med de store originale vinduer. Den er indrettet med et læsespot i den ene side og Sussies kontorplads i den anden, hvor der er kig ud til den store have.
Sussi Frank bolig1.jpg
Nogle gange fælder familien selv træet, og andre gange køber de det afhugget, det afhænger af tiden og om børnene er hjemme til at gøre det sammen med Sussie og Rasmus. Men en ting er sikkert, og det er, at træet kommer ind 2. søndag i advent, så familien kan nå at nyde det så længe som muligt.

Nok finder du klassiske juleelementer hos Sussie, og rød sniger sig også ind i form af små glimt, men det er de sarte pasteller, der dominerer. Gerne mikset med vintagepynt i traditionelle farver og håndlavet unikapynt som skæve engle i keramik eller små buttede svampe syet ud af vintagestof – naturligvis altid med et drys glimmer.

I et fad på sofabordet står en skål med skæve julekugler formet som både citroner, måner og halverede avocadoer, på stakken af bøger bag sofaen står en klassisk juleklokke upcyclet med en ny stor stofsløjfe, og på træet hænger blandt andet håndlavede slikstokke og små trommer syet ud af vintagestof, og dét miks opsummerer meget godt stilen i Sussies skønne julestue.

Sussi Frank bolig13.jpg
Sussie pynter op på samme måde hvert år, men alligevel er der årlige tendenser, der sniger sig ind i hjemmet, som for eksempel de humoristiske julekugler.
Sussi Frank bolig5.jpg
Basen i den gamle villa holder Sussie rolig med lyse vægge og gulve, så er det nemmere at tilføre farver lidt efter lidt. Det lyserøde bord er vintage, som Sussie har fået fremstillet en lyserød glasplade til for at give det både farve og mere personlighed. Midt på sofabordet står årets adventskrans, som Sussie selv har kreeret af tørrede hortensiaer og blomster lavet ud af crepepapir. Bogkasserne er fra Montana og vitrineskabet fra Direkte Import.
Sussi Frank bolig6.jpg
Vitrineskabet i stuen har også fået en julet overhaling og små engle, trommer og håndlavede svampe pynter nu bag glaslågerne. Vitrineskabet er fra Direkte Import.
Sussi Frank bolig8.jpg
Alle de gamle vinduer er blevet pyntet med lyskæder, og det giver en helt særlig stemning, når mørket falder på.
Sussi Frank bolig10.jpg
Selv om Sussies jul mest er lyserød, blå og lilla, kan hun ikke undvære den røde farve, som hun bruger som en stærk kontrast til det afdæmpede pastel-univers. Fad er fra Nørr & Leo, glaskrukken er vintage, de små, gamle babuskaer er fundet på et loppemarked.
Sussi Frank bolig12.jpg
I spisestuen har det gamle brune egeparket har fået lov at blive liggende, selv om de resterende plankegulve er blevet malet. Det skaber varme og ikke mindst bibeholder det nogle af de gamle historier som huset rummer. Vægtæppet fra Jou Quilts er et designsamarbejde med Sussie selv, stolen er fra House Doctor og det lille terrazzobord er fra Normann Copenhagen.
Sussi Frank bolig3.jpg
Det var egentlig tanken, at den brune panelvæg i spisestuen skulle males i samme farve som væggene, lige indtil flere fortalte Sussie, at hun havde et stykke vigtig historie placeret lige dér midt i spisestuen. Trælågerne er nemlig malet med en særlig teknik, dekorationsmaling, som var populært i 1800-tallet, for at få træsorten til at se finere ud, end den var. Der er ikke mange tilbage, der kan teknikken, og ofte ses det derfor kun bevaret på slotte og herregårde – og så hos Sussie i Randers. Spisebordet med lyserød glasplade er specialfremstillet af JN Bech efter Sussies anvisning. Stolene er fra Hay og de klassiske pendler er Radiohus-pendler fra Louis Poulsen.
Sussi Frank bolig2.jpg
Sussie elsker at dække et indbydende bord, som gæster har lyst til at sætte sig ved og blive hængende ved længe til godter og gode snakke. I år er det lyserøde glasbord dækket med farvede glas og farvestrålende keramik.
Sussi Frank bolig4.jpg
Det var ikke kun trappen og dens farve, der overraskede maleren, som Sussie og Rasmus havde hyret til at give den nyt liv. Også loftsfarven i soveværelset førte en sjov kommentar med sig fra en smilende maler. Sussie fortryder dog hverken den lyserøde trappe eller det lilla loft.
Sussi Frank bolig7.jpg
Den blå farve fra de lakerede køkkenlåger er ført med op i soveværelset og brugt på en plade, der hviler på to kommoder fra Ikea og nu fungerer som et sminkebord. Spejlet er vintage.

Sussie Frank

HVEM: Sussie Frank, boligstylist og kreativ konsulent i egen virksomhed, Playground

Styling, samt Rasmus, selvstændig, og børnene Anne og Peter. Følg med på @sussiefrank.

HVEM: Patriciervilla på 382 kvm. i Randers.